Recenze: VŠECHNO, NEBO NIC (Kendall Ryan)

Podlehnout je snadné...

Braydon Kincaid, moje vlastní Rubikova kostka, kterou musím složit. (Str. 94)


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Cosmopolis - Grada

Cosmopolis a Grada na FB

Chci zakoupit titul Všechno, nebo nic!


Závěrečný díl trilogie Vášeň ve znamení módy se liší tím, že se děj zaměřuje na nový pár. Tentokrát vášni podléhá Braydon a Ellie, i když v pozadí se i nadále odehrává příběh Bena a Emmy. Čím vším si vás román může získat? 


Styl psaní je podobný jako u předchozích dílů. Vyprávění v ich-formě se však odehrává jen z úhlu pohledu Ellie. Bohužel třetí díl neobsahuje střídání úhlů pohledu a tak si Braydona v ich-formě užijete pouze v závěrečném epilogu. Působí divoce i jemně, odráží její osobnost, ale stejně jako v předchozích dílech působí někdy až příliš okázale a často dosti vulgárně. Jelikož se jedná o erotický román a čtenářky na to jsou zvyklé už z předchozích dílu, nepůsobí tento fakt rušivě. Opět jsou do textu zapracované e-maily a sms. 

Příběh navazuje tam, kde vlastně skončil. Na svatbě Bena a Emmy, kde po sobě hrdinové touží a Ellie se té touze ze všech sil snaží bránit. Někde se dokonce trochu vrací, aby zobrazil jednu scénu, která v Turbulenci touhy proběhla z úhlu pohledu Emmy, tentokráte ji prožijete prostřednictvím Ellie.

Zvláštně působí, že charaktery, které byly v předchozích dvou dílech nastíněné, se nyní odlišují. Nejvíce změnu vnímáte u Ellie Ta se chovala jako žena, jež si nenechá nic líbit a vždy má, co říct. Slibný charakter sliboval, že to mezi hrdiny bude vážně jiskřit. Jenže Kendall Ryan se rozhodla ji čtenářům otevřít a ukázat, jak je ve skutečnosti uvnitř sebe nejistá a bezmocná. Bohužel to nepůsobí dost uvěřitelně, protože Ellie ztratila svou ohnivost a ostrý jazyk. Můžete mít tedy pocit, že ji snad někdo vyměnil za dívku, která za sebe neumí příliš bojovat a její povaha není tak přitažlivá, jako bývala. Nedokáže v přítomnosti Braye dokonce v některých případech ani mluvit...

Bray je tajemný, poklidný a vášnivý. Stále dokáže zaujmout svým charisma a dostane vás na kolena. To on má teď veškerou moc a manipuluje s Ellie tak snadno, jak byste nikdy nepředpokládali. 

Tatam jsou vášnivé přestřelky a řízné odpovědi. Pokud nějaké objevíte, tak minimálně. Kvůli tomu kniha postrádá šmrnc, a očekávané rodeo se prostě neděje. Námět se tak stává klasickým a zpracování pokulhává, když charaktery neodpovídají dané předloze. Tou změnou se naprosto mění i celý děj, který působí sice žhavě, ale na druhou stranu už někomu může připadat lehce prázdný a ohraný. I přes tu nečekanou a nepříjemnou změnu, dílo nabízí opravdu vášnivý a příjemný zážitek, kterému vévodí Braydon. Omotá si vás kolem prstu stejně jako to provedl s hlavní hrdinou. Charakter Braydona bude pro mnohé mnohem opravdu okouzlující a tak si tuto hru na kočku a myš vychutnáte dosyta. 

„Ale choval jsem se jako ustrašená baba. Láska je zmatek, je děsivá a omračující zároveň, ale je to všechno. Vím, že táta by to, co měli s mámou, nevyměnil za nic na světě, navzdory faktu, jak to skončilo. Už jsem popíráním svejch citů k tobě unavenej.“ (Str. 244)

Na erotické scény není třeba dlouho čekat. Ellie je v Braydonových rukou tvárná jako máslo a i když se snaží chabě bránit, on dokáže být až neskutečně přesvědčivý. Samozřejmě děj není krášlený jen sexem, ale zajímavými zvraty, které dodávají očekávaným mezilidským vztahům jiskru. Jedná se o obdobu předchozích dvou dílů s malou dávkou nápaditosti. 

Jak se v prvním díle autorka rozepsala o modelingu, jeho kladech i záporech, tak ve třetím už z tématu zbývají jen střípky a vtipné výkřiky. Je možné, že už zkrátka vyčerpala své možnosti, ale na druhou stranu je škoda, že se nepustila do něčeho nového a kniha tak působí jako by byla o něco prostší. Naštěstí však opět přidává nové možnosti, jak poznat více hrdiny, zejména o Braydonovi se toho konečně dozvídají čtenářky o něco víc a mají tak možnost se mu dostat pod kůži. 

Jelikož se jedná o romanticko-erotickou sérii, nevyhnula se autorka klišé, ovšem o tom není potřeba se moc zmiňovat, protože s tím čtenářky těchto žánrů počítají. Závěrečné klišé vás tedy nezaskočí nepříjemně, ale spíše dotvoří kouzelnou atmosféru příběhu, který si své čtenářky získal hlavně díky šikovně vykreslenému hrdinovi. Všechno, nebo nic lze číst samostatně, ale bylo by škoda přijít i o předchozí situace v předešlých dílech, ve kterých se Ellie a Braydon vyskytují.

Román bych doporučila všem, kterým se  předchozí díly líbily.  Romantické čtenářky rozhodně zaplesají, Bray si vás získá na celé čáře! 

Co na titul říká Chensie? Bray si mě získal nejvíce a tak se mi i kniha líbila víc, i když toho dost postrádala. Chybělo mi prostředí módního průmyslu a střídání úhlů pohledů, ale jinak jsem si početla. Stačí zkrátka vědět, co v takovém žánru očekávat a pak už je snadné se začíst a nechat se unášet. :o)

Knižní ilustrace: 
Třetí díl má obdobnou knižní ilustraci jako předešlé dva díly. Opět se jemné erotické prvky setkávají s tajemnem a lákají k přečtení. 



Anotace
Jako jeden z nejvyhledávanějších mužských modelů na světě si Braydon užívá přízně svých fanynek. To poslední, co chce udělat, je sám sebe omezovat, a to zejména pokud jde o ženy. Jeho nejlepší přítel Ben se již usadil, ale Braydon se na žádné závazky necítí. Chce se bavit.
Ellie naopak touží po trvalém vztahu, ale když jí Braydon nabídne „přátelství s výhodami“, nemůže mu odolat. Jak se jejich vztah rozvíjí, musí se Ellie rozhodnout: všechno, nebo nic? 

Nakladatelství: Grada 
Rok vydání: 2015
Žánr: Romány pro ženy, Erotické romány
Počet stran: 264
Vazba: pevná s přebalem

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.