Recenze: TURBULENCE TOUHY (Kendall Ryan)

Vášnivé dobrodružství pokračuje! 


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Cosmopolis - Grada

Cosmopolis a Grada na FB

Chci zakoupit titul Turbulence touhy!


První díl erotické trilogie Vášeň ve znamení módy jsem přečetla velmi rychle. Elegantní hřích rozhodně má, co nabídnout. Ovšem jak je to s pokračováním? Recenze obsahuje informace ohledně děje prvního dílu, pokud jste jej nečetli, doporučuji recenzi raději nepročítat. 

Styl psaní je stále příjemně svižný, čtivý a romantický s erotickým nádechem. Na rozdíl od prvního dílu obsahuje druhý díl více úhlů pohledů hlavního hrdiny Bena, dá se říct, že jsou obdobně četné jako ty kapitoly, kterým vévodí v ich-formě ústřední postava Emmy. Pasáže jsou krátké a o to čtivěji působí, ačkoliv v nich není tolik dramatu jako v Elegantním hříchu. Stejně jako předchozí díl obsahuje i tento texty v podobě SMS a e-mailů. 

Pokud jste dočetli první díl, tak víte, že Emmy a Ben se tedy nakonec dali dohromady takřka na posledních stranách. Jejich vztah se tedy začíná rozvíjet a znovu se do něj zamotává Fiona. Některé situace působí účelově. Emmy ji potkává na místech, kde ji čekají i čtenářky. To trochu kazí uvolněnou a uvěřitelnou atmosféru. 

Stejně jako v prvním díle, i tady má Emmy po boku svou kamarádku Ellie. Ta má pěkně prořízlou pusu a nenechá si nic líbit. Je to dobře, protože Emerson rozhodně potřebuje podporu v těžkých časech. Ellie rozhodně není dívka, kterou byste si chtěli znepřátelit, ale jako kamarádka se vhodně prezentuje už od Elegantního hříchu, kdy na Emmy dohlížela, telefonovaly si spolu a i nyní, když je opět s Bennem, je na její straně. 

Braydona znáte také z prvního dílu, kde se objevil spíše za druhou polovinou děje. Emmy s ním prožila velmi delikátní situaci, která některým čtenářkám určitě rozbouřila hormony. Bray je miláček žen, vtipálek a kliďas, který na každou působí velmi dobře. Není divu, že si ženy klidně omotá kolem prstu, nejenže je moc krásný, ale také má charisma. 

Vývoj hrdinů je viditelný. Emmy se změnila jen lehce, pořád touží věřit a jít si za svým. Ben už je rozhodnutý a ví, co chce. Dá se říct, že svým způsobem trochu dospěl. O trochu více poznáváme Braydona a Ellie, kteří doposud byli v pozadí. Nejspíš se jedná o cílený manévr, protože třetí díl trilogie se přece jen věnuje právě jim. 

Jelikož se oťukávání odehrálo v prvním díle, tak už od začátku druhého čtenářky provází erotické touhy, vášeň a intimní situace, ve kterých si hrdinové užívají své. Pravda, to se může trochu zajídat, protože druhý díl je spíše dohrou s vzrušujícími a občas i účelovými situacemi. Není natolik nápaditý jako první a některé čtenářky by ho možná prohlásily i za zbytečný, jelikož nejpůsobivější vzrušení už proběhlo. Nyní se vztah Bena a Emmy spíše rozvíjí, hledá pevnou půdu pod nohama a snaží se vyhrát žabomyší války. 

Prostředí modelingu Emmy opustila, ale autorka nabízí novou alternativu a také má v plánu seznámit vás s její rodinou. Zachází trochu do hloubky a snaží se vás získat si zas něčím novým, co je ohledně vztahu Emmy a Bena očekávané. 

Název vypovídá o knize nejlépe. Opravdu se jedná o turbulenci touhy, která překonává obtíže a znovu a znovu k sobě ústřední postavy váže. Jako vedlejší linii se autorka o něco více zaměřila na Braydena a Ellie, na samotném konci knihy máte dokonce možnost přečíst si první kapitolu, patřící k románu Všechno nebo nic. K závěru není potřeba se vyjadřovat. Buď tušíte nebo si přejete, aby to dopadlo právě takto a já věřím, že nebudete zklamané. 

Romantické čtivo bych doporučila nenáročným romantickým čtenářkám, kterým se první díl líbil. Bez znalosti předchozího titulu nelze příběh číst.

Co si o knize myslí Chensie? 
Druhý díl mě trochu zklamal. Účelové situace, očekávané zvraty. Prakticky mě autorka ničím nepřekvapila a laťku hodně snížila. Některé části, ve kterých jsem se více dozvídala o hrdinech, byly propracovanější, ale jinak se mi zdálo, že se autorce nepodařilo uchopit dílo tak dobře jako to první. Podle mě šlo o zbytečné prodloužení, které je sice romantické a čtivé, ale nepotřebné. O to více mě však zajímá třetí díl, protože Bray si mě získal už v tom prvním. 

Knižní ilustrace: 
Nenásilná, zobrazující vášeň, lásku i touhu. Jednoduchá a přímá. Možná by si zasloužila být výraznější, protože takhle působí tajemně, ačkoliv děj takový není. Oceňuji, že všechny tři knihy mají obdobné ilustrace a hodí se k sobě. 




Anotace: 
Emmy Clarková ušla dlouhou cestu. Z nevinné dívky se stala zkušená žena, která si umí s problémy poradit. Když se ovšem ukáže, že její nenáviděná šéfka Fiona je těhotná a že otcem by mohl být Emmyin přítel Ben, je toho i na ni příliš a Emmy se musí rozhodnout, zda o jejich vztah bude bojovat, nebo jestli sexy modela Bena opustí.

Nakladatelství: Grada
Rok vydání: 2014
Žánr: Romány pro ženy
Počet stran: 283
Vazba: pevná s přebalem



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.