Kvalitní a praktické údaje o vojenské misi

Můj druhý a také poslední recenzní výtisk od Vaše literatura. Nevyhovovala mi komunikace s tímto serverem a tak jsem spolupráci ukončila, ale Wishiny recenze tam budete potkávat i nadále. :) Co jsem si tedy vybrala? Na literárních skupinách se pár měsíců zpět debatovalo o novince, která měla teprve vyjít od českého autora. Jaké překvapení, když mi byla nabídnutá - nezaváhala jsem. 

Ovšem díky zavádějícímu podtitulu Vzpomínky českých veteránů jsem však očekávala něco naprosto jiného. Netvrdím, že kniha je špatná, jen ji musíte otevřít s tím, že se nebude týkat především zážitků, ale spíše podstatných informací. 



Já, voják z Afghánistánu - Pavel Stehlík




Anotace:
Nová kniha od autora bestselleru Do temnoty zachycuje životní příběhy deseti novodobých českých válečných veteránů. Opírá se o osobní rozhovory s vojáky, kteří si prošli zahraniční misí v Afghánistánu, a na jejich základě rozebírá otázku válečných veteránů v několika různých rovinách. 

Pavel Stehlík se zaměřil nejen na to, co zažívali váleční veteráni na samotné misi, ale i jak prožívali loučení s rodinou a přáteli, jak na ně prožité události na misi působily, co pociťovali při vítání doma, jaký pro ně byl návrat, i případně jakým těžkostem byli nuceni čelit.

Přináší tak obraz „neobyčejně obyčejných“ životů vojenských profesionálů na zahraniční misi se všemi každodenními radostmi, strastmi i vnitřními pocity. Jde o ojedinělý ucelený pohled na téma, kterému dosud nebyla takto do hloubky věnována pozornost.


Recenze: 
Český autor Pavel Stehlík vydal v roce 2014 svůj debut Do temnoty. Osobní vyprávění vojáka se řadě čtenářů dostalo pod kůži a ti netrpělivě očekávali letošní novinku s názvem Já, voják v Afghánistánu. Spisovatel se rozhodl na základě rozhovorů s několika vojáky sepsat obsahově hodnotné dílo, které přibližuje současnou situaci v armádě. Více v recenzi...




Četli jste autorův debut Do temnoty?



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.