Recenzní výtisky 2018 - Březen, my z knih nevylezem!

Nový měsíc, nové shrnutí recenzních výtisků, protože s ohledem na množství jsme časově nestíhaly psát článek o každé knize, která nám zkřížila cestu. Tyto recenzní výtisky se týkají pouze mé osoby. Jak jste si všimli, tak Wish má prozatím pauzu, ale já jedu dál! Některé výtisky jsou v rámci recenzování ve Světě Mezi Řádky a na jiné zas narazíte v projektu Podpora českých autorů. Je jich slušná kupička, protože číslo dosáhlo přes dvacet...

Pokud chcete mít novinky ze Světa Mezi Řádky z první ruky, sledujte nás na našem Instagramu nebo Fb stránce. Klidně se s námi podělte o své názory na knihy, budeme rády! 



Muffin a čaj - Theo Addair


Recenzní e-výtisk dorazil 02. 03. 2018
Proč jsem si vybrala ke zrecenzování debut českého autora? Samozřejmě proto, že ráda čtu české spisovatele. Především, když se jejich díla týkají LGBT žánru. Muffin a čaj je young adultka, která má pastelově zbarvenou ilustraci. Ta zobrazuje dva chlapce, kteří sedí zády k sobě. Výstižné, protože přesně takhle se to odehrává i v příběhu. Více v recenzi, která v rámci spolupráce s Neoluxorem vyjde právě tam. 




Tvář vody - G. d. Toro


Recenzní výtisk dorazil 08. 03. 2018
Do téhle knihy jsem se beznadějně zamilovala na první pohled. Ta knižní obálka je naprosto úchvatná! A co teprve anotace! Kniha je podle všeho v zahraničí bestsellerem a dokonce byla zfilmovaná. Počítám tedy, že se bude jednat o kvalitní dílo, na které nedám dopustit. No, nechme se překvapit. Jak na mě tedy nakonec titul zapůsobil?



Skrytá píseň - Valentina Nazarová


Recenzní výtisk dorazil 12. 08. 2018
New adult thriller jako vyšitý, podmalovaný melodickou hudbou a svázaný významnými kapelami, je jako balzám na duši. Především, když se rádi objevujete v rockovém prostředí. Sama jsem byla zvědavá, jak tenhle nekončící rock´n´rollový koncert zvládnu. Musím uznat, že to bylo poměrně úspěšné představení. Chceš si přečíst recenzi? Jestli tě zaujal název, anotace, knižní obálka nebo prostě cokoliv, co má říz, tak musíš!



Cinder a Ella - Kelly Oram


Recenzní výtisk dorazil 15. 03. 2018
Novodobá pohádka o Popelce? Kdo by tomu odolal, kort když se jedná o romantický příběh, ve kterém si dívka dopisuje s filmovou hvězdou! Brian se podle všeho na internetu vydává za Cindera a Ella potřebuje trochu toho souznění. Netuší však, že si s ní po celou dobu píše idol žen! Přesně takovou oddechovku jsem potřebovala! Potřebuješ ji taky? Mrkni na recenzi.



Rošťák Bertík: Pusuuu + Rošťák Bertík: Čůůůrat - Alan MacDonald


Recenzní výtisk dorazil 15. 03. 2018
Nová spolupráce s nakladatelstvím Nava mi přinesla kupička pohádek pro děti. Páni, to bude mít capart radost, až trochu povyroste a bude si je číst sám. Prozatím jsem předčítala já. S Rošťákem Bertíkem zažil spousty legrace nejen Mikey, ale i já. Bylo to humorné čtení, které rozhodně nezevšední. Jak naše společné knižní dobrodružství dopadlo? Více v recenzi!

O bílém kocourkovi + Lucka, nejmenší štěně - Holly Web


Recenzní výtisk dorazil 15. 03. 2018
Nakladatelství Nava mi od každé knihy zaslalo vždy novinku, ale i starší díl, abych mohla sérii posoudit. To je od nich velmi pěkné, protože takhle se mi skutečně dětské knihy hodnotily mnohem lépe. Jak jsem posoudila tyto knihy?

