Recenze: SLIB (Lisa Kleypas)

Kouzelná novela!


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet
Baronet na FB

Chci zakoupit titul Slib


Věhlasná spisovatelka Lisa Kleypas je známá svými romány pro ženy, především historickými. Mezi její nejlepší patří určitě série Ravenelovi, která vychází od roku 2017 u nakladatelství Baronet. Nejnovějším počinem je historická vánoční novela Slib, která spadá do série Capitol Theatre.

Lehce květnatý styl vypravování v er-formě je čtivý, jemně provokativní a silně autentický. Zřetelně dokresluje atmosféru dané doby, ač je dílo samozřejmě více zaměřené na milostnou zápletku než historická fakta. 

Lord Drake se rozhodl zapůsobit na svého otce, aby jej onen chladný muž na smrtelné posteli nevyškrtl ze závěti. Rozhodl se, že nejúčinnější bude přesvědčit ho o navázání vztahu s lady Caroline. Ačkoliv neradi, oba se na pasti shodnou, a čerpají z ní výhody do té doby, než je začne svazovat vzájemná přitažlivost...

Jak vidno, námět opět není nijak originální, ale Lisa Kleypas vás o svých kvalitách vždy přesvědčí zpracováním. Ačkoliv v tomto případě se jedná o slabší titul, protože autorka neměla dost prostoru na rozvinutí zápletky, i přesto si většinu čtenářek získá jako krásné čtení. 

Lord Andrew Drake je prostopášník holdující neřestem. Muž zhýralý radostmi života sotva touží po rodinném zázemí, ale když pozná Caroline, něco se v něm změní... Hrdina k pomilování, jelikož autorka velmi dobře ví, co ženy láká. 

Caroline je příjemná hrdinka. Hrdá, vtipná i křehká a přitom silná. Šestadvacetiletá panna rozhodně dokáže zapůsobit a zahýbat dějem.

Hrdinové jsou přirození a příjemní, i když by potřebovali prostor, abyste je více poznali. Škoda, že se Lisa Kleypas rozhodla pro novelu, jelikož v románu klasické délky by jistě dokázala vykouzlit nezapomenutelné charaktery. 

Samozřejmě se děj týká milostné zápletky. S ohledem na počet stran méně propracované, než jsou čtenářky historických děl zvyklé, ale stále poutavé. Lisa Kleypas je autorka, která už mnohokrát ukázala, že psát umí, vás kouzelně naladí na krásný románek, ve které se dočkáte toužení a vášnivého jiskření. 

V závěru má jednohubka jemnou, naivní pointu, kterou ocení romantické čtenářky. Určitě bych titul doporučila všem, které rádi čtou historické romány a touží po příjemném čtení na pár hodin. 

Co na Slib říká Chensie? Bylo to milé. Drake si mě získal, tomu prostě nelze odolat. Škoda, že je to jednohubka. Autorka umí nádherné propracované příběhy, ovšem potřebuje na ně víc prostoru. Těším se na další její román ze série Ravenelových, která je rozhodně mou srdcovkou. :)

Knižní obálka: 
Líbezná, kouzelně Vánoční.


Andrew, lord Drake, byl vyškrtnut z otcovy poslední vůle pro svůj zhýralý a prostopášný život. Aby si získal zpět otcovu přízeň, Andrew se rozhodne předstírat, že se napravil.

V rámci svého plánu chce otce přesvědčit, že se dvoří počestné ženě s úmyslem oženit se s ní. Potíž je, že žádné slušné ženy nezná, až na staropanenskou sestru svého přítele, slečnu Caroline Hargreavesovou. Vydíráním přiměje zdráhavou Caroline, aby mu pomohla, a tak může šaráda začít…

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2018
Žánr: Historická romance
Počet stran: 125
Vazba: pevná s přebalem


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.