Recenze: PLÁN (Elle Kennedy)

Rozloučení s erotickou sérii plnou vášně!

"Je jedno, jak tenkou, nebo tlustou má někdo peněženku. Všechny nás něco raní. Všichni se zamilováváme. Všichni jsme stejní. A tvoje minulost, s kým bydlíš a odkud pocházíš, na tom nezáleží. Tvoříš svoji vlastní budoucnost a já bych moc rád viděl, kam tě cesta zavede." (Str. 114)


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet
Baronet (Fb)

Chci zakoupit román Plán


Poslední díl série Off-campus už mám za sebou. Je to jako včera, když jsem si kupovala první díl a těšila se na to, jak si počtu. Byla jsem zvědavá na příběhy, které si Elle Kennedy (pro mě tenkrát neznámá autorka) připravila. 

Jsem trochu zklamaná, ale těším se, že se se svými oblíbenými hrdiny možná setkám v navazující sérii. Autorka si rozehrála několik zajímavých charakterů a v nápaditých příbězích sexy hokejistů bude pokračovat! Skvělé překvapení. Těšíte se také na další knihy Elle Kennedy? :o)

Styl psaní je čtivý, lehce nadsazený, jak je u erotických románů a new adultek běžné. Tohle dílo je tak půl napůl, protože erotických situací je v díle mnohem víc, než u běžných románů pro dívky. Středně dlouhé kapitoly jsou v některých případech prokládané texty, které značí sms komunikaci mezi hrdiny.

Nebudu z těch holek, který ze sebe kvůli hokejistovi dělají blázny, zvláště ne kvůli jednomu konkrétnímu hokejistovi, který tvrdí, jak moc si se mnou chce vyjít na rande, a pak vyjde po vítěném zápasu ze stadionu s rukou kolem jiné holky. (Str. 135)
Po otevření knihy se ocitáme v příběhu, který již autorka sepsala ve třetím díle. Ovšem tentokrát ho vnímáme z pohledu Tuckera a Sabriny, kteří si k sobě hledají cestu. Narazí na sebe v baru, kde ji zahlédne i Di Laurentis - ten však není ze Sabriny nadšený. Proč mají mezi sebou rozepře a nesnáší se? Třetí díl to do puntíku vysvětlil. Pokud jste ho nečetli, zřejmě budete trochu tápat. Jak prozrazuje anotace, zápletka se týká neplánovaného těhotenství hlavní hrdinky, což je sice klišé, ale jelikož se to autorka snažila zajímavě a romanticky zpracovat, málokdo bude mít něco proti. :o)

Sabrina je inteligentní a nádherná dívka, která pochází z chudé a ne moc dobré rodiny. Žije se svou babičkou a nevlastním slizkým otcem. Stíhá dvě zaměstnání i fůru přednášek. Její čisťounký pokojík, ve kterém dře na dobrých známkách, je její jediné útočiště. Když se jí do cesty připlete Tucker, nemá na něj zkrátka čas...

Tucker je gentleman a hokejista. Mlčenlivý a hodný kluk, pocházející z Texasu, se na Briar dostal díky hokejovému stipendiu. Profesionálním hokejistou se však stát nechce, daleko víc touží po jistotách jako je zaměstnání a rodina. Doufal, že už v prvním ročníku si najde dívku, se kterou bude minimálně až do konce školy, ale na tu pravou narazil až právě teď. Je jí Sabrina, která je zaneprázdněná, dokáže ho bez emocí odmítnout, ale on po ní doslova prahne... 

Charaktery jsou dobře sepsané, vyšperkované k dokonalosti postav, jak je to u takových pohádek pro ženy běžné. Kdo si občas rád nepřečte o nějakém ideálním člověku, který všechno zvládá s přehledem a přesto se dokáže topit ve strastech romantiky a lásky? Hrdinové jsou povedení, slušně sepsaní. Příjemné je, že se čtenář setkává i s postavami z předchozích dílů.

