Recenze: KONTRAKT (Melanie Moreland)

Neodolatelná romance! 


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet

Chci zakoupit tento titul! 


Díky nakladatelství Baronet se mi do ruky dostala opravdu působivá knížka. Překvapilo mě to, protože námět byl už několikrát šikovně ztvárněný, ale Melanie Moreland mu dokázala dát tu správnou jiskru! Co je na knize skvělé? Ráda vám vše povím! 


Jak už je zvykem, tak poslední dobou se v knize objevují dva úhly pohledů, což je opravdu nejlepší a nejvhodnější nejen pro čtenáře, ale myslím, že i samotné autory. Mají možnost nám ukázat své hrdiny mnohem plastičtěji, než kdysi a využívají toho opravdu hojně. Kontrakt není výjimkou a tak, ačkoliv vás přivítá nerudný a drsný Richard, se setkáte i s úhlem pohledu Katy. 

Richard je opravdu hulvát. Máte možnost ho poznat a rozhodně to není příjemné poznání. Je to prostě muž, který nebere ohledy na nikoho a na nic. Jeho vypravování vám snadno zobrazuje, jak je sebestředný a svou drobnou asistentku ponižuje tak moc, že byste se až divíte, že nedá výpověď. Jenže cílevědomá Katy má důvod, proč si svou práci musí za každou cenu udržet a ten je nesobecký a láskyplný. 

Jak je vidno, hrdinové jsou naprosté opaky. Zatímco drobná a vyhublá Katy dává potřeby své milované nad své, tak Richard má jen sebe. Oba jsou každý jiný a báječně se doplňují, tedy o tom až mnohem mnohem později... 

Autorka nastínila naprosto působivý vývoj charakterů v rámci žánru, které se během čtení přirozeně mění a získávají si vás čím dál víc. Především se to týká ústředního hrdiny Richarda, který má moc srazit lidi kolem sebe na kolena a to samé se mu daří i se čtenářkami. Pohledný a vzrušující, ovšem mnohdy tak temný, až to bere dech. A s tímhle má milá žena uzavřít nějaký kontrakt? Jehňátko zahnané do vlčího doupěte. 

Dějová linie je jednoduchá a svižná, neskutečně čtivá právě díky tomu, jak autorka své charaktery propracovala a co všechno jim dává za možnost poznat a změnit. Postup je pomalý a přesto dynamický a svůdný. Dokáže na vás zapůsobit nejedno poutavé odkrývání minulosti, lhaní a přetvařování se. Richard v sílu intrik doufá a věří, že mu nastolí lepší život... Skutečně se tak stane? 

Nečekala jsem humor, ale už od začátku knihy jsem se smála. Zapůsobilo na mě, jak skvěle se podařilo autorce sepsat totálního šmejda. Budete se bavit, ať už jeho výmysly nebo hláškami. Ani Katy za ním s vtipem nezaostává. Ostrý, kousavý i jemný humor... no, zkrátka celá škála zábavy v romantickém balení je prostě neodolatelná. 

Ačkoliv je kniha pro ženy, nečekejte prvoplánovou romanci, ve které je sex nejpodstatnější. Právě naopak! Autorka dává důraz na emoce a myšlenky, hodnotu přátelství i lásky. Sex je vhodným doplňkem, který děj rozzáří, ale opravdu není tím nejdůležitějším. 

Prostředí je poměrně bohaté atmosféry, kterou vytvářejí především lidé a nikoliv místa. Autorka dokáže precizně ztvárnit hrdiny a právě díky jejich duši se atmosféra mění a neustále obnovuje. Provází vás tak celým příběhem a zažijete mnoho nálad, které vás dokážou zaujmout. 

Náročnější čtenářky v romantických knihách nemusí ocenit jistou dávku klišé a předvídavosti. Ani spisovatelka se tomu ve svém románu nevyhnula, což dle mého ale kvalitu a čtivost nijak nesnižuje. Ačkoliv se jedná o téma, které bylo již ztvárněné, tak Kontrakt přináší svěží a nový náhled na dané téma, kdy se zaměřuje spíše na emotivnější stránku.

Je pravda, že té romantiky v závěru bylo více, než některé čtenářky potřebují. Ovšem to už si každá musí určit sama, co je moc a co naopak málo. Medovost určitě není na překážku a spousta čtenářek se právě na tuto část těší nejvíce. Za mě to bylo trochu sladší, než bych musela mít, ale jelikož jsem oběma hrdinům velmi přála jejich osud, byla jsem nadšená. 

Baronet se rozhodl potěšit nás něčím navíc. Do knihy na samý konec vložil povídku Baby šéf, která samotný příběh Richarda a Katy jen dolaďuje a dělá jej ještě příjemnějším. Baby šéf není tak propracovaný, jelikož na to autorka zkrátka neměla prostor. Přesto však charaktery zachovala a potěšila budoucností, kterou jsme si pro Katy nejspíš přály všechny. 

Knihu bych doporučila všem, kteří hledají romantickou odpočinkovou četbu, dávající na emoce a duševní lásku, nejen sex. Nejedná se o typickou erotickou četbu a proto věřím, že má román větší šance si své čtenáře získat díky poctivé práci, kterou na něm Melanie Moreland odvedla. 

Co na Kontrakt říká Chensie? Námět není nejoriginálnější. Několik takových knih už jsem četla, ale Kontrakt je svým způsobem opravdu výjimečný a díky propracovaným charakterům a důrazu na emoce a vývoj se mi líbil ze všech nejvíce. Richarda jsem si i oblíbila už od začátku, takového zmetka nelze nemít v oblibě. Knihu jsem přečetla takřka za dva dny, protože mě natolik chytila, že bylo obtížné se od ní odtrhnout. Naprostá balada pro duši. Rozhodně si tento příběh nenechte ujít, nabízí víc, než tušíte!



Anotace:
Může láska někoho doopravdy změnit? Katharine pracuje pro šéfa Richarda, bezohledného tyrana, který se nikdy neohlíží na nikoho a na nic. Potřebuje práci, a tak musí strpět jeho nekonečné požadavky a ponižování. Jednou však od něj dostane úkol, s nímž rozhodně nepočítala. Její pracovní smlouva teď zní – milenka a snoubenka. Když lásku musí předstírat dva lidé, kteří se nesnášejí, co se asi stane? Drsné napětí a erotické jiskření přerůstá do něčeho nečekaného. Katharine náhle bez svého nenáviděného nepřítele nedokáže žít. Je to vůbec ještě ten starý Richard, nebo se z něj stal někdo jiný? Přežije jejich vztah tento neobvyklý a zrádný kontrakt?

Kniha obsahuje bonusovou novelu Baby šéf.

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2019
Žánr: Romány pro ženy
Počet stran: 416
Vazba: pevná s přebalem

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.