Recenze. ROŠŤÁK BERTÍK - PUSUUU! ROŠŤÁK BERTÍK - ČŮŮŮRAT! (Alan MacDonald)

Rošťák Bertík je skvělým knižním kamarádem!


 

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství NAVA
Nava na Fb

Chci zakoupit tituly ze série Rošťák Bertík!



Zábavné knížečky pro všechny nezbedné čtenáře, kteří rádi zažívají nejrůznější veselá dobrodružství se sympatickým a přátelským malým hrdinou.



Jednoduchý styl psaní s velkými písmeny bude číst velmi dobře dětem na prvním stupni, pro které je tato publikace určená. Knížečky obsahují pokaždé tři povídky, které se rozprostírají na 67 stranách a dělí se na kapitoly. V příbězích se také skrývají ponaučení, které si děti z Bertíkových dobrodružství mohou vyčíst.


Povídky psané v er-formě vypráví nejzajímavější dobrodružství rošťáka Bertíka. Klučina má rozhodně pod čepicí. Je to správný uličník, se kterým se děti nebudou nudit, ale ani se od něj nenaučí žádné násilnosti nebo vulgarismy. Prožijí s ním legrační příhody, když se snaží vyvádět neškodné lumpárny, ale v jádru je to moc hodný chlapec. Jeho dobrodružství děti rozhodně bude bavit - a co víc, pobaví se i dospělý a vzpomene si na své dětství, kdy prováděl možná stejné vylomeniny (ne-li horší!). Největší Bertíkovou zajímavostí je, že má různorodé zlozvyky - některé vás znechutí, jiné pobaví a další donutí se zakřenit.

 

Bertík má spousty kamarádů, což je samozřejmě dobře. Mají česká jména, což je pro naše čtenáře velkým plusem! V těch zahraničních  by se děti zbytečně ztrácely a špatně by se jim četly. Kniha obsahuje i přezdívky nebo jména zvířátek, které působí zábavně.


Útlé knížky doplňují veselé ilustrace, zobrazující děj v danou chvíli. Jsou jen černobílé, což je na jednu stranu možná škoda, protože děti mají přece jen v oblibě pestrost, ale na stranu druhou kresby neodpoutávají děti od čtení, nelákají k pouhému prohlížení, a zbytečně nezastiňují povídky.



Série Rošťák Bertík obsahuje již řadu knížeček, které na sebe navazují, ale podle všeho se dají číst i jednotlivě. Knihy jsou určené především dětem na prvním stupni, které se učí číst. Malí čtenáři se s Bertíkem snadno spřátelí a já věřím, že je nápadité zážitky budou natolik bavit, že budou číst další a další příběhy a naučí se tak lásce ke knihám. 


Knižní obálky: 
Vtipné a vyzývavé ilustrace jen zobrazují, co děti čeká.



Rošťák Bertík - Pusuuu!


Anotace:
Knížka z oblíbené série pro čtenáře ve věku od šesti do devíti let. Opět jsou v ní tři příběhy malého školáka Bertíka, který se doma i ve škole neustále dostává do nějakých průšvihů. Při četbě zažijete spoustu legrace a pobaví vás i opravdu povedené obrázky.

Nakladatelství: Nava
Rok vydání: 2018
Žánr: Dobrodružné, Pro děti a mládež
Ze série: Rošťák Bertík
Počet stran: 62
Vazba: brožovaná

Rošták Bertík - čůůůrat!


Anotace: 
Již devátá knížka s třemi příběhy Rošťáka Bertíka – kluka se zvyky, které všechny dospělé kolem děsí! Bertík má plnou hlavu ztřeštěných plánů a šílených nápadů, a jestli prahnete po potížích, už dál nehledejte – Bertík v nich vězí až po krk!
Další tři humorné příběhy, které dozajista zaujmou malé školáky. Vše je doplněno velkým množstvím skvělých ilustrací Davida Robertse.

Nakladatelství: Nava
Rok vydání: 2014
Žánr: Pro děti a mládež
Ze série: Rošťák Bertík
Počet stran: 62
Vazba: brožovaná



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.