Recenze: ELEGANTNÍ HŘÍCH (Kendall Ryan)

Zábavný erotický román ze světa módy!


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Cosmopolis - Grada

Cosmopolis a Grada na FB

Chci zakoupit titul Elegantní hřích!


Spisovatelka Kendall Ryan v zahraničí vydala již několik eroticko-romantických sérii. V ČR u nakladatelství Grada vyšel v roce 2015 první díl trilogie Vášeň ve znamení módy, která jak už napovídá název, vypovídá o vztazích probíhající v módním průmyslu. Elegantní hřích je prvním dílem. Co všechno nabízí? 


Vyprávění v ich-formě je svěží, vtipné a někdy možná až přílišně okázalé či vulgární, ale autorka nastavila takové meze už od začátku a dokáže je  zjemnit, takže v příběhu vulgarita nepůsobí rušivě. Ačkoliv samozřejmě vulgární slova překvapí, jedná se o čtení pro dospělé, nebudete tudíž nijak zaskočeni. Zvláštností je, že některé části se odehrávají z úhlu pohledu Bena a nikoliv ústřední postavy. Pasáže jsou snadno k rozeznání, nakladatelství je navíc příhodně zobrazilo v jiném fontu písma. Mimo klasického děje se v knize dočtete také konverzace po e-mailu či sms. 

Emerson Clarková, která má raději zdrobnělinu Emmy, pracuje jako asistentka v modelingové agentuře Status Model. Její šéfová FIona je harpie, se kterou není snadné vyjít a je div, že Emmy ještě nepodala výpověď. Ovšem hrdinka se jen tak něčeho nezalekne a navíc skutečně chce tuto práci dělat. Dře a nese to vytoužené ovoce. Dostane se do Paříže, kde probíhá Týden módy. Nedokáže se však vyhnout pohlednému a charismatickému modelovi...

Ben Shaw je na první pohled opravdu okouzlující a na druhý máte chuť na něj prostě skočit. Se ženami to umí. Nepěstuje dlouhodobé vztahy, prostě si rád užívá života. Emmy mu svou povahou imponuje a není tedy divu, že se sblíží, jenže... jak už vám oznámila anotace, skrývá tajemství. 

Kendall Ryan svým hrdinům připravila nelehkou a smyslnou hru, která čtenáře podbízí ke čtení. Ačkoliv hrdinové jsou očekávaně trochu na hraně a lehce nereální stejně jako jejich mnohačetné orgasmy, tak je radost si o nich číst, protože vás dokážou pobavit i zaujmout. 

Svůdný podtext se prolíná celou knihou, což je očekávané, jedná-li se o erotické dílo. Některé čtenářky mohou mít pocit, že obdobné téma již zpracované bylo. Zda je to na škodu či naopak si musí každý rozhodnout sám, ale není to do očí bijící a Kendall Ryan se snaží ty ostré hrany přirozeně zjemnit. Ačkoliv se tedy jedná o klasický námět, jeho ztvárnění je čtivé, zábavné a smyslné. Rozhodně čtenářky žene touha číst a zjistit, jakým směrem se vše bude vyvíjet.

Je potřeba ke knize přistupovat jako k nenáročné oddechovce, protože přesně to vám nabízí. Romantické scény se proplétají se svůdně hříšnými pasážemi a dokáží vás správně navnadit. Opojná hra na kočku a myš začíná a odehrává se v plynulém dynamickém rytmu.

Mnoho žen ocení, že se děj odehrává nápaditě v módním průmyslu. Jsou odhalená některá zajímavá úskalí, překvapivě je námětu kniha opravdu věnována a nejedná se o ryze okrajovou část. Vhodně sepsané klady i zápory kariéry modela vhodně doplňují oddechové části plné vášně. I v tomto příběhu vás čekají postupně odkrývaná tajemství, jež vás mohou překvapit. 

