Recenze: ALFA SAMEC (Vi Keeland)

Erotický román podle šablony!




U recenze prvního autorčina románu vydaného v ČR jsem vám vysvětlila, že se nejedná o titul žánru New Adult, jak vás láká značka na obálce. Šéf i Alfa samec spadají pod erotické romány pro ženy, v čemž určitě nevidíte žádný problém. V tomto případě je název obdobně zavádějící jako označení new adult. Spíše by se hodil originální název Egomaniac, který o románu vypovídá mnohem více. Nenechte se však těmito nedopatřeními odradit. Jestli máte erotické romány v oblibě, rozhodně se nechte zlákat! 

Stejně jako v jejím předchozím díle, tak i v tomto autorka nabízí oba úhly pohledu ústředních postav, které oplývají roztoužeností i příjemným humorem. Středně dlouhé kapitoly spíše kratších verzí jsou čtivé, odlehčené a mají prostě vykreslenou atmosféru, která zbytečně nezatěžuje příběh. 

Anotace vám přesně napověděla, jakým způsobem se ti dva setkají. Humorná historka je jistě bude dohánět k smíchu i po letech. Začíná tak příběh ego maniaka Drewa, který je až příliš sebejistý a potřebuje sklepnout hřebínek. Na to se hodí odvážná Emerie která je sama sebou. Stávají se jí trapasy, je ryze přirozená a přímá a rozhodně si před Drewem nesedne na zadek, i když vzájemná přitažlivost je takřka hmatatelná. 

Stejně jako román Šéf obsahuje Alfa samec také hodnotnější část, která zaujme i náročnější čtenáře erotických románů. Díky tomu je příběh oduševnělejší a lákavější. Zda-li takovým příjemným překvapením oplývají všechna autorčina díla? Je velmi příjemné, že se Vi Keeland rozhodla nepsat povrchní romány a zapojit do nich vždy kvalitnější jádro, které nabízí více než pouhá romance. 

Jak už to u erotických románů bývá, obsahuje i tento příběh žhavé a vášnivé scény, nevulgárně sepsané. Ačkoliv musím podotknout, že samotný román vulgarity obsahuje, ale to už k němu zkrátka patří, nenechte se zaskočit. V neposlední řadě bych ráda poukázala na humor, který je zřejmě znakem této spisovatelky, jelikož si na něm dává opravdu hodně záležet. U Šéfa působil přirozenějším dojmem, v tomto případě je už trochu nad hranicí a zavání typickým americkým humorem, což je plus, pokud právě takový vyhledáváte a není to ani mínus, jelikož autorka to s ním nepřehání příliš, drží se svého stanoveného limitu. 

Zajímavé zvraty i lákavé obraty může kazit fakt, že dílo obsahuje nadbytečné texty. U tohoto žánru je to běžná neřest, kterou některé čtenářky nejen očekávají, ale přímo vyhledávají. Jedná se přeci jen o odpočinkovou četbu, která vás obejme touhou. Náročnější čtenářky může zaskočit, že Vi Keeland i u druhého románu jede podle naučeného scénáře a tituly se tak pod drobnohledem podobají více než je hezké. Knihy přes kopírák se sice v podstatných informacích liší, ale pokud chcete něco víc, při druhém čtení budete spíše udiveni podobností než ohromeni kreativitou. Námět sám není příliš originální, ale v rámci žánru má, co nabídnout. 

Titul bych tedy doporučila jako příjemný oddechový erotický román všem čtenářkám, které tento žánr čtou a zaujme je anotace či má recenze. 

Co na titul říká Chensie? První recenzovaný román Šéf byl recenzním výtiskem z Euromedia a já si k němu zakoupila i tento díl, čehož v tuhle chvíli lituju. Nechala jsem se zlákat označením New adult, které by v tomto případě mělo nakladatelství přehodnotit. Ryze erotické romány už nějakou dobu nečtu, osobně mi nemají, co nabídnout. Ovšem s ohledem na žánr a čtenáře, kteří jej mají v oblibě, nebudu titul hanit, protože právě vám se líbit určitě bude. :) Užijte si čtení! 


Knižní obálka: 
Je to roztomilouš. Teď už plně chápu, proč vyznívá ilustrace tak prostě a vulgárně. K erotickému románu se víc než hodí. 



Anotace: 
Tu noc, kdy Emerie poprvé potkala Drewa, myslela si, že se vloupal do její nové kanceláře na Park Avenue. Než stihla zavolat 911, ukázalo se, že tenhle arogantní a pekelně pohledný chlapík je skutečným majitelem kanceláře a ona jen naletěla podvodníkovi. 
Drew nečekal, že se bude po návratu z dovolené dohadovat s touhle temperamentní mladou ženou. Taky nečekal, že ji nebude moct dostat z hlavy. Zvlášť potom, co dovolil, aby v jeho kanceláři zůstala, než si najde něco jiného.
Jak se velmi rychle ukazuje, ti dva by nemohli být rozdílnější. Zatímco Emerie zachraňuje lidem manželství, Drew je namyšlený lamač srdcí. Zatímco ona je zamilovaná do jiného, on se neplánuje zamilovat nikdy. To jediné, co je spojuje, je prostor jedné kanceláře a odzbrojující přitažlivost, která sílí každým dnem…

Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2018
Žánr: Erotický román
Počet stran: 288
Vazba: pevná


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.