Recenze: PODÍVEJ! PŘÍRODA (Tomasz Samojlik)

Krásné podmanivé ilustrace a spousta zajímavostí! 



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Bookmedia

Bookmedia na FB

Chci zakoupit titul Podívej! Příroda 


Podívej! Příroda je horkou novinkou letošního roku, která potěší malé i velké děti a může zaujmout i dospělé. Autor Tomasz Samojlik titul sepsal, ale i ilustroval! Nakladatelství Bookmedia se nezabývá pouze tituly pro děti, ale i beletrií pro dospělé, nabízí krásně ilustrované kuchařky a publikace týkající se zdraví a životního stylu. Na jejich stránkách najdete mnoho inspirace ke čtení.




Jako první bych u této publikace ráda vyzdvihla její neobvyklou velikost. Kniha je opravdu ohromná a tak se za ni malé dítko může dokonce i schovat. Mám vyzkoušeno, že velikánské tituly zajímají naše ratolesti nejvíce, protože si je mohou skutečně osahat a prstíky nám ukazovat, co je na stránkách zaujalo. 


Obrázková kniha nabízí náhled na čtyři roční období, z nichž každému se autor pečlivě věnoval. Na dvaačtyřiceti celistvých plochách zobrazil nejen faunu, ale i floru pestrým a autentickým stylem. Kniha se tedy dělí na čtyři části (Jaro, léto, podzim a zima), které mají několik podtitulů.


Ilustrace obsahují zajímavé popisy, nápadité a vtipné informace či přímo vědomosti, které mohou příjemně překvapit nejen dítě, ale i dospělého. Tomasz Samojlik se snažil přírodu ukázat i ve městech a to velmi důmyslným způsobem, poukazuje na hmyz nebo ptactvo a drobné hlodavce, kteří ve městech přežívají. 


Děti i dospělí ocení, že ilustrace jsou od začátku až do konce na celých stránkách a žádné místo tedy není kreseb prosté. Ba naopak je vše krásně barevné a lákavé. Ilustrace jsou velmi krásné, snadno na nich poznáte, co se autor snažil vykreslit. Dal si záležet i na maličkostech, což ocení náročnější rodiče. 


Co na Podívej! Příroda říká Chensie? Jako maminka tříletého chlapečka, který knihy zbožňuje, jsem byla velmi spokojená. Ukazoval mi a vyprávěl. Ihned to podněcovalo jeho mysl a vymýšlel si, co asi ta zvířátka v lese dělají a proč. Zajímal se o maličkosti jako jablíčka v košíku a měl spousty možností mi ukazovat barvy. Zajímavosti ohledně zvířat zaujaly spíše mě, protože na takové věci je ještě trochu malý, ale i já jako dospělá čtenářka jsem byla příjemně překvapená tím, co všechno jsem se z knihy dozvěděla! 


Komu bych knihu doporučila? 
Krásná obrázková kniha je nádherným knižním potěšením pro malé i velké čtenáře. Pro každého má něco a v případě, že máte rádi přírodu, budete jistě zaskočení kouzelnou atmosférou, jakou svými kresbami autor dokázal zobrazit. 


Knižní obálka: 
Vypovídá o knize velmi krásně a rozhodně děti naláká. Díky ní také poznáte, zda vám autentický autorův styl přijde vhod.




Anotace: 
Sympatická a chytrá obrázková knížka se skládá ze 42 celistvých ploch, z nichž každá sleduje jednotlivá roční období v různých částech naší přírody. Milé kresby Tomasze Samojlika zábavnou formou vysvětlují, jak naše země žije. Na barevných stránkách jsou zachyceny proměny fauny i flóry v lese, na louce, u jezera, na horách i ve městě, od jara až do zimy. Na své si mohou přijít jak děti, tak i dospělí, kteří jim v louskání knížky budou pomáhat.

Nakladatelství: Bookmedia.cz
Rok vydání: 2017
Žánr: Obrazové publikace, dětské knihy
Počet stran: 96
Vazba: pevná


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.