Recenze: PROKLETÝ PRINC (Erin Watt)


Royalové vás skutečně zničí tím nejlepším způsobem! 

„Tohle pro ženu chceš? Chceš být jako náš táta? Dohnat ženu k sebevraždě, protože je zoufale nešťastná?“ (Str. 44)



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet
Baronet na Fb


Chci zakoupit titul Prokletý princ


První díl byl neskutečný. Chytlavý, propracovaný a opravdu působivý. Doslova způsobil závislost a nešlo se odtrhnout. Při zaklapnutí knihy spousta čtenářek cítila naprosté zoufalství, protože toužila pokračovat v příběhu, který po dlouhé době v žánru New Adult opravdu zaválel. Ačkoliv nejde o nějaké originální téma, zpracování je jiskrné a vášnivé (a ne jen z pohledu tělesných tužeb)! 

U druhého dílu jsem se trochu obávala, jestli kvalita neutrpí. Dokáže autorka, která mimochodem  píše také pod jménem Elle Kennedy (vydala sérii Off-Campus), navodit stejně napínavou a divokou atmosféru? Má v rukávu ještě esa, kterými by čtenářkám vyrazila dech? Po dočtení se mohu jen usmívat. Ano, Erin Watt nezklamala. Opět kniha po dočtení vyvolává trýznivou touhu po třetím dílu s názvem Palác lží. 


Styl psaní vlastně není ničím zvláštní, snad jen upřímností, která z řádků sála a přesto jistým pohádkovým podtextem. Úderná přirovnání, vtipné hlášky a procítěné situace dotvářejí fantastickou atmosféru, díky které to na každé stránce skutečně jiskří. Na rozdíl od jedničky se s Ellou setkáváme až v osmé kapitole, poté se postupně pohledy opět střídají od Reeda zpět k ní. 

Od prvních stran tedy otěže drží v dlaních Reed Royal, který je naprosto bez sebe. Ella zmizela. Není po ní ani vidu, ani slechu a on začíná bláznit. V rodině to nemá jednoduché, ve škole jde všechno od devíti k pěti a on nutně potřebuje Ellu najít, jinak zešílí... 

Musím podotknout, že už v první kapitole čtenářky čeká šok a tak to pokračuje jako lavina až do posledních stran. Autorka se opravdu nebojí své čtenářky i hrdiny doslova dostat na kolena. Připravila si řadu neočekávaných překvapení, která zahýbou Elliným světem a skvěle udržují napínavost příběhu, aniž by působily přehnaně. Ačkoliv se Erin Watt občas pohybuje na hraně, hranici nepřekročila a to spousta čtenářek ocení. 

„Nech to plavat, Wade. Udělala bych ti věci, z kterých by ses pár dní nepostavil na nohy, a pak už by sis to s žádnou jinou neužil, protože bys je akorát pořád srovnával se mnou a došlo by ti, že na mě žádná nemá.“ (Str. 240)

O ústředních postavách jsem psala už v prvním díle, ráda bych se nyní zaměřila na ty vedlejší, které jsou neméně zajímavé a věřím, že hodně z nás by nadchlo, kdyby autorka sepsala romány i z jejich pohledu. 

Saywer a Sebastian jsou dvojčata, samozřejmě vzhledově dokonalá. Tomuhle kýči se autorka nevyhnula, ale upřímně... ke knize se to hodí, dokresluje ji to a NA je plné takových malých neuvěřitelností, které jsou vlastně uvěřitelné. Jsou drzá, vyjimečná svou podobností a především jistou lehkovážností, se kterou si zahrávají se svou přítelkyní Lauren. Společně s ní totiž vytváří netypickou trojku, která je svým způsobem perverzní, a kdekdo by se rád dozvěděl, jak to vlastně mezi nimi chodí. 

Miláček Easton je ukecaný kluk Reedova vzezření. Má srdce na dlani a věčně otevřený poklopec, protože ženy, hazard, alkohol a drogy jsou jeho největšími démony. Některých špatných koníčků už se zbavil, ale ženám prostě neodolá a ony neodolají jemu. 

