Recenze: JAKO VE FILMU (Kelly Oram)

Romantická oddechovka


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet.

Chci zakoupit tento titul.


Spisovatelku Kelly Oram znáte z Baronetu díky její dilogii Cinder & Ella (recenze + Šťastně až navěky), která si vás získala svou pohádkovou romancí. Opravdu nezapomenutelné milostné drama o lásce, která svým způsobem překračuje hranice. Tentokrát se Kelly Oram zaměřila na méně hvězdné téma, které ovšem také dokáže zajiskřit.


Young adult příběh se odehrává z úhlu pohledu ústředního hrdiny Natea Adersona. Vtipný příběh není jen o lásce, ale také o síle přátelství. Jako bonus nejspíš získáte mnoho filmové i hudební inspirace.

Nate je prostřední kluk z trojčat. Jeho bratři jsou výraznější a divočejší, zatímco on je poklidnější a pracuje na tom, aby se dostal k vysněnému cíli. Bohužel ho v tom moc nepodporuje ani jeho dívka Sophie. Když mu bratři omylem zlijí notebook, poznává Nate, že je vážně čas se odstěhovat. Jenže nastává problém. Pronájem našel prvotřídní a za dobrou cenu, ale spolubydlícím je dívka!

Hrdinové jsou zábavní a přátelští. Snadno si je zamilujete a díky sympatiím jim budete rozhodně držet pěsti. A to i těm bouřlivějším, kteří dokážou být stejně okouzlující. Napsat příběh o trojčatech je prostě nejen zajímavé, ale také se to často nestává, tak si poklidně vychutnejte příjemný zážitek...

Dějová linie je plynulá, dynamická a obsahuje spousty zvratů, které vás prostě bavit nepřestanou, a především povedený humor včetně zábavných hlášek (nejen těch filmových). Nic není na sílu, autorka si nehraje na zbytečné drama a tak se vše hezky odvíjí. Nejedná se o prvoplánovou romanci, nečekejte, že hned na začátku si skočí kolem krku. To je na Jako ve filmu okouzlující, hrdinové mají čas se poznat a prožít spousty nezapomenutelných chvil.

Jelikož se jedná o young adult, tak už víte co očekávat. Lásku v mezích, která rozhodně potěší. Přátelství, které chytí za srdce. Je fakt, že v tomto případě se opravdu jedná o oddechovku, která vás pobaví, ale neřeší žádná závažná témata či drama. Myslím, že to není na škodu, protože i odpočinková tvorba je kýžená, což se zrovinka v době, kdy začíná léto a je radost lenošit, víc než hodí.

Nenáročný pohodový román bych doporučila všem romantickým čtenářkám, které se chtějí pobavit a nechat okouzlit. Kelly Oram si vás jistě už dvakrát získala a napotřetí se jí to podaří také.

Co na titul říká Chensie? Jako ve filmu je velmi příjemné čtení, které mě bavilo a dopřálo mi ten správný letní relax. Sice dávám přednost pohádkovější dilogii Cinder & Ella, protože Cinder si mě získal víc než Nate, ale stejně jsem se moc bavila a užila si pěkný zážitek.

Anotace:
Romance plná hudby a filmů od autorky Cindera a Elly.

Nate Anderson právě nastoupil na univerzitu. Pochází z trojčat a zoufale se snaží svých bláznivých a rozdivočelých bratrů zbavit. Poté, co po jejich dalším kousku pohár Nateovy trpělivosti přeteče, pronajme si první pokoj, který mu přijde pod ruku.

Jeho novou spolubydlící se stane Jordan – výstřední dívka z Los Angeles, která věří, že vše, co se v životě přihodí, se už stalo v nějakém filmu.

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2019
Žánr: Young adult
Počet stran: 380
Vazba: pevná s přebalem

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.