Recenze: A Cup of Style 2018 – Motivační diář


Protože každý den se počítá! 



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Slovart.

Slovart na FB.

Chci si pořídit motivční diář A Cup of Style 2018.



Tento diář, bonus navíc v balíčku, je pro spousty dívek hitem roku. Autorky motivačního diáře jsou totiž youtuberky Nicole a Lucie, které jsou už léta ikonou svého vlastního projektu A Cup of Style a málokdo o nich nemá ani tušení. Já patřím mezi to málo, takže jsem si o děvčatech nejdřív musela něco najít, abych byla trochu v obraze. Nebudu hodnotit jejich videa, blog či to, čemu se věnují, ale zaměřím se čistě na horkou novinku #Booklab - jejich motivační diář! 







Je velmi příjemné, že nejde o neosobní kapesní kalendář. Autorky do něj vložily kousek své duše a je to opravdu znát. Téměř na první straně máte jejich fotografie s úvodním textem, ve kterém vysvětlují, proč se rozhodly každému, kdo má zájem pomoci tímto plánovačem, vytvořeným přesně podle jejich představ. Z toho důvodu se také nápad ujme zejména mezi jejich vrstevnicemi, protože starší generace, která už nestuduje a má rodiny, by si musela jejich volnomyšlenkářský kreativní motivační diář hodně uzpůsobovat. 



Netuším, jestli to Nicole a Lucii uniklo nebo je to naopak účelné, ale mimo plánovače na rok 2018 máte na druhé dvojstránce také zobrazený rok 2019. I v případě, že by šlo o překlep, to rozhodně žádná vada není. 

Začínáme na stránce s nápisem Leden. Pozitivní pro všechny fanoušky této dvojice je, že se o nich můžete dozvědět i pár zajímavostí, protože je dílo tak trochu i jejich deníčkem, kde se zpovídají i ze svých zážitků. Nic přehnaného, naopak má díky tomu diář své kouzlo a opravdu působí velmi osobitě. 




Neznáte tyto youtuberky? Já take ne, a nijak mě to od využívání jejich diáře neodradilo. Máte možnost poznat zas něco nového, neobvyklého. Diář pěkně na tělo teenagerům, kteří touží být kreativními, chtějí rozvíjet svou osobnost a nezaleknou se žádné výzvy - Motivační diář v sobě skrývá spousty nápaditých výzev. Ale také dotazů jako např. Co se vám z vašich plánů daný měsíc podařilo splnit? Co vám udělalo největší radost? Můžete titul využít zpola i jako svůj deníček a svěřit se mu se všemi svými zážitky i malými vítězstvími, která jsou pro vás podstatná. 




Nicole a Lucie se nad svými motivačními radami zamyslely a snaží se zobrazit vše, co je podle nich vhodné. Mohu jen chválit jejich radu odložit na nějaký čas telefon a rozhlédnout se kolem sebe. 

Aby byl diář cool, tak samozřejmě občas mimo českých slov narazíte i na ta anglická, protože je to v dnešní době bohužel In. Ti, kteří zastávají tento styl, budou říkat, že je tam těch anglických slov málo. Ti, kteří jsou proti, budou zklamaní, že do českého motivačního diáře vůbec cizí slova vložily. S ohledem na cílovou skupinu to podle mého  dívky ocení a bude jim to připadat přesně podle jejich představ. 

Mohu chválit dostatečné místo na poznámky, kam můžete psát či kreslit nebo vlepovat naprosto cokoliv. Přece jen autorky vám připravily diář a jak jej využijete a přizpůsobíte si ho je čistě na vás. 




Jako zajímavost - nejde o první dílo dvojice A Cup of Style. V roce 2016 jim nakladatelství Slovart vydalo první Motivační diář na rok 2017. Tohle už je tedy druhá verze a já věřím, že pokud v prvním něco nesedělo nebo nebyly s něčím spokojené, v tomto to doladily ke spokojenosti všech. 




Komu bych titul nedoporučila? 
Obávám se, že ti, kteří už nechodí do školy a nemají přátele a zábavné zážitky na prvním místě prostě nedovedou diář plně využít a raději by si měli pořídit klasický diář, protože na plnění výzev nebudou mít čas. Motivační rady půjdou mimo ně, protože už mají úplně jiné starosti. Bohužel. 

Komu bych Motivační diář doporučila? 
Podle mého ho nejvíce ocení ti, kteří sledují youtuberské sestry Nicole a Lucii. Pokud si o nich zjistíte víc a navnadí vás, určitě není důvod, proč se nepustit i do jejich díla a využít ho přesně tak, jak si slečny přály. Cílovou skupinou jsou náctiletí, kteří využijí všechno nebo minimálně většinu toho, co tento povedený diář nabízí. 




Anotace: 
Blogerky Lucie a Nicole z A Cup of Style věří, že správné plánování je velká část úspěchu. Proto už podruhé vytvořily diář, který tě nejen provede celým rokem a pomůže ti řádně si naplánovat veškeré aktivity, dá ti prostor pro vlastní poznámky a kreativitu, ale také nabídne řadu inspirativních a motivačních článků přímo od holek. Užij si s diářem v novém designu rok 2018 na jedničku!

Nakladatelství: Slovart #Booklab
Rok vydání: 2017
Vazba: pevná





Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.