Recenzní výtisky – Září aneb v záři pestrých knižních světů!

Rozhodly jsme se s ohledem na spoustu článků, kterými vás spíš už zahlcujeme, sepsat recenzní výtisky za celý měsíc do jednoho článku. O nic prakticky nepřijdete, spíš bude pro vás i nás příjemnější, když to nebude po jednom, ale naopak vám naservírujeme pěknou kupičku knižní inspirace. 

První shrnutí recenzních výtisků je tedy k přečtení a můžete se těšit na samé horké novinky! 




Přísaha krve - J. R. Ward


Recenzní výtisk konec srpna.
Ačkoliv tento recenzní výtisk mi dorazil už v srpnu, díky dovolenkovému shonu a touze vrhnout se na román, co nejdříve, jsem úplně zapomněla napsat informační článek o knize! Hanba mi. A jelikož jsme se rozhodly pro shrnutí recenzních výtisků, tak jako první vás seznámím s Přísahou krve. Druhý díl série Odkaz černé dýky je spin-off sérii Bratrstva černé dýky, což znamená, že se setkáváte se stejnými hrdiny, ale odehrává se tu jiná linie. Zatímco BCD je především o dění mezi bratry, OCD je prakticky o ději mezi cvičenci. Knihu jsem si moc užila, jen se sami podívejte... Recenze Přísaha krve!




Rande naslepo - Saliya Kahawatte


Recenzní výtisk dorazil 06. 09. 2017
Nakladatelství Omega nedávno uspořádalo konkurz o romantický titul německého autora. Zajímavostí je, že kniha byla také zfilmovaná a v tomto roce dorazí i do českých kin. Námět mě skutečně zaujal a proto jsem neváhala a zkusila své štěstí. Byla jsem vybrána, čehož si moc vážím, a vy už víte, jak na mě obsah zapůsobil. Více informací v recenzi Rande naslepo!




Nuly - Chuck Wendig



Recenzní výtisk dorazil 07. 09. 2017
Anotace je naprosto pohlcující! Kdo by si nechtěl přečíst příběh o hackerech, kteří jsou naprosto odlišní a netuší, co je svedlo dohromady? A že to tedy rozhodně bude něco! Alespoň to na mě tak působí a atraktivní mi přijde i ta neobvyklá temná obálka. Někdo mi připomněl, že to trochu připomíná Matrix, ale podle mého je to jen malá podobnost. Přece jen jde o hackery, čísla hrají velkou roli stejně jako technologie. Jelikož jsem byla hladová po informacích, nečekala jsem ani den a hned jsem se na titul vrhla! Vyplatilo se, potěší vás recenze thrilleru Nuly!


Láska bez pravidel - M. J. Summers


Recenzní výtisk dorazil 07. 09. 2017
Třetí díl trilogie Full Hearts mě zaujal, jak svou krásnou a nápaditou obálkou, tak i anotací. Obávala jsem se, že jediným problémem bude fakt, že jsem prozatím nečetla předchozí díly, ačkoliv je mám na svém wishlistu. Informovala jsem se u kamarádky, která mě uklidňovala, že tituly se dají číst i bez znalosti předchozích dílů. Ano, kniha se dá číst samostatně, ale očividně to není titul pro mě... Takže jsem M. J. Summers ze svého seznamu vyškrtla, ale třeba naopak vám se bude trilogie moc líbit. Mrkněte na recenzi, řekne vám víc. 





Láska mezi řádky - J. Picoult, Samantha van Leer

Recenzní výtisk 15. 09. 2017
Měla jsem ohromnou radost, že mi Knihcentrum poskytlo recenzní výtisk druhého, v zahraničí prakticky prvního dílu série Between the Lines. V České republice vyšel jako první díl titul Láska mezi písmenky, ačkoliv v zahraničí je považován za pokračování právě knihy Láska mezi řádky. Proč to nakladatelství takhle obrátilo? Nemám tušení, ani jsem to nezkoumala, ale nepřišlo mi to zrovna efektivní. Lásku mezi písmenky (recenze) jsem odložila a počkala si na vydání a dodání prvního dílu, protože jinak mi přišlo, že série nemá smysl. Jsem ráda, že jsem to udělala, opravdu se mi teď dvojka bude číst mnohem lépe. Pravdou je, že titul je mladší young adult, tedy žánr pro čtenářky 10 až 15 let, takže si užijete pohádkového světa s minimem nějaké té romantiky. Já jsem to četla spíše proto, že mě zaujal samotný námět. Jak na mě tedy titul zapůsobil? Více v recenzi Láska mezi řádky!




Papírová labuť - Leylah Attar



Recenzní e-výtisk dorazil 25. 09. 2017
Tuhle knihu jsem měla vyhlédnutou už pěkně dlouho. Knižní tip mi podstrčila Wish. Když nakladatelství Moba vyhlásilo konkurz o recenzní elektronický výtisk, neodolala jsem. Anotace je prostě neskutečně zvláštní, temná a slibuje počtení pro dospělé, na které nejspíš jen tak nezapomenete. Jak na mě zapůsobila? Přečtěte si recenzi! Nakonec mi e-kniha nestačila a zakoupila jsem si ji i tištěnou!






