Recenze: O BÍLÉM KOCOURKOVI a LUCKA, NEJMENŠÍ ŠTĚNĚ (Holly Webb)

Veselí a chlupatí kamarádi pro začínající čtenáře!


 

Za recenzní výtisky děkuji nakladatelství Nava

Nava na FB

Chci zakoupit tituly Lucka, nejmenší štěně a O bílém kocourkovi.


Nakladatelství Nava vydalo v sérii Příběhy koťat a štěňat pro děti nový díl s názvem O bílém kocourkovi. V roce 2016 vyšel titul Lucka, nejmenší štěně, kterou vám v této recenzi také přiblížím. Autorka Holly Webb se věnuje psaní příběhům pro děti už několik let a především se specializuje na povídky o roztomilých chlupáčích. Kdo by odolal? 





V er-formě minulého času nastává dobrodružství štěňátka a kočičky, každé zvířátko je v jiné publikaci. Skvělé je, že knihy jsou přesně uzpůsobeny pro začínající čtenáře, protože písmo je veliké a snadno čitelné. Ani styl psaní není zbytečně náročný. Obě publikace mají osm kapitol a nejsou zbytečně obsáhlé, takže děti neodradí svou délkou.




Příběhy se týkají nejen zvířatek, ale také dětí, které ke svým chlupatým kamarádům mají velmi blízko a zažívají s nimi nejrůznější dobrodružství. Jednotlivé příběhy působí přirozeným, veselým a pozitivním dojmem, i když dokážou navodit chvilkové drama v rámci young adult pro menší čtenáře.




Knihy jsou nenásilné a nemusíte mít obavy, že by vaše dítka něco odradilo. Při předčítání se zaposlouchají i mladší děti, ale jelikož se nejedná o pohádky, ale spíše dobrodružné příběhy, možná nebudou natolik zaujatí, aby je doposlouchali až do konce. Záleží na tom, jak moc mají v oblibě domácí zvířata.




Kočičky a pejsci mají své vlastní charaktery a je snadné je od sebe odlišit, protože jsou to hravá a zvídavá stvoření, která dokážou víc než pobavit. Skutečně si je čtenář oblíbí jako by byla opravdová, protože je autorka vylíčila velmi autenticky. Stejně tak jsou na tom i děti, které působí přívětivým a milým dojmem a je radost s nimi prožívat jejich příběhy.




Knížečka Lucka, nejmenší štěně začíná tak, jak se správně má. Narozením toho nejroztomilejšího štěňátka, ale mezitím přece hlavní hrdinka Lauren musí do školy! V knížce O bílém kocourkovi se zas hned vrhnete do dobrodružství s roztomilou bílou kuličkou, ke které přibudou i další chlupatí a mňoukající kamarádi a samozřejmě také Mia a Emilka!




Malí čtenáři si v těchto příbězích najdou spousty nových kamarádů a kamarádek. Problémem by pro ně mohl být fakt, že se tu objevují zahraniční jména, ve kterých se mohou hůře orientovat nebo se jim špatně číst. 



Velkou výsadou všech knih ze série jsou velmi autentické a krásné ilustrace. Něco tak povedené bych u pohádek pro děti nečekala, protože se občas stává, že kresby jsou více dětské, ale v tomto případě se ilustrátorka Sophy Williams rozhodně překonala a dodala dětským pohádkám skutečný náboj a svěžest. Některé jsou propracované detailněji než jiné. Kresby působí poeticky a je vidět, že se je ilustrátorka snažila vykreslit tak, aby dětem poskytly co nejvíce informací. 




Knížečky jsou spíše pro malé čtenáře na prvním stupni. Bude pro ně snadné se do knihy začíst a vychutnat si veselá a lákavá dobrodružství, která je nebudou nijak zatěžovat. 


Knižní obálky: 
Jsou stejně roztomilé jako vřelé příběhy, které na vás uvnitř čekají. 



Anotace: 
Nová knížka ze série Příběhy zvířátek od britské autorky Holly Webb 

Když Mia přišla o milovaného Sandyho, neuměla si vůbec představit, že by znovu měla kočku – Sandy byl nejlepší kocour na světě a nikdy na něj nezapomene!

Pak se ale kočce její nejlepší kamarádky Emilky narodila koťata. Nejmenší a nejbázlivější kotě je bílé a nadýchané a Mia ho pojmenuje Fousek. Všichni vědí, že si ti dva báječně rozumějí, ale je už Mia schopná poskytnout koťátku domov?

Nakladatelství: Nava
Rok vydání: 2018
Žánr: Pohádky, Pro děti a mládež
Počet stran: 105
Vazba: brožovaná

Anotace:
Nová knížka ze série příběhů štěňat a koťat od britské autorky Holly Webb 

Laurenina fenka Bella čeká štěňata. Lauren se nemůže dočkat, i když ví, že jakmile štěňata trochu odrostou, rozejdou se do nových domovů.

Jedno z narozených štěňátek je ale tak drobné, že rodiče pochybují, jestli přežije. Nejmenší Lucka, jak Lauren maličké pojmenuje, potřebuje ve dne v noci krmit z lahvičky. Dá to spoustu práce, ale Lauren je rozhodnutá udělat, co je v jejích silách, aby malou Lucku zachránila…

Nakladatelství: Nava
Rok vydání: 2018
Žánr: Pro děti a mládež
Počet stran: 115
Vazba: brožovaná




Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.