Recenze: HUDSON (Laurelin Paige)

Jeho život má svou cenu


Za recenzní výtisk děkuji
Euromedia
Chci zakoupit tento titul v Knižním klubu


Román Hudson je prakticky závěrečným dílem série Fixed, která vyšla u nakladatelství Ikar. V první knize s názvem Závislá na tobě se Alayna Withersová seznamuje s Hudsonem, v dalších dvou dílech (Nalezená v tobě a Oddaná tobě) se jejich vztah přiostřuje a hrdinové k sobě nesnadně nachází cestu. Už je máte přečtené a proto saháte po románu z úhlu pohledu Hudsona, že ano? Ale co titul předá čtenářkám, které předchozí díly nečetly? Rozhodla jsem se to zjistit! 


V ich-formě se před vámi rozehrává příběh bohatého playboye Hudsona, který žije běžným životem majetného muže... tedy než potká překrásnou Alaynu Withersovou, která ho uhrane doslova na první pohled. Od té chvíle je Alaynou doslova posedlý a i když ona ho odmítá, protože ví, že Hudson na dlouhodobější vztah není, zatímco ona by se při krátkém jiskrném románku zamilovala, tak on si i přesto jde vytrvale za svým. Ona je neodolatelná a jemu rozhodně také nelze odolat! 

Zdá se, že stejně jako předchozí díly, i Hudson je čtivý a snadno vás vtáhne do děje. Hudson je opravdu chlapík k pohledání. Vážný, sebejistý a okouzlující. Mnoha věcem se musí naučit, když chce svádět čistou Alaynu...

Sama Alayna je zvláštní osobnost. Podle všeho působila v předchozích dílech, především prvním, trochu nevyrovnaně. S ohledem na rychlejší dějovou linii a vyprávění z úhlu pohledu Hudsona v tomto případě působí vyrovnaněji, avšak lehce naivně. I když Hudsona odmítá, už dopředu on i vy víte, že je snadná kořist a naprosto mu podlehne. Pro některé to zjištění je nepříjemné, pro jiné naopak právě v tomto bodě tkví kouzlo. 

Před vámi se rozehraje hra, která je nejen plná romantiky a erotiky, ale také intrik! Stejně jako v předchozích dílech, i v tomto případě vychází najevo osobní bitvy a minulost. Netuším, jak dalece vás fakta ještě dokáží oslovit a překvapit, když máte přečtené předchozí tři romány, ale pokud je pro vás kniha prvním čtením, pak rozhodně o překvapení, emotivní zvraty i odhalení nebude nouze! Je příjemné, že dějová linie se netýká pouze hlavních postav, i ty vedlejší hrají svou roli.

Prostředí zámožné rodiny a bohatých je velmi dobře ztvárněno. Snadno se ocitnete ve světě, kde peníze hrají prim. I když naštěstí autorka netlačí na pilu a nežene nic do extrému. Dává prostor nejen přirozenému vývoji, ale také emocím. 

Láska a romantika... Svůdná hra na kočku a myš z prostředí boháčů má své pro a proti. Je jasné, že pokud máte takové příběhy v oblibě, nebudete litovat. Získají si vás romantické i erotické scény, přetahování a kočkování, které je jiskrné. 

Námět není nejoriginálnější. Téma už bylo několikrát zpracované, ale je pravda, že i přesto tomu autorka dodala šmrnc. Bohatý Hudson a sexy nádherná děva vám dokáží svým způsobem učarovat, protože se vzájemně doplňují a opravdu se k sobě hodí. 


City zapůsobí zřejmě v nejdramatičtější části, tedy v závěru. Úplný konec je spíše sladký, takový očekávaný a běžný, ale o to přeci jen jde. Na to se celou dobu těšíme, že ano. 

Bohužel nedokážu posoudit, jak moc příběh odhaluje něco nového nebo se naopak opakuje, protože jsem předchozí díly nečetla. S ohledem na závěr si nejsem jistá, jestli Hudson není titulem, který prakticky zobrazuje všechny tři díly. Jak moc vám předá i poté, co znáte předchozí díly... to už si musíte zjistit samy, drahé čtenářky. Kniha se dá číst samostatně a ačkoliv jí předchází díly z úhlu pohledu ženské hrdinky, tak v tomto případě je dle mého příběh zcela ucelený a nic vám chybět nebude. 

Milostný román Hudson je osobitý od začátku až do konce. Je fakt, že někdy ten mužský charakter autorce trochu ujíždí, ale kdo by si nepřál takového sladkého milence? Pokud máte romantické oddechovky s erotickým jiskřením v oblibě a zaujala vás anotace či předchozí díly, pak určitě tato novinka patří na váš wishlist. 

Co na Hudsona říká Chensie? Nebylo to špatné čtení, i když už mi tyto náměty přijdou trochu ohrané. Kniha mě zaujala především proto, že je psaná z pohledu ústředního hrdiny a díky tomu má opravdu šmrnc. Mužští hrdinové jsou zábavní a oslniví, Hudson nebyl jiný. Dokázal, že jeho příběh má svou cenu. 

Anotace: 
„Svůj život mohu klidně rozdělit na dvě části – před ní a po ní.“

Hudson Pierce žije životem, který si dovede představit jen málokdo. Má peníze i moc a neexistuje téměř nic, po čem by toužil, ale nemohl to mít. Až na jedno…
Hudson nikdy nebyl zamilovaný. Ve své dysfunkční rodině se s láskou takřka nesetkal, což je nejspíš důvod, proč ho tento cit tolik fascinuje. Pokoušel se lásku studovat, snažil se ji kontrolovat, manipulovat s ní, ale nikdy se mu ji nepodařilo plně pochopit. 
Dokud nepotkal Alaynu Withersovou. 
Jeho snahy konečně dospěly ke svému cíli. Nebo ne? 
Pikantní love story Laurelin Paigeové, tentokrát z pohledu hlavní mužské postavy – miliardáře Hudsona – přiblíží čtenářům jeho minulost i dlouholeté přátelství s Celií a dovolí čtenářům prožít příběh i z druhé stránky.

Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2019
Žánr: Romány pro ženy
Ze série: Fixed 4.
Počet stran: 408
Vazba: pevná s přebalem

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.