Recenze: VELKÁ KNÍŽKA – LETIŠTĚ PRO MALÉ VYPRAVĚČE (Isabelle Gontgen)

Nechte své dítko vyprávět! 



Za recenzní výtisk děkuji Presco Group

Ella & Max (FB)


Chci zakoupit Velkou knížku: Letiště pro malé vypravěče


Recenze třetí Velké knížky pro malé vypravěče! Předchozí dva tituly se týkaly stavebnictví a automobilů a tentokrát své malé čtenáře Isabelle Gontgen zve na letiště! 

Co v knize tedy najdete? To už je všem zřejmě jasné. Titul obsahuje vše více i méně podstatné, týkající se samozřejmě letiště, letadel, letových ploch, letušek, pilotů a také cestujících, kteří jsou zobrazování v zajímavých činnostech. Možná si o letištích budete muset dohledat nějaké informace, abyste svého malého vypravěče mohli navést na tu správnou cestu a on potom uměl o letadlech vyprávět ještě lépe.

Kniha totiž neobsahuje text, pouze několik málo vět s popisy ilustrací, které je potřeba ve změti obrázků dohledat. Hned na začátku totiž začíná ta největší hádanka formou hledání různých věcí, lidí či strojů. Takové hledání v obsáhlém obrazu dítě plně zaujme. Učí se trpělivosti, bdělého a pozorného pozorování a co je důležité? Baví ho to!




V případě, že máte doma předškoláčka, kterému se nechce mluvit, není nic snazšího než otevřít tuhle knihu a nechat ho, aby projevil svou zvídavost. Proč, jak, co to dělá a co to je? jsou ty nejzákladnější otázky, které vám vaše ratolest pokládá tisíckrát denně. I když už jste z toho nejspíš vyčerpaní, u této knihy je snadné odpovědět a svého tazatele poučit novými informace. Titul totiž obsahuje spousty podnětů k hovorů a určitě se děti i něco přiučí. 





I tato třetí obrázková rozvíjí dětskou představivost, protože v jejich myslích letadlo nestojí na ranveji, ale skutečně vzlétá... A je na nás, abychom jim dopřáli možnost snít, vyptávat se a rozvíjet svou mysl. :o)

Bohužel ani v toto leporelu se ilustrátorka nevyhnula tomu, že ne všechno je tak lehké odhadnout a najdou se věci, které má problém někdy určit i dospělý. Je to pár maličkostí, ale díky tomu, že je ilustrace opravdu hodně obsáhlá a je takřka hlava na hlavě v daném obrázku, se malý i velký čtenář může hůře orientovat.




Nejen vazba, ale i listy této rozměrné knihy jsou z tvrdého papíru a tak nemusíte mít obavy, že by se běžným užíváním titul zničil. Tohle neobvyklé obrázkové leporelo určitě vydrží i čmárání prstíčkem a sem tam nějaké to ochutnání.




Komu bych knihu doporučila?
Pokud máte zvídavé děti nebo je naopak potřebujete rozmluvit, jedna nebo rovnou všechny velké knihy pro malé vypravěče vám v tom mohou náležitě pomoci. Můj syn má právě tyhle knihy rád proto, že mi o nich může hodně vyprávět, nikde ho neotravuje žádný text a může sledovat nespočet různých variací na činnosti lidí a strojů. Malé děti netouží po textu, chtějí zábavné obrázky, u kterých mohou dokázat, že jsou chytří a šikovní.




Anotace: 
Na letišti se pořád něco děje! Kam se člověk podívá, všude se to hemží cestujícími a lidmi, kteří na letišti pracují. V řadě kreslených příběhů je můžeš doprovázet při jejich cestách a dozvědět se, jak to na letišti chodí. Prozkoumej nejrůznější letadla a sleduj piloty při práci. Od registrace až do cíle cesty, dovolená může začít!

Vydavatelství: Presco Group
Rok vydání: 2017
Žánr: Leporelo
Překlad: Viola Somogyi
Ilustrace: Fabiana Attanasio
Počet stran: 10




Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.