Pohádková inspirace pro rodiče

Spolupráce s Presco Group mému synovi přinesla už spoustu krásných titulů, které si velmi oblíbil a každou chvíli se k nim rád vrací, jelikož mu umožňují, aby se o obsahu sám rozhovořil. Příběhy jsou kreativní a rozvíjí dětskou mysl. Když mě společnost Presco Group oslovila, zda bych s nimi nechtěla spolupracovat i nadále, byla jsem ráda, protože jsem si od nich pro syna dokupovala knihy, které ho zaujaly.

Proto jsem ohromný balík, který mi od Presco Group přišel, nemohla skoro ani unést. Byl totiž plný nejen recenzních výtisků, ale také titulů, které jsem zakoupila svému tříletému chlapečkovi, abychom si spolu mohli přečíst něco nového  a pro něj atraktivního. Jelikož si čteme aspoň hodinku denně každý den, tak i obsáhlá dětská knihovnička už je pročtená a potřebovali jsme svěží vítr do našich čtenářských plachet.





Recenzní výtisky: 


Velká knížka Letiště pro malé vypravěče - Valeria Monferto de Fabianis




Už třetí pokračování knih, které jsou opravdu velké (šířka 25,8 x výška 33,3) a proto se v nich dětem skvěle orientuje. Mikey si předchozí dvě díla zamiloval a neustále mi k jejich obsahu má, co říct. Vymýšlí si krátké příběhy a vždy mě informuje, co daná postava, zvíře a dokonce i auto nebo věc dělá a co je čeká.

Anotace: 
Na letišti se pořád něco děje! Kam se člověk podívá, všude se to hemží cestujícími a lidmi, kteří na letišti pracují. V řadě kreslených příběhů je můžeš doprovázet při jejich cestách a dozvědět se, jak to na letišti chodí. Prozkoumej nejrůznější letadla a sleduj piloty při práci. Od registrace až do cíle cesty, dovolená může začít!

Neuvěřitelný příběh O obrovské hrušce - Jakob Martin Stryd




Proč jsem vybrala tuto knihu? Neskutečně mě zaujaly ilustrace, které se líbily i synovi, když jsem mu na Světě knihy titul představovala. Už v té době jsem věděla, že pokud ji Presco Group nebude chtít zrecenzovat, určitě ji malému zakoupím. Opět je veliká, což je pro malé děti skvělé, mají pocit plné náruče a to se jim opravdu líbí. Navíc se jim v díle dobře orientuje a snadno se jim vypráví, když jsou ilustrace velké. Mě samozřejmě zaujal i samostatný příběh, na který jsem zvědavá. 

Anotace:
Kocourek Macík a slon Sebastián z přímořského městečka Sluníčkova nevěří svým vlastním očím: na zahradě jim v noci vyrostla obrovská hruška. Skutečný zázrak přírody! Zázrak…, až na to, že jim téměř povalila domek. Co s ní? „Vydlabeme dužinu a odvezeme ji pryč,“ rozhodnou se Macík se Sebastiánem. To je nápad! Přívěs s hruškou se však nešťastnou náhodou dává do pohybu. Nejprve pomalu, pak rychleji a ještě rychleji z kopce dolů, a …cááák! Hruška s ohlušujícím šplouchnutím padá do moře s Macíkem, Sebastiánem a profesorem Glukózou uvnitř. A tady začíná Macíkova a Sebastiánova neuvěřitelná cesta za Tajemným ostrovem, cesta plná dobrodružství…

Rozpustilé hrátky: Na dvoře se zvířátky - Axel Scheffler




Když máte malé dítko, samozřejmě se ho snažíte naučit básničky formou zábavy. Právě tato kniha a její dvě obdobné, které budu pro Presco Group recenzovat, by mohly splňovat tyto nároky. Podle všeho půjde i o dost humorný titul, jelikož nejde o klasické dílo, ale stránky jsou rozdělené, takže je lze různě kombinovat. Sama jsem zvědavá, jak si s tím můj chlapeček poradí a jak to na něj zapůsobí.

