Recenze: KORUNA NENÁVISTI (Amo Jones)

Amo Jones opět útočí! 


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet
Chci zakoupit titul Koruna nenávisti!


Odvážná autorka Amo Jones opustila svůj šílený a chorý svět elitních králů, který vám nastínila ve své sérii Elitní klub králů. Nebezpečné hrátky se sexy zvrhlými a násilnými muži jsou pasé, ale vy máte šanci podlehnout nové sérii s názvem Koruna. První díl Koruna nenávisti nedávno vyšel, aby vám vytřel zrak. Jestli jste si zamilovali Bishopa a jeho partu, i nadále budete ujíždět na vlně dravosti a sexu, kterou nakladatelství Baronet s novou spisovatelkou rozbouřilo. 


V ich-formě se před vámi rozprostírá příběh dcery současného prezidenta a zavádí vás do těch nejulítlejších míst. Styl psaní je stejný jako u předchozí trilogie. Čtivý, zaměřený na erotiku a vášeň a také trochu zmatečný. Mimo hlavní linii se autorka zaměřuje také na vzpomínky, psané v kurzívě, které se ne vždy odehrávají chronologicky, což vás může mást. Potěší vás, že některé kapitoly jsou vyprávěním z úhlu pohledu Bryanta, zatímco většině vévodí Isa. 

Vzpomínky začnou volně navazovat na děj až ve chvíli, kdy se ústřední hrdinka Isa setká s tajemným, mocným a bohatým mužem, kterým není nikdo jiný než Bryant Saint Royal. On ji donutí poznat v něm toho, kdo v ní vyvolával strach a respekt. A tím se začnou obnovovat vzpomínky na dobu, která ji připravila o budoucnost. 

Isa je hodně svá. Kope kolem sebe a nedokáže zavřít svou drzou a nevymáchanou pusu. Typ této hrdinky působí dětinsky a méně uvěřitelně, protože i kdyby jí Bryant přerážel všechny kosti v těle, stejně by mu nejspíš kladla odpor. Jestli vás nezlomné ženy, poznamenané šílenstvím, jako hrdinky lákají, pak budete nadšené. Naštěstí v sobě skrývá i tu lepší stránku a dokáže být i přátelská, takže máte šanci si Isu i oblíbit. 

Oproti tomu Bryant je skoro jako typický elitní král, před kterým si sedne na zadek každá (mimo Isy). Drsňák s pohledem, po kterém by si i nejhrůznější vrah učůrl, vás dokáže spoutat svým vzhledem, charakterem i charisma, které z něj čiší. Zkrátka hrdina k pomilování, když už se chcete bez rozmyslu zamilovat. 

Amo Jones se vyžívá v netradičních, bezhlavých a šokujících eskapádách, které smíchává do čtivého příběhu, jež ne vždy dává smysl. V tomto případě se jí podařilo linii trochu udržet, ačkoliv nepřijdete o žádný z jejích výstřelků. Už od začátku vás snadno naláká a jako kořist vábí po celou dobu. Její vábničkou jsou vzrušující erotické scény, násilí i zaslepený chtíč. 

Nepopsatelně chorá láska, nepříčetnost a chtíč jsou ústředním prvkem v romanci, která ze začátku působí jako pomsta. Jako hra na život a na smrt a později se mění v něco hřejivějšího... Na rozdíl od předchozích knih je tato knížka útlejší. Autorce tak na rozehrání divoké a prosté hry zbyl prostor ani ne dvě stě stran, kterými se snažila vás zlákat.

Ačkoliv se Amo Jones opět nedá upřít zajímavý a lákavý námět, promyšlenost je minimální a náročnější čtenář neocení nelogické elementy děje. Něco působí zmatečně a nevěrohodně nebo nedává smysl, ale i přesto až na kost cítíte zvrácenost a šílenství, které vám Amo Jones v každé knize slibuje. 

