Recenze: LACRIMOSA (Alice Scarling)

Paranormální romance


Za recenzní výtisk děkuji eshopu Palmknihy - eReading
Palmknihy a eReading na FB

Chci zakoupit tento titul!


Paranormal romance vyšla v roce 2016 u nakladatelství Brána jako první díl série Rekviem pro Saschu. Prozatím pokračování nevyšlo, ale české čtenářky doufají, že se jej dočkají. Čím si vás titul může získat?


Styl psaní je zvláštní formou urychleného vypravování v ich-formě, kdy se autorka nezabývá zbytečnostmi a prostě je shrne. Tím se zvyšuje dynamika příběhu, protože nadbytečné texty jsou přirozeně shrnuté do pár vět. 

Začátek působí jako typická romance z rockového prostředí s fantasy prvky. Sascha žije svůj život, který je zpola běžný a zpola velmi neobvyklý. Na jedné straně má svou kapelu a snaží se nezamilovat do velmi milého a sympatického nápadníka, se kterým prožívá vášnivé i přátelské chvíle. Na druhé straně však Sascha není normální dívkou. Má totiž schopnost se pouhým dotekem přenést do těla jiného člověka a tím jej ovládat. Využívá toho v rámci potřeb hodně a tak svůj svět musí dělit.  V jednu chvíli se však něco změní a Sasche je nabídnutá možnost pomsty... Její minulost je totiž vážně krvavá. 

Sascha je hrdinka, která se nelituje. Snaží se žít s tím, co dostala do vínku a nepláče nad tím, že nemůže to, co je pro jiné běžné. Navíc jí trápí noční můry a díky nim nemůže spát a někdy ani žít. Nemá to jednoduché, neklesá však na mysli! 

Dějová linie je z počátku opravdu romantickým příběhem, u kterého netušíte, kam vás zavede a jak se zvrtne. Alice Scarling překvapí a šikovným zvratem se náhle celá atmosféra knihy mění v temnější, krvelačnější a vášnivější. Sashu totiž nebude její životní etapou provázet jen touha po pomstě, dočká se i žhavějších chvil, které ani čtenářky nenechají chladnými. 

Koncept ukrývá nejen dramatické zvraty, ale také tajemství. Ne všechna jsou odhalena, protože se jedná o první díl trilogie. To vás může od čtení odradit, jelikož nakladatelství Brána zřejmě neplánuje vydat zbývající dva romány. 

Fantasy je běžné pro tento druh paranormal romance. Trochu klišé, ale pokud máte tento styl rádi a chcete romanci, která jiskří, pak nebudete zklamaní. 

Největší problém nastává u otevřeného konce, při kterém čtenářky úpí. Ale pokud vás to natolik týrá, můžete alespoň mrknout na goodreads na anotace druhého a třetího dílu, čímž budete trochu v obraze. 

Oddechovku bych doporučila čtenářkám, které mají v oblibě romantiku a drama  a nevadí jim, že nejsou k dispozici zbylé dva díly trilogie. 

Co na titul říká Chensie? Za mě průměrná paranormal romance. Nebylo to špatné, ale neohromilo mě to. Dívčí drama s romantikou a erotikou, které toho náročnějšímu čtenáři moc nenabízí, nebylo tím, co jsem očekávala. Škoda, vypadalo to tak zajímavě, ale nakonec se to svezlo do jakési literární rutiny, která už se mi trochu zajídá. 

Anotace:
Sascha po dětství prožitém v klášteře dospěla v osobnost, která si není jistá sama sebou a která ví, že jakékoliv selhání pro ni představuje smrtelné nebezpečí. Proto se obrní vůči vnějšímu světu a podvědomě hledá nějakého „guru“, ovšem poznání je v ní samé… Má schopnost se dostat do těla toho, koho se dotkne. Myslí si, že s touto svojí schopností bude snadné se mstít za zpackaný život. Cesta ji ale povede k jinému poznání… Kniha naplněná silnou smyslností, prožitky z hudby, sexem. Trochu drsná a zároveň skrytě jemná, je v ní akčnost, nadpřirozenost, romantika a humor. 

Nakladatelství: Brána
Rok vydání: 2016
Žánr: Paranormal romance, fantasy
Ze série: Rekviem pro Saschu
Počet stran: 304
Formát: PDF, Mobi, epub



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.