Anotace:
Rýmované knížky dětem nejprve představí známá i méně známá zvířátka, která žijí na dvorku – a pak teprve přijde ta pravá legrace! Díky pevným stranám skládajícím se ze dvou samostatných polovin mohou děti ze skutečných zvířátek vytvářet velkou spoustu zvířat popletených a bavit se jejich novými neobyčejnými vlastnostmi a roztodivnými jmény. Věřili byste, že se do jedné malé knížky vejde více než stovka různých existujících i fantastických tvorů?


Bude nás o jednoho víc - Amandine Notaert, Genevieve Djenati




Když máte jedináčka, tak jakým způsobem ho seznámit s faktem, že za chvíli bude rodina o jednoho člena početnější? Zaujalo mě, když jsem objevila tuto knihu, která přímo vybízí k tomu, aby o tom rodiče se svým dítětem či dětmi hovořili a připravili je na novou situaci. Jelikož je dílo napsané ve spolupráci s psychoterapeutkou, mohlo by jít o hodnotný titul, který rodičům pomůže. Zpracování působí hodně kreativním a zábavným dojmem, ráda se s knihou seznámím blíže. 

Anotace:
Knížka napsaná ve spolupráci s rodinnou psychoterapeutkou a doplněná více než stovkou samolepek je určena především dětem ve věku od tří do pěti let, kterým se rodiče chystají sdělit, že budou mít sourozence. Prostřednictvím zábavných činností dítě přivyká představě, že se narodí miminko, uvědomuje si své místo v rodině a ujišťuje se o vlastní důležitosti. Aktivity v této knize jsou rovněž bohatým zdrojem informací pro rodiče, kteří se dozvědí, co dělá starosti jejich ratolestem. Knížka dotvořená dětmi může být hezkým dárkem pro miminko.

Knihy, které jsem objednala pro svého chlapečka:


Jak jste si asi všimli, tak sbírce vévodí knihy s tématikou Statečných autíček, protože syn je má velmi rád. K tomu tři kreativní tituly - Matýsek, nakresli mi... loď, Příroda a Bude nás o jednoho víc (mám ho tedy nejen jako recenzní výtisk, ale také jsem si ho koupila). K tomu jsem objednala i leporelo Kouzelná školka, které mě však zklamalo už od pohledu. Ilustrace bez textu mi nevadí, problém však nastal, když obrázky vypadají, jako by je opravdu kreslilo dítě. Kresby mají spíše nádech Kouzelné školky, než by šlo o věrnou kopii. Takže Mikey to s dávkou fantazie sice poznal (já taky), ale nadšený z toho nejsme ani jeden.

Statečná autíčka oproti tomu vypovídají o tom kresleném seriálu velmi mnoho. Ilustrace jsou jako by je někdo z té pohádky přímo vystřihl a navíc i příběhy tomu odpovídají. Takže mám možnost si se synem pročíst to, co už viděl. Děti se u nich mohou pěkně rozmluvit, takže určitě doporučuji každému malému fanouškovi těchto kreslených motorových vozidel.

Ty kreativní tituly jsou také zajímavé. Už jsme se do nich pustili a spoustu toho malým výtvarníkům nabízí. K Matýskovi jsou dokonce i pastelky, které ovšem pro menší děti nejsou moc vhodné, protože nemají poznávací barvy. Dítko se tak musí orientovat pouze pomocí tuhy a to pro takhle malé prcky není. Takže pastelky jsem schovala na později a dala mu jeho výtvarnou tašku s Bleskem McQueenem, kde jsou mimo obrázku daného slavného závoďáku také lépe vidět barvy a hned se mu kreslilo jedna báseň.



Bližší informace se dozvíte zejména o recenzních výtiscích, které jsem od Presco Group dostala. Pohádkové knihy sama za sebe recenzuji jen občas, ačkoliv jinak píšu recenze na kteroukoliv beletrii či poezii (ať už je to recenzní výtisk či ne). Proč? Protože je mnohem raději pročítám se svým synem, než na ně píšu recenzi - s tím mi, bohužel, Mikey nepomáhá. :o))

Snad jsem vás inspirovala k nějaké četbě pro vaše dítka. Zaujal vás nějaký titul? Pokud budete mít zájem, napište mi, poskytnu vám více údajů i o těch knihách, které nebudu recenzovat. 



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.