„Detektivka“ pro ženy a nabušená autobiografie

Nedávno jsme začaly spolupracovat se serverem Zeedee, na kterém najdete nejen seznamy knih a recenze, ale také rozhovory, informace o literárním světě a soutěže. Spolupráce se Zeedee nám přinesla dvě nové knihy. 


Wishina recenze „detektivního“ románu pro ženy už na Zeedee vyšla před týdnem. Nejnovější knížka Radky Třeštíkové jí zrovna vhod nepřišla, titul zřejmě náročné čtenářky příliš nepotěší... Mimochodem, kdybyste měli zájem o nějaká jiná česká díla, zabruslete na náš projekt Podpora českých autorů. Najdete nás i na FB Podporujeme české autory a ve skupině Čteme české knihy, kde nás můžete informovat o tom, co čtete. Vkládat recenze nebo klidně knižní tipy. Budeme rády. :)


✴ ✴ ✴


Wish: Bábovky i To prší moře mám na seznamu k přečtení už nějakou dobu, takže když se mi naskytla příležitost, po „Osmičce“ jsem sáhla. Bohužel moje první setkání s autorkou nedopadlo příliš slavně. A vzhledem k tomu, že je to zatím považováno za její nejzdařilejší počin, uplyne nějaká doba, než se pustím do nějakého dalšího. Snad kdyby ten román o takových sto stran zkrátila, mohlo být to hodnocení vyšší.


Radka Třeštíková – Osm



Recenze na Zeedee:
Radka Třeštíková je v současné době jednou z nejznámějších českých autorek. V tomto roce se na pulty knihkupectví dostala novinka Osm. A přestože anotace láká na „tak trochu jinou detektivku“, román by měl být podle slov autorky především o lásce – o tom, co jsme pro ni schopni obětovat a jak daleko jsme ochotni ve jméně zmiňovaného citu zajít. Více...



✴ ✴ ✴


Já jsem naopak měla štěstí a vybrala si autobiografii Chrise Kyla, která měla již třetí vydání a vůbec se není čemu divit. V roce 2012 vyšla kniha v Americe a rok poté autor skonal poněkud paradoxním způsobem. Zastřelil ho voják s posttraumatickým stresem, kterému se snažil pomoci. A nestalo se tak v nebezpečné válce, ale naopak v bezpečí doma... Autobiografie poukazuje nejen na Chrisův život, ale také na to, jak dokáže Amerika (nejen USA) vytvářet doslova bojové stroje, kteří chtějí do boje i za cenu toho, že opouští svou manželku s dětmi. 



Americký sniper – Chris Kyle



Recenze na Zeedee: 
Mysleli jste si, že příběh amerického snipera bude procházka růžovou zahradou? To určitě ne. Je to silný a dojemný titul, ze kterého je znát, že autor přemýšlí nad tím, kým byl a kým se stal. Polemizuje nad smrtí, výhrou i prohrou. Nad samotnou válkou, která ho pronásledovala i při psaní této knihy. Je opravdu neobvyklé, s jakým zanícením dokáže upřímně popisovat své zážitky a zároveň se udržovat v pocitu, že by na tom nic nezměnil. Protože skutečně věří tomu, co dělá. Více...



Které knize ze zmiňovaných byste dali přednost, kdybyste si měli vybrat?
Dáváte přednost českým autorům nebo naopak zahraničním? 



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.