Literatura faktu o traumatizovaných dětech

Recenzní výtisk od nakladatelství Portál, za který tímto děkuji, bude pro mě opravdu neuvěřitelně silnou četbou. Tuším, že se mi vryje hluboko pod kůži, protože téma je více než drsné.

„Seznámíte se s úžasným chlapcem Justinem, který mi ukázal, jak se děti dokážou zotavit i z nepředstavitelné deprivace. Laurou, jejíž tělo nerostlo, dokud se necítila v bezpečí a milována. Pjotrem, ruským sirotkem, pro nějž se spolužáci z první třídy stali jeho „terapeuty“. Každé z nich mi pomohlo umístit další dílek do skládačky a pokročit v léčbě traumatizovaných dětí a jejich rodin.“

Autoři této knihy tragických příběhů jsou americký psychiatr Bruce D. Perry a reportérka Maia Szalavitz. Pokud o knize toužíte vědět více, na webové stránce nakladatelství Portál je zajímavý článek.



Na tuto knihu se těším, ale stejným dílem se jí také obávám, protože to bude opravdu traumatické i pro mě. Proč? Podívejte se sami. 


Chlapec, kterého chovali jako psa (Příběhy dětí, které překonaly trauma) 

- Bruce D. Perry, Maia Szalavitz




Anotace: 
Dětský psychiatr Bruce Perry měl v terapii děti, které zažily nepředstavitelné hrůzy: přežily genocidu, byly svědky násilných činů, dospělí je zavírali do skříní či klecí, byly oběťmi násilí v rodině. Perry vypráví jejich příběhy a mluví o traumatech, která utrpěly, i o tom, jak se z nich dokázaly zotavit. V knize najdeme příběh dětí ze sekty Davidiánů nebo příběh satanské paniky, která zachvátila Spojené státy v 80. letech minulého století a která se řadí k moderním pověstem, do stejné skupiny fenoménů, kam patří například falešné vzpomínky na sexuální zneužívání.
Bruce D. Perry je americký psychiatr, specializuje se na dětské duševní zdraví a neurovědu. Maia Szalavitz je americká reportérka, autorka specializující se na oblast vědy, politiky a léčby závislostí.

Nakladatelství: Portál
Rok vydání: 2016
Žánr: Literatura naučná, Psyhologie a pedagogika, Sociologie
Orig. Název: The boy who was raised as a dog
Počet stran: 256


Co na knihu říkáte?
Zajímavá a drsná četba, která osloví - 
necháte se zlákat?












Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.