Moje nezbedné štěně: Jak na Lumpíka + Moje nezbedné štěně: Domov pro Lumpíka - Holly Web


Recenzní výtisk dorazil 15. 03. 2018
Holly Web se specializuje na knihy pro děti, jejichž námětem jsou zvířata - především psi a kočky. Pro malé i velké je to vděčné téma, protože kdo by neměl rád zvířátka, obzvláště pokud jsou v knize šikovně ztvárněná? Jak na mě zapůsobily tituly Holly Web tentokrát?




Po stopách stoleté dámy - Lenka Pecharová




Recenzní výtisk dorazil 16. 03. 2018
Podtitul zní Naše země 1918 - 2018, což je myslím dostatečně motivující pro všechny milovníky českého národa. Já jsem samozřejmě moc chtěla zjistit, jaké významné okamžiky, činy či osobnosti ovlivnili Českou republiku nejvíce a proto jsem byla moc ráda, když mi nakladatelství Portál titul zaslalo. Jedná se o dílo, které rekapituluje sto let existence českého národa a to rozhodně stojí za přečtení! Jak jsem šla po stopách stoleté dámy aneb recenze!


Slovo, slůvko, slovíčko, honem poběž, písničko! - Milena Kmentová


Recenzní výtisk dorazil 16. 03. 2018
Podtitul: Hudební činnosti v logopedické prevenci je všeříkající. Jakožto maminka na mateřské, která se svým synem ráda zpívá a povídá si básničky mi tato publikace nemohla uniknout. Přináší totiž spousty typů pro aktivní maminky s dětmi. Více v recenzi!




V pasti času - Madeleine L´engle


Recenzní výtisk dorazil 17. 03. 2018
Překvapivě se jedná o titul, který v zahraničí vyšel již v roce 1962. Můžeme tedy očekávat, že se nebude točit kolem klasických témat naší doby jako jsou blogeři a youtubeři, technologie vymývající mozky atd. Ale bude pojednávat o ještě neposkvrněném fantasy, které je podle všeho šmrncnuté i prvky hororu. O této knize jsem nevěděla, jak se na ni tvářit, protože jsem si ji nevybrala ke zrecenzování. Booklab - Slovart mi ji zaslal dle naší spolupráce a pro mě je to občas ohromné překvapení. Navíc díky tomu nacházím knihy, které bych si jinak nepřečetla, ale přitom na mě působí víc než dobře. Je V pasti času také ten případ, kdy si mě kniha získala?




Nezapomeň - Val Emmich


Recenzní výtisk dorazil 19. 03. 2018
Už anotace vyznívá velmi dojemně. Od románu Blízko obzoru si dávám u Omegy skutečně pozor, protože vím, že jejich knihy mají sílu položit mě na lopatky. Netuším, zda i tohle bude ten případ, kdy mi titul probodne srdce, ale určitě jen tak na příběh nezapomenu. Stačilo jen nahlédnout a zaskočilo mě, jak snadno a upřímně se kniha čte. Pak už jsem ji nemohla odložit a proto tak rychle přináším recenzi




Stříbrná labuť - Amo Jones


Recenzní výtisk dorazil 21. 03. 2018
Téhle knihy jsem se opravdu nemohla dočkat. Anotace je tajemná a působivá, ale informace, které se skrývají uvnitř přebalu na přední straně některé vyděsí ještě víc a nebo naopak ohromí. Autorka totiž slibuje cosi záludného a zvráceného. Kdo by neměl v oblibě příběh, který má své vlastní tajemství a nevypočitatelné hrdiny? Jak se mi kniha líbila?



Neuvěříte, co se stalo potom - James Goss


Recenzní výtisk dorazil 22. 03. 2018
První díl ze série Class s názvem Jízda napsal Guy Adams. Tituly jsou podle námětu Patricka Nesse, ale zřejmě bude každé zpracování mít na starosti jiný autor. Jsem zvědavá, jakým způsobem to na mě tedy zapůsobí. Jízda byla skutečnou jízdou, dramatickou a místy až brutální od začátku až do konce. Jsem ráda, že tento okázalý fenomén má své pokračování. Jak moc bude vydařené? No, každopádně jsem na něj víc než zvědavá. Námět je opravdu působivý - bodejť by ne, znáte Nesse a pokud ho neznáte, doporučuju jeho romány poznat! Recenze vám odkryje víc, přečtěte si ji.





