Recenze: ŠEPOT MRTVÝCH (Amo Jones)

Zvrhlé a šokující pokračování Elitního klubu králů! 


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet
Chci zakoupit tento titul!


U nakladatelství Baronet vyšel již třetí díl ze série, která je doslova chorá. Tolik zvrácenosti najednou v romantických a erotických new adult románech rozhodně neobjevíte. Elitní klub králů rozhodně patří mezi ojedinělé a svým způsobem i jedinečné příběhy...

Na rozdíl od předchozích dvou dílů se tentokrát autorka rozhodla své čtenáře obdarovat i kapitolami v ich-formě z úhlu pohledu Bishopa. Věřím, že to pro většinu čtenářek bude opravdový vrchol, protože se dozvíte mnoho ze zákulísí série. Zabloudíte do minulosti temného hrdiny a o něco víc ho poznáte, což je rozhodně žádoucí. Skvělý tah! Amo Jones vás ke knize nejspíš připoutá, pokud jste fanoušci této zvrhlé série. 

Na začátku románu je tzv. rekapitulace, ve které se dozvídáte, co se tedy událo. Jedná se prakticky o poslední kapitolu knihy Polámaná loutka, ve které se odehrálo šokující odhalení! Někomu padla čelist, jiný nepochopitelně vrtěl hlavou. Jasné je, že to byl ohromný přerod děje. Po rekapitulaci začíná samotný Šepot mrtvých. Hned v prologu se setkáváte se svým oblíbencem Bishopem a nahlížíte do doby, kdy mu bylo deset a byl s ostatními králi cepován a učen. Poté následuje Madison, která se samozřejmě psychicky zotavuje z nežádoucího překvapení. Nemá to, holka, vůbec lehké a vsadím se, že si občas přejete být na jejím místě. ,o))

Madison není nejsympatičtější hrdinka, ačkoliv prožívá dobrodružství, které jí mnoho žen závidí. Absolutně postrádá pud sebezáchovy, je nebezpečně zvědavá a občas i dost naivní, důvěřivá až hloupá. Kdyby příběh ožil, zemřela by krutou smrtí už někde na začátku prvního dílu, ale ona díky bohu žije, protože bez ní by nebylo čím se kochat... 

Kolem Madison se totiž neustále motají elitní králové. Je jako jejich světlo, zatímco oni jsou můry. Králové sice drmolí něco o tom, jak jsou nezávislí a vůbec, ale vůbec jim na ní nezáleží a bůhvíco ještě, ale stejně jsou vždycky někde blízko... 

Nejblíž se dostává samotný král Bishop, kterému by u nohou ležela kterákoliv. Stačilo by, aby jen písknul. Tenhle mladík si dokáže omotat holku jediným pohledem, jak už dobře víte. Sexy král se však umí i pořádně rozčílit... a tentokrát má pořádný důvod. 

V románu je neskutečné množství postav, mezi nimiž se snadno ztratíte. Začátečnická chyba, která se postupem času zhoršuje a chrlí víc a víc hrdinů může potrápit nejednu čtenářku. Nejlepší je pročíst si sérii od prvního dílu, jestli si je nepamatujete. Ušetří vám to tápání kdo je kdo. Nebo prostě při čtení listovat a vzpomínat, abyste byli v obraze. 

Amo Jones má velmi zvláštní styl psaní s ohledem na spletitost. Dokáže v jednu chvíli zobrazit nová fakta a ve druhé chvíli je s klidem popřít a vlastně nastolit novou rovinu, která však ne vždy dává smysl. Logická část příběhu je omezená, nároční čtenáři si nejspíš budou rvát vlasy, protože spousty věcí zkrátka nedává smysl a jsou v příběhu jen proto, aby cíleně šokovaly. Na druhou stranu je však série svým způsobem pohlcující a některé čtenáře může nadchnout natolik, že se od ní vážně neodtrhnou a budou s nadšením pročítat všechny ty zvrhlé a šílené scény, u kterých panuje nejen erotické napětí, ale i tajemno a temno. Thrillerové prvky jsou správným spouštěčem napětí a dynamiky, snadno vás vtáhnou do příběhu. 