Úžasné je, že je opravdu vidět vývoj hrdinů. Od prvního dílu se neskutečně změnili a přitom jsou sví. Vyvíjí se nejen oni, ale i vztahy v rodině. Tento fakt si mě získal asi nejvíc a pokud máte rádi skutečný vývoj, který charaktery postav oživuje, pak tuhle knihu budete zbožňovat. 

„Takhle sis to zařídila, ne? Střídáš Reeda a Eastona? Pondělí, středa, pátek si to rozdáváš s Reedem. V úterý, čtvrtek a sobotu s Eastonem.“ Jordan nakloní hlavu. „Jak to máš ale v neděli? Tu sis vynahradila na jedno, nebo dokonce obě dvojčata?“S třísknutím zabouchnu dvířka skříňky a usměju se na ni. „Ne, o nedělích si to s tvým klukem. Když teda nemá moc práce, jinak začínám za tvým tátou.“ (Str. 102)

Jak jsem už zmiňovala, tak autorka dokáže ohromit zvraty, které působí emotivně a ještě ovlivňují vztahy, popřípadě děj příběhu. Ne, že by román byl nějak přehnaně emotivní, ale rozhodně při čtení vnímáte pocity hrdinů a dokážete s nimi soucítit. 

Prim v Prokletém princi hraje láska, romantika a touha... Nebo spíše obrana proti těmto pekelným hříchům, kterým se hlavní hrdinka brání. Toužíte po erotice? Přijdete si na své. 

Velké finále... možná působí trochu nahodile, ale to si čtenářka uvědomuje spíše zpětně, pokud se snaží knihu analyzovat. V případě, že jste prostě pohlcené, se slušně řečeno posadíte na zadek a budete mít chuť do něčeho třísknout, protože závěr je napínavější než konec prvního dílu. Je naprosto jasné, že pokračování potřebujete, co nejdříve. Nejlépe do pěti minut, protože bez Royalů se nedá žít, i když vás skutečně ničí, jak hlásá pravdivý nápis na pevné vazbě. 

Co může čtenářům vadit?
Námět není nejoriginálnější a už se do něj trochu víc vtírá i to bohatství. Zkrátka svět, kde peníze vládnou, ovšem i pěsti jsou poměrně mocnou zbraní, si nemusí získat každého, ale uloví většinu čtenářek, které ho budou milovat. 

Komu bych knihu doporučila? 
Naprosto zbytečná otázka. Prokletého prince si musí přečíst každá čtenářka. Royalové jsou dlouho očekávanými hrdiny, které literární svět postrádal. Věřte mi, budete je milovat i nenávidět. Budete toužit. A budete tleskat za famózní NA odpočinkovku, která rozhodně patří mezi ta nejlepší díla tohoto žánru. 

Knižní obálka:
U první jsem si nebyla jistá. Byla originální, ale neměla jsem pocit, že by se k titulu hodila. Jelikož jde o sérii a všechny ty obálky jsou ve stejném duchu, tak dávají dohromady naprosto úžasnou mozaiku, takže ano. Skvělá a nápaditá volba, jak poukázat na to, že Erin Watt napsala neobyčejný příběh.




Anotace:
Reed Royal má vše, co by si mohl přát: vzhled, postavení, peníze. Dívky na elitní akademii Astor Park stojí frontu, aby si s ním mohly vyrazit, a kluci mu závidí, jenže Reedovi nikdy nezáleželo na nikom jiném než jeho rodině – dokud mu do života nevstoupila Ella Harperová.
To, co začalo spalující nenávistí a plánem, jak nové otcově chráněnce udělat ze života peklo, se brzy změní v něco silnějšího. Chce ji mít nablízku a zajistit jí bezpečí. Když ji však Reed jedinou hloupou chybou odežene a uvrhne tím rodinu Royalů do chaosu, začne se mu život rozpadat pod rukama.
Ella ho už nechce. Tvrdí, že jeden druhého jen ničí.
Možná má pravdu.
Tajemství. Zrada. Nepřátelé. Nic podobného Reed dosud nepoznal, a pokud chce získat svou princeznu zpět, musí dokázat, že jí za to stojí.

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2017
Žánr: New Adult, Romány pro ženy
Ze série: Royalové (2)
Překlad: Zuzana L´alíková
Počet stran: 376
Vazba: Pevná




Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.