Recenze: ZLOMENÁ SRDCE (M. J. Summers)

Romantický příběh z Brazílie!


Za recenzní výtisk děkuji
Euromedia
Ikar na FB


Chci zakoupit román Zlomená srdce v Knižní klubu.


Spisovatelka M. J. Summer se specializuje na romány pro ženy, které jsou žhavější než letní počasí. Na české čtenáře už zaútočila s prvním dílem série Full Hearts, který znáte pod názvem Láska na druhý pokus. Ve Světě Mezi Řádky jsem vám představovala třetí titul Láska bez pravidel a nyní nastal čas, abychom se nechaly, milé čtenářky, zlákat čtvrtým dílem. Podle všeho v zahraničí již vyšel pátý díl spolu s vedlejšími novelami série, které zřejmě v českém překladu nevyjdou, ale pětka možná ano... Už se těšíte?


Příjemný styl psaní v er-formě vystížně vykresluje nejen charaktery postav, ale také popisy, emoce i atmosféru, která je velmi uvolněná a podporuje vás při čtení odpočinkovky, která je místy dynamická a jindy spíše pohodová. Nejprve se děj odehrává z několika úhlů pohledu a poté se vztahuje na dvě ústřední postavy. 

Trey je cílevědomý, upřímný a milý hrdina, který se snaží chovat tak, aby to vrhalo dobré světlo  na něj i na jeho synka, se kterým se nevídá, ale touží mu zajistit budoucnost. Trey je dobrý mužský, snaží se dostát svému slovu a dokáže ženy okouzlit. 

Alessandra je chůva malého Tomase, Treyova synka. Studuje vysokou školu a přitom se nechává využívat od vypočítavé Gabriely, která své mateřské povinnosti zanedbává a chová se spíše jako zlatokopka. Dychtí po lepším životě, ale to se jí stane osudným...

Žhavá romance nabízí klasickou zápletku, která však je zajímavě ztvárněná a umí si své čtenáře získat především poutavými charaktery a propletenými zvraty, které sice někdy působí účelově, ale jindy zas přirozeně a dokážou vygradovat napětí. 

Prostředí je popsáno velmi vhodně a zajímavě. Většina příběhu se totiž odehrává na ranči v Brázlii, která byla rozhodně velmi vhodně zvolená jako ústřední dějiště. Je zajímavé číst, jak se postavy přizpůsobují novému prostředí, navazují kontakty a začínají spolu sdílet něco krásného. Neočekávejte vášnivé scény hned z počátku, hrdinové si k sobě cestu musí nejprve najít. I sama autorka v proslovu vás informuje o tom, že svěží letní románek začíná pozvolna a přiostřuje se postupně. 

Romance jako taková je příjemně čtivá, graduje ve správných chvílích, vytváří situace plné romance a napětí a dokáže být díky nadlehčenému vyprávění new adult stylu opravdu okouzlující. Opět váš názor záleží na vašem očekávání a já doufám, že vám vhodně vylíčím nač se těšit a připravím vás na chvíle lásky, pohody i dramatických obratů.

Zlomená srdce bych určitě doporučila romantickým čtenářkám, které touží po zajímavé romanci o lásce, která v sobě skrývá nenásilné emoce a něhu. Skvělé je, že jednotlivé romány jsou volným pokračováním a lze je číst samostatně. 

Co si o románu myslí Chensie? M. J. Summers nepíše pro mě, ale tento druhý díl byl čtivější a působivější než ten první. Znovu jsem ji zkusila a podle mého se autorce povedlo zapůsobit v těch správných chvílích. Trey byl bezvadný a dokonce i Alessandra si mě získala. Vsadila na příjemné hrdiny a vyplatilo se!


Knižní obálka: 
Je působivé, že ačkoliv originální ilustrace jsou jiné, rozhodlo se nakladatelství Ikar zachovat tvář série a zobrazit kresbu jen s barevnými změnami. Opravdu krása pohledět. 




Anotace:
Jsou to už tři roky, co Trey opustil rodný ranč v Coloradu, aby unikl výčitkám svědomí. Krátký románek s bratrancovou brazilskou přítelkyní mu pošramotil pověst a udělal z něj černou ovci rodiny. Právě teď se soustředí na školu a snaží se dostudovat, když se zničehonic dovídá, že je otcem skoro tříletého chlapce. Trey neváhá a okamžitě se vydává do Brazílie, aby o svého syna bojoval. To poslední, co chce, je už tak dost složitou situaci komplikovat, pak se ale seznámení s chlapcovou půvabnou a charismatickou chůvou Alexandrou…

Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2018
Žánr: New adult, Romány pro ženy
Ze série: Full Hearts (4)
Počet stran: 295
Vazba: pevna s přebalem

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.