Podstatným prvkem erotického románu je samozřejmě erotika, která se může někomu četností zajídat a jiný bude toužit po další. V rámci žánru prostě očekáváte, že na to hrdinové párkrát skočí a vy budete u toho. Kendall Ryan se nepouštěla do nějakých kontroverzních intimních chvil, ale to neznamená, že milenecké tužby správně neokořenila. Mnozí budou dokonce překvapení, na co si troufla a jak půvabně vše popsala, aniž by to působilo nevhodně. 

Zápletka je postupem času více a více viditelnější a tak vás nepřekvapí, to ale neznamená, že ji nebudete prožívat. Pokud si vás příběh získal, rozhodně budete držet pěsti až do samotného konce a po závěru netrpělivě sahat po dalším pokračování, máte-li ho při ruce. Jestli nemáte, zřejmě jako některé čtenářky budete chvíli trpět. 

Knihu bych doporučila romantickým čtenářkám, které touží po erotickém románu ze zajímavého a dobře popsaného prostředí módního průmyslu. Kniha dokáže příjemně překvapit a zaujmout, ačkoliv je nenáročná, nejedná se o povrchní dílo, jež by vás nudilo. 

Co na Elegantní hřích říká Chensie? Já jsem prozatím jiný titul, dotýkající se módního průmyslu, nečetla, takže nemohu soudit. V komentářích některé čtenářky přirovnávají román ke knize Ďábel nosí pravdu. Opět nemohu hodnotit, protože jsem nečetla, ale já právě měla pocit dejavu ohledně pár prvků, které se podle mého dotýkaly Fifty Shades. Nebylo to nepříjemné, příběh sám o sobě mě bavil, i když jsem měla trochu obavy, tak jsem si čtení užila. Nelekejte se, nejedná se o žádné přehnané erotické scény nebo BDSM, spíše jde o určitý vztah. Já sama jsem byla překvapená, jak mě titul bavil a spokojeně jsem sáhla hned po druhém dílu. Takovou oddechovku byla radost číst a rozhodně má v mé knihovničce místo. 


Knižní ilustrace: 
Méně výrazná, avšak o tématu vhodně vypovídá. Možná tajemnější, než bych předpokládala, ale líbí se mi. Něco výraznějšího by dojem zkazilo. 




Anotace: 
Když dostane nevinná a slušně vychovaná Emmy Clarková práci asistentky v modelingové agentuře v New Yorku, splní se jí sen. Ovšem práce po tyranskou šéfovou Fionu se stane noční můrou. Jediné, co Emmy v práci drží, je hvězda mužského modelingu Ben.
Ben je Emmyin naprostý opak: je neuvěřitelně nádherný, dobře placený a zcestovalý. Emmy ale nechce být jen jednou z dlouhé řady jeho fanynek a příležitostných flirtů. Když se začnou sbližovat a překonají i temné Benovo tajemství, vloží se mezi ně Fiona a jejich vztah i kariéra jsou v ohrožení.

Ohlasy kritiky:
„Ďábel nosí Pradu s jemně zamženou zápletkou. Milé dámy, připravte si něco ke zchlazení, Kendall Ryanová vám totiž přináší pikantní příběh, po jehož přečtení budete prosit o další.“
– Molly McAdamsová, autorka New York Times bestselleru Taking Chances
***
„Styl psaní Kendall Ryanové je zkrátka bezvadný. Romány mají neuvěřitelný spád a jsou plné emocí. Nedokázala jsem se od knih odtrhnout. Rozhodně dávám pět hvězdiček!“
– K.A. Robinsonová, autorka New York Times bestsellerů
***
„Oslňující a romantické, trilogie Vášeň ve znamení módy má zkrátka všechno, co musejí skvělé erotické romány mít: okouzlující prostředí, krásného hrdinu a hrdinku, jež jsou pro sebe jako stvoření, zejména pak v těch nejerotičtějších scénách.“
– Lauren Blakelyová, autorka New York Times bestsellerů

Nakladatelství: Grada
Rok vydání: 2015
Žánr: Romány pro ženy
Počet stran: 336
Vazba: pevná s přebalem

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.