Recenze: JISKŘENÍ (Penelope Douglas)

Když láska bolí


Za recenzní výtisk děkuji Euromedia
Chci zakoupit tento titul v Knižním klubu!


V edici New Adult u nakladatelství Ikar vyšla nová, opravdu jiskrná kniha zahraniční autorky Penelope Douglas. Již první díl série si vás určitě získal svou hrou na kočku a myš. Ani tentokrát tomu nebude jinak! 


Vyprávění se odehrává ze dvou úhlů pohledu ústředních postav, kapitoly jsou podle toho také označené, takže vás určitě nebude nic mást. Styl psaní je velmi čtivý, typický pro new adult žánr - příjemný, čtivý, plný emocí a vášně. 

V prvním díle s názvem Nádech (recenze) jste měli možnost tuhle drsnou a temnou hru na kočku a myš prožít prostřednictvím Jareda a Tate. Nejlepší Jaredův kamarád Madoc mu vždy kryl záda, ale nyní se role obrátily. Je to právě Madoc, který hraje první housle! Jestli vás v předchozím románu nadchl, pak se vám bude kniha číst jedna báseň, protože tenhle machr neztrácí glanc! 


O Madocovi toho strašně moc nevíte, ale spousty se toho dozvíte. Tenhle kluk se prezentoval jako maccho, který dokáže všechno. Jako zábavný společník a pohodář. Jako sexuální dravec. Jenže kým ve skutečnosti je a co ho už dlouho uvnitř sžírá? 

Ani Fallon, jeho nevlastní sestra nemá tušení, co všechno tenhle neodolatelný kluk ukrývá. Ví jen, že Madoc a ona jsou naprosto neslučitelní. Nesnesou se a pokud se ocitnou blízko sebe, neobejde se to bez urážek a sexuálního napětí. Madoc se nad ni povyšuje a ona ví, že ji nesnáší...

Je příjemné, že se setkáváte nejen s Madocem, ale samozřejmě i Jaredem a Tate, takže můžete pozorovat, kam až se jejich vztah vyvinul. Charaktery prošly vývojem, ale pořád jsou to ti staří známí hrdinové, které jste si kdysi v Nádechu zamilovali. Živí a trochu nadlehčení, jak je u tohoto žánru zvykem. Dokonalí i nedokonalí a především neodolatelní, což je nejen očekávané, ale také nutné! 

Dějová linie je tedy spletená z pohledů Fallon a Madoca. Budete překvapení, jak báječně se nová hra na kočku a myš rozehrává. Nebezpečné tajemství pomalu vychází na povrch. Co se stalo před dvěma lety a proč musela Fallon zmizet? O překvapení, emoce a zvraty nebude nouze, ale nepřijdete ani o Madocův okouzlující ostrovtip a zábavné scény, týkající se pří Jareda a Tatum. 

Romance je dle mého o něco komplikovanější než v prvním díle. Autorka laťku zvyšuje a dává vám najevo, že má vážně navíc. Na své si přijdou nejen romantické dušičky, ale také ti, kteří touží po něčem tvrdším a drsnějším, protože Madoc rozhodně není žádné neviňátko! Smyslné spojení něhy a tvrdosti je rozhodně neodolatelné a rajcovní! 

K závěru se nebudu vyjadřovat, protože anotace vám toho příliš nenaznačí a vy budete po začtení pěkně mrkat, copak se to před vámi odehrává za odvážnou show. Zřejmě příběh přečtete jedním dechem jako já... Není nad romantickou oddechovku stylu new adult z prostředí, ve kterém je radost pobývat a s hrdiny, které si zamilujete! 

Knihu bych doporučila všem fanynkám žánru new adult. Tenhle kousek vám rozhodně nesmí chybět v knihovničce! Určitě si čtení užijete do poslední řádky a nejedna čtenářka i podlehne knižní zamilovanosti... Zkrátka neodolatelné! 


Co na Jiskření říká Chensie? Nádech se mi moc líbil a tak jsem Jiskření očekávala se zatajeným dechem. Anotace mě moc neposunula dopředu, to až samotné začtení. Jelikož se jedná o new adult, věděla jsem na co se těšit a vše rozhodně splnilo mé očekávání a příjemně mě překvapilo. Fallon je dívka od rány a Madoc byl prostě okouzlující. Čtení rozhodně stálo za to a já jako milovnice NA řadím příběh mezi mé oblíbené. Když bude potřeba rozproudit krev a užít si něco rajcovního, pak po Jiskření určitě sáhnu znovu a ne jen jednou. Užijte si čtení i vy! Věřím, že se bude líbit.


Anotace: 
Je zpátky. Za ty dva roky, co byla na internátu, se mi neozvala ani jednou. Když jsme spolu žili v jednom domě, přes den mě přehlížela, ale v noci nechávala dveře svého pokoje otevřené. Tehdy jsem byl hlupák. Teď ji ale porazím v její vlastní hře… Jsem zpátky. Uběhly dva roky a já jsem přesvědčená, že po mě pořád touží. I když předstírá, že to tak není. Mě se ale tak lehko nezbaví. Nenechám se odbýt. A pokud si budu dávat pozor, nikdy nepřijde na to, jak moc mě přitahuje…

Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2019
Žánr: New adult
Ze série: Fall Away (2)
Počet stran: 328
Vazba: pevná

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.