Je fakt, že to rozuzlování a objevování nových informací je svým způsobem stejně žhavé jako erotické scény, kterými titul oplývá. V textu najdete spousty vulgárních slov, což je vlastně jen dobře, protože bez nich by příběh nevyzníval autenticky. V takové amorální knize prostě vulgarity očekáváte stejně jako sexuální a zvrácené scény. Pravda, nepotěší vás účelovost, která v některých případech bije do očí, ale pokud vám to nevadilo v předešlých románech, tady z toho velkou vědu také dělat nebudete. 

Ani tentokrát není nouze o překvapení. Ta spletitost je až příliš rozvedená a Amo Jones se v té spletitosti ztrácí obdobně jako čtenář, což je škoda. Pokud by dokázala plně využít a propracovat dané schéma, nejspíš by všem včetně náročných čtenářů spadla brada. Díly vycházejí s časovým odstupem po sobě, ale autorka se nevrací do historie a nepopisuje postavy nebo scény, které nějakým způsobem ovlivnily Madisonin život.  

Těšíte se na setkání s tajemnou knihou? Pak vás potěší, že i třetí román obsahuje pár úryvku textu, které jsou určené pro Stříbrnou labuť. Madison pokračuje ve čtení, což je dobře, protože i v tomto případě se dovídáte překvapivé informace. 

Romance... Jako vždy se nejedná o klasickou romantickou zápletku, u které pookřejí srdce romantických čtenářek. V tomto případě už potřetí je láska tvrdá a drsná, občas v ní najdete patos a klišé, kterým se autorka nevyhýbá už od začátku série, ale koho to zajímá, když je obestřena sexy elitními králi? 

Ač se před závěrem autorka zaměřuje na klasický způsob trávení času neobyčejných králů, tedy řešení problémů, sex, párty, rozepře, tak v závěru se pořádně přiostřuje a přichází onen strhující bod, kdy je vám jasné, že bez čtvrtého dílu prostě nemůžete být. 

Jak jste si všimli, tak knihu s ohledem na zvraty a šokující informace hodnotím bez toho, abych vám sdělovala děj. Zaměřuji se na podstatné prvky, které by vás mohly odradit či naladit. Ale jelikož se jedná o třetí díl a vy jste nejspíš nadšené z přečtení dvou předešlých, pak mohu doporučit jen jedno: Přečtěte si. Padne vám čelist. 

Co na Šepot mrtvých říká Chensie? Už od začátku mi na této sérii vadí účelové zvraty, nepromyšlený děj a zaměrné šoky. Pohledem náročného čtenáře se mi chce nad knihou brečet, protože nechápu, jak je možné považovat Amo Jones za autorku. Na druhou stranu vytvořila něco, co tu není, alespoň v určitých prvcích. Píše přesně podle tužeb čtenářek. Hromadný sex, sexy muži, zvrácené touhy, atd. Nejspíš si tak plní sny, které se někteří bojí byť jen zašeptat. Ona odvahu sebrala a napsala něco nechutně přitažlivého a hříšného. Už pro tu odvahu ji čtu a taky... mám slabost pro elitní krále, ale psst! ,o))

Anotace: 
Král králů, vychovaný k vládnutí, to je Bishop Vincent Hayes. Bezohledný, nebezpečný, krutý, i jeho však lze zranit. A když ho dosud loajální bratři z Elitního klubu zradí, je z toho třeba vyvodit důsledky.

Madison ztrácí půdu pod nohama, vykořeněná a ublížená kope kolem sebe. Zlost a žárlivost však musí ustoupit stranou, když přijde útok z jiné strany a vynoří se staří nepřátelé i ztracení přátelé.

Tajnosti a lži bolí, pravda a odhalení však zraňují ještě víc. Dokážou si oba mladí rebelové odpustit a vykročit na společnou cestu?

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2018
Žánr: Romány pro ženy, Erotické romány
Ze série: Klub elitních králů 3.
Počet stran: 272
Vazba: pevná s přebalem

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.