Recenze: LOVEC V PASTI (Sofie Králová)

Jednohubka podle skutečnosti pro nenáročné čtenářky! 

„Myslím, že bys neměl být k partnerkám tak otevřený. Tohle asi milující žena nikdy nepochopí. A žárlivost jednoho dne všechno zničí.“ (Str. 32)


Za recenzní výtisk děkuji e-shopu Knihcentrum!
Knihcentrum na FB

Chci zakoupit titul Lovec v pasti! 


Román je podle informací na zadní obálce inspirován skutečností. Které zážitky to přesně jsou samozřejmě autorka nesděluje, ale už to přiznání navnadí reálnou atmosférou. Příznačný název působí důmyslně, ale jak je na tom samotný příběh? Spisovatelka Sofie Králová je spoluautorkou knihy 13. komnata milenek a Srdcem proti rozumu. 

Styl psaní je lehce křečovitý, občasné výrazy se pro vyjádření některých situací přímo nehodí, ale tak to nemusí vnímat každá čtenářka. Určitě oceníte, že se autorka v er-formě snažila obsáhnout více úhlů pohledu a podařilo se jí je vhodně zakomponovat do děje. Kapitoly jsou nadepsané jednotlivými měsíci, ve kterých se děj odehrává, což usnadňuje orientaci.




Přímočarý začátek působí lehce ohraně, snad proto, že anotace i prvotní kapitoly mírně připomínají známý bestseller Padesát odstínů šedi. Hlavní hrdinové se setkávají v letadle, které míří z Londýna o České republiky, kde se právě drama i milostný příběh odehrává. 

Kristián je charismatický mužský, který má své tajemství se setkává s hlavní hrdinkou Sandrou Kotkovou. Ta má za sebou nepovedený dlouhodobý vztah a hledá v Praze zaměstnání. Získá víc než si myslí... Tajemná Valentina je svázaná jakýmsi poutem s Kristiánem. Kdo by nebyl zvědavý na vzrušující taj?

Charaktery působí spíše povrchně, protože se autorce na krátkém prostoru nepovedlo je čtenářům více zobrazit, nicméně pro tento erotický román je to dostačující. 

„Náhody se asi někdy dějí, ale tebe bych přeci jen nečekala.“ (Str. 39)

Děj se odehrává od června do února. Je plný intrik, dramatických zvratů, zájmu o zaměstnání, touhy po lásce. Náhled do několika životů hlavních postav je zajímavý, pokud máte rádi reálné oddechové romány. Co jej ozvláštňuje je samozřejmě právě ona erotika, která je svým způsobem kontroverzní. Sofie Králová se snažila ztvárnit sex ve světle neobyčejnosti, ale přesto bez vulgarit. 

Láska a romantika se jemně prolíná téměř všemi scénami, je velkorysá, neobvyklá a dokáže zapůsobit. Některé čtenářky budou emoce vnímat více, jiné méně. Záleží na tom, jak moc se do příběhu vžijete. Samozřejmě nepočítejte s tím, že v žánru erotický román šla autorka do hloubky - z toho důvodu na náročné čtenáře text bude působit plytce. Kniha vhodně doplňuje pár černobílých ilustrací. 

V závěru se konečně odkrývá samotná podstata románu a tajemství jsou rázně vysvětlena. Někomu se způsob nemusí líbit, ovšem je nutné uznat, že to autorka zajímavě vyřešila a nejedna romantická čtenářka nejspíš i uroní slzu...

Nechtěla nic. Nechtěla Kristiána, nechtěla svoji práci, nechtěla ani Prahu a její věčný shon. Chtěla se jen zavřít do nějaké malé místnosti a tam být jen sama se sebou. Anebo utéct do polí a lesů, ke ji nikdo neobjeví. (Str. 110)

Co na Lovec v pasti říká Chensie? Román nebyl zřejmě pro mě, ale v rámci žánru autorka odvedla zajímavou práci a vhodně ztvárnila zápletky. Věřím, že se tato jednohubka některým čtenářkám zalíbí.  

Komu bych knihu doporučila? 
Nenáročným čtenářkám, které touží po zajímavé a lehce tajemné romantické knize. 


Knižní obálka: 
Právě ta na mě skutečně zapůsobila. Je originální, zvláštní a prakticky nepřehlédnutelná vykreslenou atmosférou. 




Anotace: 
Láskou zklamaná Sandra se vrací po desetiletém nevydařeném vztahu z milovaného Londýna zpět do Čech. V letadle se seznámí s o deset let starším, nadmíru úspěšným a charismatickým Kristiánem. Postupem času se mezi nimi vytvoří milostné pouto, které je ale zvláštními událostmi, dějícími se kolem Kristiána, stále dokola narušováno. V jeho okolí se čas od času objevuje jiná, pro Sandru záhadná žena Valentina, o níž Kristián z neznámých důvodů odmítá hovořit. Jejich milostné pouto jako by stále dokola rozbíjelo nějaké dávné Kristiánovo tajemství.

Nakladatelství: Economicus
Rok vydání: 2017
Žánr: Romány pro ženy, Erotické romány
Počet stran: 151
Vazba: pevná 


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.