Svět knihy - poděkování nakladatelstvím

I my jsme byly na Světě knihy! Upřímně? Působilo to na mě jako rozlehlý labyrint s knižními lákadly, který nebyl dostatečně organizovaný. Spousta lidí, špatný vzduch. To slyšíte ze všech stran. Snad se příště rozhodnou přesunout Svět knihy do větších a vyhovujících prostorů. 

Proč jsme se s Wish na Svět knihy těšily? 
Toužily jsme poznat české autory (to se nám z velké části nepovedlo), chtěly jsme se seznámit s lidmi, se kterými ohledně spolupráce komunikujeme pouze přes e-mail. (Z toho jsme byly nadšené a povětšinou se podařilo si s nimi potřást rukou.) A ukořistily jsme nějaké knihy nebo spíš ulovily, protože k některým titulům nebo nakladatelstvím bylo takřka nemožné se probojovat...

Moc rády jsme poznaly ty, se kterými spolupracujeme. Byla to radostná a přátelská setkání, jsme nadšené, že máme možnost jednat s tak sympatickými a milými lidmi, kteří jsou takoví nejen po e-mailech, ale i ve skutečnosti. :o) A obdivujeme, že se i v takovém shonu stále usmívali a byli na nás tak milí, protože my tam byly pouze několik hodin a už jsme byly doslova vyčerpané. Děkujeme za krásné dary a přivětivý přístup. Moc nás těšilo. :o) 



Naše první setkání proběhlo s nakladatelstvím Slovart. Dostaly jsme před vchodem čestné pozvánky, parádní Slovart tašku a k tomu pořádně tlustou PANÍ PŮLNOCI (C. Clare) s nádherou knižní vazbou, která na slunci doslova zářila! S Wish jsme tento román neměly vyhlídnutý, ale když nám z nakladatelství navrhli, že nám na Světě knih každé předají recenzní výtisk, tak jsme byly nadšené. Proč si nerozšířit obzory? Kniha vypadá fantasticky. Autorce už u nás vyšla pěkná hromádka knih. Vypadá to, že si četbu hodně užijeme. :o)

To srdce z vosku je dárek od mého milované, který mi v Holešovicích pořídil. :o))



Naše první kroky vedly ke stánku s Epochou na autogramiádu Oskara Fuchse a Terezy Matouškové, které se nám jako jedny z mála českých autorů povedlo poznat. Za autogramy jsme obě velmi rády, ale z toho nezvyklého těžkého vzduchu a paniky z množství lidí se mi neudělalo nejlíp, takže další setkání s Epochou nedopadlo zrovna podle našich představ. Musela jsem po chvíli utéct ven... A tak se to vlastně odehrávalo pořád dokola. U knih dobře, venku nejlíp. (To je tak, když trpíte panikou z davů. :D)

Akční fantasy FROST mám s podpisem! (Recenze) Oskar Fuchs četl mou recenzi a když jsem se představila, hned věděl, kdo jsem. Toho si vážím, že má jako autor takový přehled. :o)


Zastavily jsme se u nakladatelství Metafora, které pro své čtenáře připravuje nový román od islandské autorky Yrsy Sigurdardóttir. Wish už po něm šilhá. ,o)) #KnizniTip
U nás ve Světě mezi řádky jste měli možnost uspořádat o tuto knihu soutěž! Brzy bude vyhlášení, držíme vám pěsti! :o) 


U nakladatelství Portál v autorském sále jsme bohužel nestihly přednášku autora Jaromíra Konečného, který byl podle všeho velkolepý a dokázal čtenáře ohromit. Jsme zvědavé, jestli nás odzbrojí i svým dílem. ,o) Nakladatelství Portál poskytlo každé z nás recenzní výtisk TUHEJ TULIPÁN, těšíme se na naši první young adult detektivku! :o)

Jak jste si všimli, tak těch výtisků je nějak moc, že? Nakladatelství Portál nám pro vás dalo tři knihy navíc! Užijte si soutěž s Portálem! Jsme moc moc rády, že vám můžeme udělat radost... už od minulého měsíce každý týden soutěžíme, tak snad vás to nepřestalo bavit. :o) 
Presco Group mi věnovalo plnou taštičku dobrůtek s propiskou, kouzelným bločkem s motivy Malého prince a edičním plánem, takže knihy jsem si sice nepřivezla, ale mohu vás ujistit, že vás knižními tipy a recenzemi knih z Presco Group určitě potěším, jelikož budeme se synem vybírat, jaké krásné tituly si společně přečteme. :o)


Nakladatelství Mystery Press nám věnovalo thriller MÉ JMÉNO JE NIKDO (K. Orlando) a krásné maličkosti, které sbalila Wish, jelikož mi nechala knihu. Moc dobře ví, že tuhle jsem měla u Mystery Press vyhlídnutou a chtěla jsem si ji zakoupit. Jelikož jsem se na ni fakt těšila, hned jsem ji začala číst. Brzy se těšte na recenzi! U tohoto nakladatelství jsem si chtěla zakoupit ČERNÉ LŽI (Recenze), které bohužel na stánku neměly, ale budu si objednávat... :o) Černé lži k zakoupení od 125,-


Setkání s autorkou Jitkou Ládrovou také proběhlo ve velmi přátelském duchu, kdy jsme se tedy pěkně zapovídaly. Bohužel jsem vám Jitku nevyfotografovala. Mé předsevzetí, že budu fotografovat, vzalo za své. To mě moc mrzí, ale pokud chcete autorku poznat, stačí zabrousit na její blog nebo si přečíst o jejích dílech - povídka Zákon smečky z antalogie Mlok 2016 a sbírka povídek Zpívající věže - které jsem recenzovala v rámci projektu Podporujeme české autory. S Jitkou si pro vás na Podpoře českých autorů chystáme parádní překvapení! Již brzy! ,o)

Hledáte knihy, které jsme si zakoupily? Tak v tomto článku úplně marně. Ale těšte se na druhý článek ze Světa knihy, ve kterém vám ukážeme tituly, pro které jsme se procpávaly davem. :o))




Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.