- Jiří Šandera



Recenzní výtisk dorazil 22. 03. 2018
Druhý díl pohádky o zvídavých domácích skřítcích mi dorazil ještě horký z tiskárny, protože se jedná o horkou novinku pro děti od autora Jiřího Šandory, který píše opravdu kouzelné příběhy. Není divu, že jsme se na pokračování nenásilného dobrodružství se synem těšili. Jak se nám kniha líbila?





Smrtka - Neal Shusterman


Recenzní výtisk dorazil 27. 03. 2018
Můj první copy reading je právě kniha Smrtka, která mě nadchla svou anotací. Román vyjde teprve v dubnu, bylo super moci si ho přečíst s předstihem. S ohledem na surovost, necitelnost a drsnost příběhu se mi zdá ta knižní obálka zbytečně dětská, tady by bylo asi vhodnější něco hrůznějšího, protože zatím jsem na začátku a titul mi doslova podřezává krk, až mám chuť lapat po dechu. Skvělé a brutální, uvidíme, jak to bude dál. Jak mě nakonec Smrtka přemohla?





Ready Player One: Hra začíná - Ernest Cline


Recenzní výtisk dorazil 28. 03. 2018
Prakticky se nejedná o horkou novinku, ale nové vydání s filmovou obálkou, jelikož v kinech začíná sci-fi šílenství, kterému byla námětem tento román. Samozřejmě se na film moc těším, ale ještě víc se těším na samotný příběh, protože jak všichni víme, kniha se povětšinou rozdá, zatímco film pouze pokryje některé její části. Thriller ze světa virtuální reality má skvělou anotaci i knižní ilustraci, což zmíním i v recenzi, která vám poví víc!

Podělaným navrch - Becky Albertalli


Recenzní výtisk dorazil 28. 03. 2018
Nejsem si jistá, jestli se jedná o new adultku či young adultku, ale ať je to jakkoliv, tak musím uznat, že jsem na příběh natěšená. Becky Albertalli si mě totiž získala dílem Probuzení Simona Spiera, což je román LGBZ žánru. Překvapilo mě, že komentáře na knižních databázích prorokují, že Podělaným navrch není natolik dobré jako autorčina předchozí kniha. Prý slabší odvar. Jak román soudím já? 




Podpora českých autorů


Jako jedna ze zakladatelek projektu se samozřejmě podílím na jeho chodu. Ačkoliv je administrativních prací a komunikace s autory, nakladatelstvími či recenzenty časově náročná, vždy se snažím i já do projektu přinést nějakou svou recenzi na český titul. Proč? Protože mě čtení českých knih moc baví, ať už se do nich pouštím na vlastní pěst nebo si vybírám mezi recenzními výtisky. Co mě tento měsíc potkalo na projektu? Sledovat nás můžete na Fb Podporujeme české autory a své články či názory na české tituly klidně přidávejte do naší skupiny Čteme české knihy.



Znám tě? - Nika Peas



Recenzní e-výtisk dorazil 22. 03. 2018
Podle pseudonymu byste sotva hádali, že se nejedná o zahraniční autorku. Česká spisovatelka má za sebou už třetí díl ze série Tetralogie bratří Maclachlanů. Pokud jsem si všimla správně, tak tituly vychází pouze v elektronické podobě. Kdysi jsem si zakupovala první díl s názvem Záměna, kterou jsem recenzovala mezi prvními - proto berte ohledy na nevypracovanost recenze, teprve jsem se učila a postupem času se samozřejmě zlepšuji. Vraťme se ale ke knize. Druhý díl tedy přeskakuji, ale mám v plánu jej také zrecenzovat. Nyní jsem se však vrhla na horkou novinku této autorky, která slibuje další romanticko-erotické dobrodružství. Více v recenzi, která vyšla na projektu Podpora českých autorů.


Jaký titul si v březnu nejvíc získal vás?
Kterou byste si z těchto "březnovek" chtěli přečíst?


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.