Recenze: ROZPUSTILÉ HRÁTKY: NA DVOŘE SE ZVÍŘÁTKY (Axel Scheffler)


Pestrá, k veselosti vybízející kniha je opravdu neobvykle zábavným čtením pro děti, se kterou si užijí spousty legrace!



Pointou této knihy je se naučit poznávat zvířata zábavným způsobem, tedy originální hrou. Z toho důvodu jsou vnitřní listy vodorovně na dvě poloviny, takže je snadné listovat pouze vrchní stranou a měnit zvíře, kterému patří spodní část těla. Vaše dítko si může sestavit své originální zvíře a rozhodně se u této činnosti pobaví.



Zatímco pravou stranu tvoří kresba zvířete, tak přes celou levou stranu je vytištěná nápaditá báseň, která vybízí k přečtení různě velikými fonty slov. I přesto je však základní písmo dostatečně velké a lehce jej přečte i školák prvního stupně. Pravá strana samozřejmě obsahuje také název zvířete, ale i tak nemám pocit, že by se dospělý mohl splést, pokud zvířátko náhodou nepozná dítě. Nejpůsobivější jsou zábavné a snadno zapomatovatelné básničky, které o zvířatech věrně vypovídají. Malé i velké určitě zaujmou a po pár přečteních je klidně odříkají zpaměti.






Jedenáct ilustrací známých zvířat, která objevíte na dvorku, se snadno a rychle může pomíchat podle vašich představ. Ale nikoliv poztrácet, tvrdé stránky jsou pevně přichycené k vazbě. 




Jednotlivé listy jsou z tvrdého papíru stejně jako pevná vazba, takže sama kniha je kvalitní a jen tak se při hraní nezničí.




Komu bych knihu doporučila?
Všem dětem, které si rády hrají a touží po kreativním zážitku! 


Knižní obálka: 
Přesně napovídá rošťárnám, které s knihou lze provádět. Působí veselé a zábavně.



Anotace:
Rýmované knížky dětem nejprve představí známá i méně známá zvířátka, která žijí na dvorku – a pak teprve přijde ta pravá legrace! Díky pevným stranám skládajícím se ze dvou samostatných polovin mohou děti ze skutečných zvířátek vytvářet velkou spoustu zvířat popletených a bavit se jejich novými neobyčejnými vlastnostmi a roztodivnými jmény. Věřili byste, že se do jedné malé knížky vejde více než stovka různých existujících i fantastických tvorů?

Vydavatelství: Presco Group
Rok vydání: 2017
Žánr: Humor pro děti
Překlad: Ivana Nováková
Ilustrace: Axel Scheffler
Počet stran: 24
Vazba: pevná



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.