Knižní úlovky – červen 2017



V červnu jsem si koupila jednu knížku. Ano, čtete dobře. A k tomu všemu ještě z Levných knih. Víte, jak po období žravosti přichází vždycky období půstu, ať už dobrovolného nebo nuceného? Tak přesně tenhle čas já teď prožívám. Po všech těch slevách a východních koupích a naprosté rozežranosti ve stylu hamty, hamty, hamty, ať mám víc než tamty přichází její protipól a tím je (s nadsázkou) knižní celibát

Žádná knížka mi teď totiž nepřijde natolik dobrá, abych ji musela vlastnit. Každou zkoumám ze všech možných stran a úhlů, abych ji nakonec stejně odložila zpátky do police, nebo ji vykopla z pomyslného košíku na e-shopu. Jo, je ze mě teď taková frfňa, co nad vším ohrnuje nos, ale nebojte se, tohle nebude mít věčné trvání. :D


NÁKUPY


Málokdy se nechám strhnout vlnou okolo nějaké knížky a pokud u mě přece jen převládne zvědavost, vždycky si ji nejdřív půjčím. Kolem Agnes jsem před časem už chodila, ale jelikož jsem váhavý střelec, než jsem se rozhoupala, byla fuč. :) A pak jsem z různých stran začala slýchat, jak je to skvělý příběh. Jelikož se to stupňovalo a chválily to i blogerky, které mají podobný knižní vkus jako já, začala jsem svého váhání litovat. Co když je to přesně ten poklad, který se čas od času v LK objeví? Vrtalo mi to pořád hlavou. A když se teď v tomhle pěkném vydání vrátila zpátky do LK, bylo už jasné, že tam pro ni naběhnu. :) 

ANOTACE: Agnes


KNIHOVNA
Násobky sedmi by měly být přesně tím druhem young adult literatury, který s sebou přináší hlubší myšlenku. Knížky klouzající po povrchu mě většinou málokdy zaujmou a je jedno, o jaký se jedná žánr. Jak už to tak bývá, aby mi příběh utkvěl v hlavě, musí mě zasáhnout, nebo mi nabídnout něco víc. Doufám, že tohle bude jeden z těch případů. :)

A pak tu mám jednu prvotinu, kterou jsem měla v knihovně zarezervovanou víc než rok! Na Patrika Hartla se u nás totiž stojí neskutečná fronta. Už jsem ani nedoufala, že bych si od něj něco mohla přečíst. Ale Prvok, Šampón, Tečka a Karel si ke mně přece jen cestu našli a já se do příběhu čtyř kamarádů s krizí středního věku na krku rovnou pustila a za den ho přečetla. Rozhodla jsem se ale, že na něj psát recenzi nebudu a shrnu vám svoje dojmy v tomhle článku.

Názor na knihu:
Jedná se o oddechovku, která má primárně pobavit. Nemůžu říct, že bych se zrovna nasmála, ale vlastně mi to nijak nevadilo, protože humor nebyl přemrštěný a netlačil na pilu. Celé to bylo takové napůl úsměvné, napůl smutné. Stejně jako je sám život. Nemá to žádný ústřední příběh, jde spíše o mozaiku čtyř rozdílných životů, které se v jistých bodech prolínají. Je to ale ten typ knížky, kterou přečtete a za pár hodin si už pořádně nevzpomene, o čem že vlastně byla. Nic kvůli čemu bych musela čekat takovou dobu na rezervaci, ale jako letní četba někam k vodě ideální.

             ANOTACE: Násobky sedmi                                 ANOTACE: Prvok, Šampón, Tečka a Karel



Co vy a váš červen? 

Byli jste v nakupování stejně zdrženliví jako já? :)



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.