Palác lží - Erin Watt


Recenzní výtisk dorazil 25. 09. 2017
Ještě neznáte trilogii Papírová princezna od Erin Watt? Pokud tíhnete k new adultkám, rozhodně by vám neměla uniknout! Nakladatelství Baronet už vydalo první tři díly, které jsem pro ně měla možnost zrecenzovat a jsem za to velmi ráda. První díl s názvem Papírová princezna byl opravdu jiskrný, velmi působivý a doslova jsem ho četla jedním dechem. Nejinak tomu bylo i u druhého dílu s názvem Prokletý princ, ve kterém se udály ke konci zvraty, jenž mohou některé čtenáře zaskočit (a může je považovat za trochu přehnané). Ve třetím díle se tyto situace řešily a rozhodně to stálo za to! Jak se mi líbil Palác lží? Přečtěte si v recenzi!




Beze stopy - Mary Torjussen


Recenzní výtisk dorazil 27. 09. 2017
Mám moc ráda knihu Společenství stínů a Beze stopy mi ji díky anotaci lehce připomíná, působí lákavě, i když obálka mě znejistila. Bez obalu mě přitahuje víc než zpola fialová ilustrace, která se zdá být lehce rozpitá. Nejde o výmysl nakladatelství Ikar, to se řídilo originální ilustrací. Zavání to však spíše než thrillerem právě tím románem pro ženy. Já mám oba žánry ráda a když thriller obsahuje i romantiku jsem všemi deseti pro, ale nesmí to být příliš patetické nebo přehnané. Nicméně jsem to riskla, protože si myslím, že si tento román svou šanci zaslouží. Chcete vědět, jestli si mě kniha nakonec získala? Recenze vám vše ozřejmí.





Moje sestra žije na krbové římse - Annabel Pitcher


Recenzní výtisk dorazil 27. 09. 2017
Z Booklab mi dorazil opravdu zvláštní recenzní výtisk, po kterém bych asi s ohledem na smutnou anotaci nesáhla. Jedná se o young adultku, ve které desetiletý chlapec bojuje o své místo na světě a rozhodně to nebude mít jednoduché. Kniha je vytříbená do detailu. Obdivuji malé tlapičky po obvodu přední strany i něžné ilustrace, které doplňují text. Upřímně se na knihu těším, i když mě to nejspíš dojme a já zrovna nevyhledávám v tomto období knihy, které mě chytí za srdce. Autorka je již v ČR známá svým titulem Kečupová mračna, o kterých mi Wish vyprávěla s velkým zalíbením. Kniha si ji získala, takže třeba objevíme společně naši novou oblíbenou autorku. :) Více v recenzi!


A Cup of Style 2018 Motivační diář 



Recenzní výtisk dorazil 27. 09. 2017
Neočekávaně dorazil i příjemný dar. Ačkoliv diáře moc nepoužívám, po prohlédnutí tohoto praktického a kreativního motivačního kalendáře se nemohu dočkat, až jej začnu vyplňovat. Autorkami jsou youtuberky Nicole a Lucie, které jsou ikonami značky A Cup of Style. Já youtubery nesleduji, takže tohle jde mimo mě, ale podle mého není potřeba je znát, abyste mohli plně využít jejich dílo, na kterém si rozhodně daly záležet. Recenze!



Mé recenzní výtisky projektu Podpora českých autorů...



Sledujete Podporu českých autorů? Pak asi tušíte, jaké knižní světy českých autorů a autorek jsem měla možnost už po dobu trvání našeho projektu prožít. Bylo jich už velké množství, ale postupem času je více práce na chodu projektu a tak na čtení tolik času nezbývá. Navíc máme šikovné recenzentky a recenzenta, takže si samozřejmě s Wish nemůžeme nechat všechno pro sebe. :o)) Přidávat knižní inspiraci, recenze i články týkající se české literární scény můžete do skupiny Čteme české knihy.



Element ohně: S vědomím konce - Molly Crow


Autorka Molly Crow s námi začala spolupracovat už v našich začátcích. První titul, který jsem od ní četla, byl rovněž její debut Bez duše, který mě velmi mile překvapil. Když se rozhodla svůj druhý román financovat prostřednictvím Startovače, aby jej mohla vydat u Kliky, podpořily jsme ji kampaní Podpořte vydání Elementu ohně. Moc mě potěšilo, když si na mě autorka vzpomněla a s věnováním mi knihu zaslala. Na román jsem se těšila, sliboval akci, vtip a romantiku a to také do puntíku splnil. Nejvíce na mě zapůsobil závěr, který byl přesně podle mých představ. Věřím, že se i vy těšíte na pokračování Elementu ohně. Více v recenzi!



Příliš divoká zem: Obleva - Ladislav Klimeš


Autor se netají tím, že píše tzv. braky, tedy knihy, které mají čtenáři poskytnout oddechový čas, plný zábavných scének, tady konkrétně z válečného prostředí. Podle mého romány Zimní válka i Obleva svůj účel splnily a věřím, že čtenáři, kteří si oblíbili Ládise a jeho spolubojovníky, se těší i na třetí pokračování. Tohle postapo je nabušené akcí, zkusíte jej? Přečtěte si recenzi!


Jakou knihu z tohoto seznamu byste si přáli mít doma?
Navnadila jsem vás recenzí k přečtení nějakého titulu? 




Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.