Krásné vánoční překvapení z nakladatelství Domino!

To byste nevěřili, co mi včera dorazilo. Balíček od Domina. Opravdu nečekaně. Paní pošťačku jsem tím trochu zdržela, protože na balíčku nebylo pouze mé jméno, ale i Wishino, což mě trochu zmátlo, protože bydlí párset kilometrů ode mě. Přemítala jsem, na jaký recenzní výtisk od nakladatelství Domino jsem zapomněla a lekla jsem se, že třeba omylem přišel mně. Ale samozřejmě balíček jsem vzala, i když se paní pošťačka bála, že jí ho snad vrátím. :o))

Neměla jsem tušení, oč jde. Nejspíš omyl, to mi běhalo hlavou. Takže jsem ho celá nejistá otevřela a hle... Páni, úžasné a krásné překvapení! Redakce nakladatelství Domino nám zaslala krásné vánoční dárečky! Moc si jich vážíme a děkujeme. Udělaly nám ohromnou radost. Opravdu krásné a nečekané překvapení. 


S nakladatelstvím Domino jsme začaly spolupracovat tento rok v květnu a od té doby jsme pro ně měly možnost a čest recenzovat již několik skvělých románů. Napadlo mě, že si uděláme společně rekapitulaci a třeba vás navnadíme na dárek pod stromeček. Protože upřímně... pod stromečkem nikdy není dost knih! :o))



CH: První recenzní výtisk byl MANŽELSKÝ SEX (Jesse Konrbluth), který jsem recenzovala. Musím uznat, že kniha mě překvapila hlavně tím, kolik zajímavostí a informací obsahovala. Takových pokladů já si velmi cením. Samotný příběh mě zaujal, byl oduševnělý a kreativně popsaný, i když šlo o manželský pár, který měl již odrostlou dceru. Trochu mimo můj žánr, ale jelikož to bylo natolik osobité a kvalitně sepsané, neměla jsem se čtením sebemenší problém a kniha se mi zalíbila. :o)




CH: KOHO MILUJEŠ (Jennifer Weiner) je opravdu tutovka pro všechny romantické dušičky. Velmi důmyslný román plný silné lásky, který popisuje příběh dvou lidí, kteří se v různých etapách svého života scházejí a znovu loučí. Bylo to silné, emotivní a rozhodně nezapomenutelné. 





W: LEŽ (C. L. Taylor) byla mým prvním recenzním výtiskem od Domina. Četla jsem ji v době, kdy jsem měla knižní krizi, protože jsem narážela na samé kousky, které mě nebavily. A pak přišla tahle knížka a já těch cca 400 stran přelouskala za víkend. Zkuste ji. Má sice svoje slabiny, ale nabízí netradiční prostředí a velmi chytlavý styl a tím se od podobných knih odlišuje.




W: VDOVA (Fiona Barton) pro mě osobně byla naopak zklamáním, přesto nemůžu nevyzvednout skvěle zpracovanou hlavní ženskou postavu Jean Taylorovou. Častou jsou hrdinky mdlé, ničím výrazné, jedna jako druhá, ale tato se vymykala od první věty.




CH: OSUDY A BĚSY (Lauren Groff) je prostě literární smršť. Uragán mezi romány. Je to tak úžasně propracovaná kniha, tak osobitá a dynamická. Neskutečně originální ztvárnění dodává celému ději neobvyklou jiskru a já se od knihy doslova nemohla odtrhnout. Cítila jsem emoce, pulsující pod stránkami. Vnímala jsem atmosféru. Styl psaní je naprosto fantastický. Tento fenomenální román na mě zapůsobil nejvíce. 




W: Zatím posledním recenzákem pro mě byla NEHODA (C. L. Taylor). Jak jste si všimli, je to už druhá od stejné autorky, i když v originálu vyšla Nehoda před Lží a je tak autorčinou románovou prvotinou. Téma není na rozdíl od Lži nijak originální, přesto styl psaní, který vás nutí číst dál a dál, zůstává. Jako celek je ovšem spíše pro nenáročné čtenářky.




Těšíme se, že i v příštím roce vám přineseme informace o nejčerstvějších novinkách z nakladatelství Domino, které nám určitě zpestří dny i noci. :o) 







Kterou knihu z uvedených jste četli, nebo se chystáte?
Jaký román by vám pod stromečkem udělal největší radost? :o)











Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.