Co mi nadělíš, Ježíšku?

Vánoce se blíží a my s Wish si vzájemně vybíráme knižní dárečky, které si věnujeme... Tedy, když mě nebude zlobit! Letos jsem ji prý překvapila svým wishlistem chensielistem a doufám, že i vy si v něm najdete nějaké ty tipy pod stromeček. 

Kdyby se vám chtělo vyhrát nějaký ten knižní svět pod stromeček, tak u nás si určitě vyberete! 
>> Soutěž nakladatelství Portál o pět výtisků zábavné dětské knihy Ella ve škole! V recenzi jsem vás informovala o tom, že titul se bude líbit malým i velkým čtenářům - dokonce i mě jako dospělou čtenářku si získal! 
>> Soutěž o patnáct knih Markéty Hejkalové finišuje už 15. 12, takže máte už jen pár dní, abyste se pokusili vyhrát pět balíčků po třech románech pro ženy! Zaujalo vás Jsi divný, Rudé paprsky severního slunce nebo Měj mě rád/a? Všechny je můžete najít pod stromečkem, jen stačí se účastnit! 
>> Mega soutěž projektu Podpora českých autorů o 101 knih! Díla nám do soutěže věnovala nakladatelství, autoři i autorky, moc děkujeme. A vám stačí jen sdílet tento příspěvek a napsat k němu do komentáře, kterou knihu byste si přáli. Třeba rovnou všechny! 

Všem přejeme hodně štěstí! Nenechte si uniknout ani jednu knihu! 


Mezi jakými knihami se rozhodujeme s Wish? 



1. Muž, který miloval Yngveho - Tore Renberg
2013, nakladatelství Doplněk, anotace

Kniha, která mi v mé LGBT #gaytheme sbírce chybí. Jako milovnice tohoto žánru si ji samozřejmě nesmím nechat ujít. Skvělé je, že je to román současné evropské prózy, žádné young adult/new adult. Ale kvalitní publikace, která vypovídá o těžkostech dospívání, touze a lásce na pozadí významných dějinných událostí. 

2. Spřízněné duše - John Marrs
2017, nakladatelství XYZ, anotace

Titul je řazený spíše do psychologie a pedagogiky, než románu pro ženy, i přesto v tom cítím chorou lásku a mysl, která by mě dokázala zaujmout. Příběh o dokonalosti protějšku přece nemůže být běžný, protože hlavní téma je zvráceně romantické. 

3. Naslouchač - Petra Stehlíková
2016, nakladatelství Host, anotace

Letos vyšel i druhý díl s názvem Faja. Upřímně, o tomhle románu jsem toho slyšela hodně kladného a natolik zajímavého, že prostě nelze odolat. Hlásají, že jde o originální českou fantasy a já si myslím, že to není klamná reklama a skutečně budu hodně pohlcená.




4. Pan Kdybych hledá kamaráda - P. Šrut, G. Miklínová
2009, nakladatelství Paseka, anotace

Originálně zpracované dílo nejen pro děti. Vtipně zpracovaná témata podle všeho zaujmou spíše dospělého. 

5. Apokalypsa na počkání - Charlie Human
2016, nakladatelství Plus, anotace

Drsná parodie, ve které si autor prostě nebere servítky. Občas je víc než nutný ztratit se ve sféře takového braku a pořádně natrhnout zadek všem příšerám, které se po vás mezitím sápají. Co dodat? Je to pořádná jízda a byla by škoda si ji nechat ujít.

6. Mariňák - Anthony Swofford
2007, nakladatelství Albatros, anotace

Podtitul zní: Vojákova kronika války v zálivu a dalších bitev. Jak všichni víte, mám moc ráda military žánr. Nečtu ho často, ale ráda do něj zabrousím a už mám pěknou sbírku knih, se kterými jsem zažila brutální vojenské mise. Na některé nelze zapomenout, i když bych ráda. Proč tedy neprožít další drsný dotek války právě s Mariňákem? Vypadá, že za to stojí.




7. Železný dům - John Hart
2017, nakladatelství Vyšehrad, anotace

Podle anotace by se tohle mohlo stát mou srdcovkou. Mám takové náměty ráda, zní opravdu skvěle a jelikož jde o pouto sourozenců, tak se mi fantazie rozjíždí na plné pecky. Ačkoliv asi trochu jinak, než tušíte. Jen Wish ví, proč právě tento román je pro nás tak podstatný.

8. Sandman Slim - Richard Kadrey
2011, nakladatelství Polaris, anotace

Trilogie Sandman Slim nemá sice nejlepší hodnocení. Je to urban fantasy, která se tváří jako brak a každý, kdo má v oblibě takové náměty, si určitě počte. Zajímavé je, že v ČR vyšly pouze tři díly, ačkoliv v zahraničí je jich přes osm. Stojí tedy za to kupovat si trilogii, která je zřejmě neukončená? Záleží, v jaké fázi nakladatelství Polaris utnulo vydání... Mě i přesto romány zaujaly a ráda bych si je přečetla.




9. Navždy - Lada Jánská
2012, nakladatelství Netopejr, anotace

Série dvou fantasy románů Navždy je prakticky romantická upířina - alespoň to slibuje anotace. Kdo zná můj literární apetit, tak hned tuší, že takové tituly si nemohu nechat ujít. Mám důvod k tomu, abych si příběhy pořídila... upíří lásce přece neodolá nikdo!

10. Aréna jedna: Otrokáři - Morgan Rice
2012, nakladatelství Vision, anotace

Trilogie Aréna je postapo thriller o přežití. Já tyhle dystopie zbožňuju, takže Aréna byla jasnou volbou. Anotace je super, ale v co ve skutečnosti doufám? V něco opravdu surového. V akci, která mi zamlží zrak, dodá jiskru a způsobí výbuch. Trilogie by to všechno mohla splnit, pokud se autorka nebála vršit nebožtíky na sebe a drsně kopat do všeho, co se hýbe.




Konec knižních tipů a mého vánočního seznamu přání. Zaujala vás nějaká kniha? Dokážete si představit, že byste daný knižní svět vlastnili a ztráceli se v něm podle chuti? Nebo ho dokonce máte doma? Pokud Wish dovolí, sepíšu i její vánoční seznam a zas vás zazásobuji knižními tipy. Ty se před Vánocemi vždycky hodí. :o)


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.