Recenze: TALISMAN PRO ŠTĚSTÍ (Helena Hunting)

Jiskrná hokejová romance! 


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet


Máte v lásce hokejové romance? Pak by vám tahle novinka zahraniční spisovatelky Heleny Hunting neměla uniknout! Nakladatelství Baronet už českou literární scénu obohatilo o několik hokejových romancí, z nichž nejznámější je zřejmě Off-campus od Elle Kennedy a za ním v závěru právě vydávaná série WAGs. Talisman pro štěstí je knižní novinkou, která by rozhodně dokázala rozehřát i led! 

Styl psaní dle očekávání vás snadno vtáhne do děje prostřednictvím ich-formy, ve které autorka dává důraz na vhodné a zbytečně nerozvedené popisy, emoce i myšlenky. Kapitoly jsou středně dlouhé a střídají se, jak je zapotřebí, úhly pohledů ústředních hrdinů. 

Lila je studentka medicíny, která má praxi v nemocnici jako sestra. Mezi pacienty je velmi oblíbená, protože je milá. Nemusíte mít obavy, pokud nemáte v oblibě lékařské prostředí, autorka zmiňuje jen pár scén, které se odehrávají v nemocnici. Lila má dar naslouchat a její obětavost a houževnatost z ní opravdu dělá nejen báječnou sestru, ale také kamarádku a přítelkyni. 

Ethan je sexy hokejista se zajímavým charakterem. Je vážně rozkošný, především, když je zamilovaný, což Delila moc dobře ví. Jenže s Ethanem nepřichází jen radosti, ale i starosti... 

Tito dva se setkávají brzy na začátku, což je dobře. O ně samotné a jejich vztah samozřejmě jde. Bohužel se však nepotkají při nejlepší příležitosti. Zatímco se Lila snaží sebrat ztracenou sebedůvěru, protože jí rozvodové papíry donesl právník jejího muže a nikoliv bývalý manžel, který s ní už nechce nejspíš ani mluvit, tak Ethan se potýká se strachem o svého otce. Jelikož Martin je velkým vzorem a náhradním otcem i pro Lilu, jsou oba zděšení a obávají se budoucnosti. Uzdraví se Martin? A jak to bude s nimi, když se Lila Ethanovi na jednu stranu vyhýbá, co může, zatímco on by si s ní nejraději promluvil, proč před osmi lety tak náhle ukončil jejich vztah i pevné a cenné přátelství? 

Na začátku se odehraje několik méně uvěřitelných náhod, které působí účelovým dojmem. Takové jsou běžně k přečtení v romantických knihách, takže vás to nepřekvapí. Navíc čert to vem, když právě díky tomu je romance tak napínavá a žádoucí! Přesně taková, jaká by měla být. 

Příběh totiž má, co nabídnout! Ačkoliv je romance prvoplánová a vy přesně víte, kam to směřuje, stejně hltáte postupné sbližování, které není jen o erotice. Románem se krásně prolínají emoce a zajímavé zvraty. Ačkoliv se autorka nevěnovala tolik hokejové atmosféře a prostředí, tak i přesto na vás dokáže zapůsobit. Ocitáte se především uvnitř vztahu, kde je láska a závislost jiskrná a půvabná. Ethan je báječný, ale Lila je hrdinka, které budete držet pěsti ještě mnohem víc! 

Erotické scény jsou třešničkou na dortu této vášnivé love story. I přestože se nejedná jen o sex, ale i něhu a skutečnou romantiku, tak intimní scény zapůsobí a překvapí. Závěr je báječný a vlastně ani nevíte, jak to všechno dopadne, protože autorka pěkně míchá kartami a zobrazuje, že život prostě není černobílý! 

Romantickou oddechovku doporučuji všema deseti. Má spád i vášeň. Poukazuje na mezilidské vztahy, na překvapení života a na to, že nic není černobílé. Dokáže čtenáře nadchnout bouřlivou láskou a přitom pohladit. Užijte si čtení! 

Co na Talisman pro štěstí říká Chensie? Mně tahle oddechovka naprosto bodla! Moc se mi líbila. Četla jsem ji ve správnou chvíli, kdy jsem ji opravdu potřebovala a pomohla mi odreagovat se a zažít krásný románek. Lile jsem držela pěsti a Ethan byl prostě roztomilý s tím svým dolézáním. Ani mi nevadilo, že děj není tolik o hokeji, jako spíše o vztahu hrdinů. To mi bylo spíše plusem. Trochu mě překvapila anotace, protože jsem očekávala něco lehce jiného. Myslím, že je zřejmě trochu zavádějící. Nejspíš záleží na tom, co si pod tím vším představíte. Upřímně, nelíbí se mi název. Evokuje mi typickou čevenou knihovnu, která nemá, co by víc nabídla. Myslím, že tohle není ten případ. Kniha si rozhodně zaslouží místo v mé knihovničce! 


Anotace: 
Je to láska, nebo je pro něj pouze talismanem pro štěstí?

Lila netuší, co pro ni bylo horší: den, kdy ji Ethan opustil, aby se soustředil na svou hokejovou kariéru, nebo den, kdy se o osm let později vrátil. Rád by navázal tam, kde kdysi přestali, Lila však už není ta samá dívka a ani jí nechce být.

Ethan Kase touží po své někdejší slávě a to znamená získat Lilu zpět. S ní po boku dokáže učiněná kouzla.

Lila ho chce pustit zpět do svého srdce, dozví se však, že Ethanovi nejde o ni, ale o jeho hokejové umění. Jenže Ethan o Lilu už jednou přišel a teď udělá cokoli, klidně obětuje i svoji kariéru, aby Lilu znovu neztratil.

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2019
Žánr: Romány pro ženy, New adult Erotic
Počet stran: 304
Vazba: pevná s přebalem

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.