Recenze: MOJE NEZBEDNÉ ŠTĚNĚ (Holly Webb)

Nezbedné štěně pobaví malé začínající čtenáře!


  


Za recenzní výtisky děkuji nakladatelství Nava

Nava na FB

Chci zakoupit tituly ze série Moje nezbedné štěně!


Recenze dvou dílů s názvem Domov pro Lumpíka a Jak na Lumpíka? Podle všeho je dětský titul Domov pro Lumpíka prvním dílem série Moje nezbedné štěně. Vyšel u nakladatelství Nava v roce 2012. Stejně tak i druhý díl s názvem Jak na Lumpíka? 


Série Moje nezbedné štěně má ještě další dvě pokračování s názvem: Lumpíkova noční zábava a Hry s LumpíkemHolly Webb vyšlo v České republice opravdu spousty děl pro děti, které jsou právem velmi dobře hodnocené.

Obě díla jsou napsané v er-formě přívětivým vypravěčským stylem, který je lehce emotivní, zábavný a běžně popisný, aby děti zbytečně nezahlcoval. Středně dlouhé kapitoly jsou čtivé a snadno ubíhají. V obou knihách se na téměř sto pěti stranách rozkládá deset čtivých kapitol. Písmo je dostatečně veliké, aby se velmi dobře četlo prvňáčkům.


Domov pro Lumpíka začíná kapitolou o tom, jak moc si hlavní hrdinka přeje pejska. Konečně jí ho rodiče dovolí a zbývá tedy rozhodnout, jakého pejska budou mít. Hellin starší bratr Max a starší sestra Lila jí s výběrem pomáhají...


Děti se tedy setkávají se svým vysněným pejskem rasy Jack Russell, kterého pojmenují Lumpík. Ten se však v knize objevuje až v páté kapitole. A od těch dob se až do strany sto pět malý čtenář baví s nezbedným štěnětem a užívá si nenásilné zábavné dobrodružství. I v pokračování se znovu ocitáme v Hellině rodině a tentokrát už Lumpík trochu povyrostl a jeho skotačení a lapálie jsou i nadále kreativní a zábavné. 



Obě knížky zdobí kouzelné a veselé černobílé ilustrace, které úžasně dokreslují celý příběh. Jsou takřka na každé stránce a velice podporují čtivost samotných knih.  



Kniha děti nenásilným způsobem naučí, že mít pejska není jen samá legrace, ale skrývá to v sobě také povinnosti. Je nutné na štěňátko dávat pozor, uklízet po něm, krmit ho a celkově se o něj prostě starat. Zábavu vyvažují tedy i podstatné informace, které jsou prezentované zajímavým způsobem. 


Tyto dětské knížečky jsou skvělým čtením pro začínající malé čtenáře. Hodí se především pro děti na prvním stupni, které mají v oblibě pejsky.


Knižní obálka:
Na obou ilustracích je zobrazená Hela a Lumpík v akčních pozicích. Rozhodně jsou knižní obálky kreativní. 




Anotace Domov pro Lumpíka: 
První titul z chystané série knížek o nezbedném štěněti, které dostalo příznačné jméno Lumpík. Když Hela začala svému pejskovi říkat Lumpík, vůbec netušila, jak výstižné mu dala jméno. Nový zvířecí mazlíček je totiž pro celou rodinu velkým oživením a všichni mají co dělat, aby si s jeho nezbednými kousky věděli rady.

Rok vydání: 2012
Žánr: Dětské knihy
Ze série: Moje nezbedné štěně (1)
Počet stran: 103
Vazba: brožovaná

Anotace Jak na Lumpíka:
Když Hela začala svému pejskovi říkat Lumpík, vůbec netušila, jak výstižné mu dala jméno. Nový zvířecí mazlíček je totiž pro celou rodinu velkým oživením a všichni mají co dělat, aby si s jeho nezbednými kousky věděli rady.

Rok vydání: 2012
Žánr: Dětské knihy
Ze série: Moje nezbedné štěně (2)
Počet stran: 104
Vazba: brožovaná



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.