Recenze: TANEC SNĚHOVÉ VLOČKY (Oleg Chaklun)

Prostý a emotivní příběh křehké sněhové vločky


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Pierot
Pierot na FB

Chci zakoupit titul Tanec sněhové vločky!


Nakladatelství Pierot má pestrou tvorbu. Můžete u nich zakoupit obrázkové čtení, vzdělávací tituly, hravé tituly, beletrii i knihy pro dospělé a v poslední řadě také cizojazyčná díla, mezi která zpola patří i novinka Tanec sněhové vločky neboli Dance of a snowflake.


Ukrajinský spisovatel Oleg Chaklun si pro malé čtenáře připravil krásný poetický příběh o sněhových vločkách, které roztančily svět malého chlapce. Zobrazuje dojemně jejich kouzlo a krásu. Procítěný a jemný příběh v sobě skrývá spousty emocí. 



Vhodně jej doplňují krásné ilustrace laděné především do zimních barev, zobrazující zimní prostředí, přírodu a především jedinečnost sněhových vloček. Ilustrátorka Julia Pilipchatina nadhlečeným způsobem doladila podmanivost celé knihy. 




Stejně jako český titul Povím ti to pastelkami, i tento zahraniční v sobě skrývá kreativní část, která tkví v tom, že si děti mohou vybarvit knižní ilustraci či do titulu kreslit své vlastní sněhové vločky nebo rozeznávat rozdíly mezi obrázky.

 

Školáci ze základní školy jistě ocení, že dílo obsahuje nejen českou, ale i anglickou verzi, která jim pomůže se zdokonalit v anglickém jazyce. Publikace je vhodná také pro čtenáře, kteří začínají se čtením anglických knih a chtějí něco pozoruhodného a milého pro začátek. S ohledem na příběh souhlasím s tím, že je kniha vhodná pro děti od tří let. Jednoduchý a nenásilný příběh se jim jistě bude líbit.
 


Anotace: 
Tanec sněhové vločky je laskavým zimním příběhem o chlapci, který je ohromen krásou  sněhových vloček. Velmi pečlivě je pozoruje. Objevuje nekonečnou pestrost a různorodost světa, který nás obklopuje a jehož jsme nedílnou součástí. Knížka rozvíjí dětskou zvídavost a abstraktní myšlení. Potěší jak malé, tak větší čtenáře. Celý příběh je doplněn milými ilustracemi oceňované ukrajinské ilustrátorky Julije Pilipchatiné. Poutavý dvojjazyčný příběh zároveň rozšíří slovní zásobu malých čtenářů jak v češtině, tak v angličtině. Publikace je vhodná pro děti od 3 let.

Nakladatelství: Pierot
Rok vydání: 2018
Žánr: Pohádky pro děti
Počet stran: 40
Vazba: pevná




Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.