Závěr se vymyká předchozímu ději. Je útržkovitě našroubovaný, bez přípravy v předešlém textu a příliš nedává smysl. Setkání s lékaři je natolik prosté, že i nenáročný čtenář pochopí, že autorka hodně vařila z vody, protože tímto způsobem lidé této profese prostě nemluví. Navíc je to spíše nastíněné, takže čtenář netuší, co se stalo, proč a jak - vysvětlení nejspíš bude v příštím dílu. Na závěr zkrátka patří velké WTF, protože ano, padne vám čelist a sednete si na zadek, ale těžko říct, jestli tím překvapením nebo nepochopením. Nuže, rozhodně vás navnadí tak, že budete toužit přečíst si další díl. Stejný pocit ve vás nejspíš vyvolala návyková série Klub elitních králů, které jste podlehly. Co naplat, Amo Jones zkrátka má svůj styl, kterým vás buď svede do hříšného pekla nebo naopak odradí. 

Knihu bych doporučila nenáročnějším čtenářkám, které se prostě chtějí svézt na vlně šílenství a neodolatelnosti. Na chvíli si vymýt hlavu a vnímat příběh, který je na hraně. Co se týče knižní obálky, tak všechny knihy pojal Baronet naprosto perfektně a ilustrací je jen vyzdvihl. Na první pohled prostě nadchnou, radost pohledět. 

Co na Korunu nenávisti říká Chensie? Už od prvního dílu Elitního klubu králů vím, že autorka nemá na to, aby napsala něco propracovaného a sází především na efekt a šok. Její nenáročné knihy jsou opravdu hodně neobvyklé a to především tím, že se jedná o směsici neodolatelných částí, které autorka nepovedeně smíchala. Jenže nic takového na české knižním trhu není a proto znovu nelze odolat a nezkusit něco tak šíleného... 


Anotace: 
Někdo by řekl, že jako dcera současného prezidenta USA mám skvělý život. Bohatá, slavná a všechno to, co by si některé holky mohly přát. Jenomže já sním o obyčejném životě, v němž bych nebyla nucena provdat se za nejděsivějšího muže, co jsem kdy potkala. Myslela jsem si, že jsme se právě seznámili, jenže se ukázalo, že toho o sobě spoustu nevím. A to vinou tak zvrácené, tak pokřivené minulosti, že ji nemůže vymazat ani hromada peněz, ani status prezidenta.

Jsem rebelka, podle některých spíš zklamání. Nikdy mi nezáleželo na drahých svatebních šatech nebo na tom, kolik kdo utratí za oblek šitý na míru. Je mi fuk, jestli máte šaty ze supermarketu, nebo od luxusní módní návrhářky. Tak proč se vdávám za ďábla v obleku za tisíce dolarů?

Zjistím, jak se mi to přihodilo. Proč si beru jednoho z nejmocnějších mužů v zemi. Jenže abych to zjistila, musím se vydat do temnoty, na cestu pokrytou krví nevinných, která mě zavede přímo do pekla. Tohle peklo je však milionové apartmá v New Yorku, kde na trůnu sedí Bryant Saint Royal.

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2019
Žánr: Erotické romány
Ze série: Koruna
Počet stran: 188
Vazba: pevná s přebalem

2 komentáře:

  1. Je keď som siahla po tejto knihe absolútne som nevedela, čo mám očakávať... Ale toto bolo pre mňa veľmi veľké utrpenie, posledných pár strán bolo zaujímavých a nápad...škoda toho prevedenia. Prišlo mi to ako zlá nevydarená poviedka na wattpade.

    OdpovědětVymazat
  2. Knihy Ano Jones zbožňuji. Mám přečtené všechny díly Elitního klubu Králů. Na korunu nenávisti jsem se těšila ud momentu, kdy jsem tu knihu spatřila. Kniha mě nadchla, i když to ukončení knihy, kdy Isa už nebyla Isa ale Brooke, se mi moc nelíbila. Ale moc se těším na další díl a doufám, že to Isa Brooke pořádně vytmaví. Moje pocity z knihy jsou jako u Elitního klubu Králů. Na téhle spisovatelce miluji, že Vás vždy něčím překvapí ve svých knihách, i když někteří píší pravý opak. Za mě je Ani Jones další úžasná spisovatelka.

    OdpovědětVymazat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.