„Nejlepší chlap na celý týhle planetě teď zkejsnul se mnou - a navěky - a to všechno kvůli něčemu, co měla být jenom záležitost na jednu noc!“ (Str. 285)

Děj je dynamický, čtenář má možnost jej spatřit ze dvou úhlů. Z pohledu cílevědomé Sabriny, které se dostává i nepříjemných chvil, jež hrdinka musí překonat. A z pohledu klidného a usměvavého Tuckera, který se snaží dělat vše, co jí na očích vidí. Jakým způsobem ji dokáže získat, když ho odmítá? 

Jak je běžné u série Off-campus, tak ani v tomto případě není romantická zápletka jednoduchá a skrývá v sobě spousty nečekaných výhybek a záludných propastí nebo naopak nebeských výšin. Autorce se povedlo vytvořit napínavý a poměrně hodnotný příběh, protože se snaží svým hrdinům dát něco navíc. Největším lákadlem je minulost nebo bolístky, kterými postava oplývá. Trochu se řeší dokonce i psychologie, což přijde vhod náročnějším čtenářkám. 

Romantika a erotika je typická pro erotické romány. Nadchne, naladí, ale také může některé čtenářky nudit, pokud nejsou zvyklé na takové množství orgasmů. Bylo velmi příjemné pozorovat, jakými způsoby se Tucker snaží svou lásku získat. 

Celá série Off-campus byla poměrně nápaditá a zvláštní tím, že se do ní autorka snažila vždy přidat něco lákavého a trochu hodnotnějšího, aby nešlo o obyčejný erotický román. Toho si cením a z toho důvodu jsem si také sérii oblíbila. Sice jsem toho názoru, že by mohly být knihy kratší, protože by se některé texty daly vymazat s ohledem na jejich nedůležitost na děj, ale zas pokud se vám romantika líbí, proč si ji neprožít delší, že ano? :o)

Tucker: Co víš o Sabrině Jamesový?Sheena: Nesnáším ji. (Str. 45)

Co může při čtení vadit?
* Pokud nejste zvyklé na erotické romány, tak samozřejmě přehršel sexu nebo dokonalost hlavních hrdinů, kteří jsou víceméně už po čtvrté knize trochu jednotvární. 
* Kniha obsahuje zdlouhavé části, které jsou navíc. Tzv. vatu příběhu, která sice někomu něco předá, ale jiné může znudit. Záleží na vás, jak moc si potrpíte na romantickou linii. 

Komu bych knihu doporučila?
Dílo je rozhodně pro ženy, které chtějí na chvíli zabruslit do světa středoškoláků a užívat si divokých večírků a vášnivé lásky. Nedovedu si představit, že by při těch romantických a erotických chvilkách vzdychal muž blahem, ale pokud se mu takové věci líbí, proti gustu žádný dišputát. :o) 


Knižní obálka: 
No, která žena by se zlobila za takovou ilustraci, že? Je paráda mít takový pekáč v knihovničce. ,o))




Anotace:
Sabrina Jamesová má svoji budoucnost přesně naplánovanou: nejdřív promoce, potom práva a práce v nemilosrdné advokátní kanceláři. Její útěk před ostudnou minulostí rozhodně nezahrnuje pohledného hokejistu, který věří na lásku na první pohled. Johnu Tuckerovi je ochotná věnovat jen jedinou noc vášně a nečekané něhy, jenže někdy stačí jediná noc, aby se vám změnil celý život.

Tucker věří, že být týmový hráč je stejně důležité jako být za hvězdu. Nevadí mu, že se mu nedostává tolik slávy jako jeho spoluhráčům. Jestli se má ale ve dvaadvaceti stát otcem, nehodlá se držet stranou. Neuškodí, že nastávající matka jeho dítěte je krásná, chytrá a plná překvapení. Problém je, že Sabrina má srdce na zámek a je příliš tvrdohlavá, než aby přijala jeho pomoc.

Pokud chce Tucker strávit život se ženou svých snů, bude ji muset přesvědčit, že některé plány se líp plní ve dvou. 

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2017
Žánr: Romány pro ženy, Erotické romány, New Adult
Ze série: Off-Campus (4)
Počet stran: 488
Vazba: pevná s přebalem


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.