Recenze: CO MÁ ŠTĚNĚ NEJRADŠI?

K prohlížení i ke hlazení! 




Knih pro nejmenší nikdy není dost a především, pokud si je mohou řádně ohmatat a pomazlit. Titul Co má štěně nejradši je přesně pro takové malé čtenáře, kteří touží po přívětivém příběhu, jež pro ně skrývá zábavu navíc. 


Ta tkví především v objevování! Publikace obsahuje několik druhů dotekových látek, které mohou malí čtenáři zkoumat. Ať už se jedná o  hebký kožíšek štěňátka, látku jeho polštářku či hrubý povrch míčku na kousání.

Na šesti stranách po pravé straně se vždy nachází něco, nač si malý čtenář může sáhnout. Prvky se liší, takže se dotýká látek, které jsou hladké i hrubé. Měkké či tvrdší. Kreativně dotvořená knížečka tak nabízí více než samotné čtení.


Ústředním aktérem je tedy malé roztomilé štěně. Děti vidí, kde štěně přebývá, kde si hraje a co má rádo. A nejen vidí, ale mohou si to také osahat. 

Veselé a barevné ilustrace jsou tím nejpodstatnějším. Jsou rozseté po celé publikaci a příběh štěněte dotvářejí v celé kráse. Jedná se o zakulacené ilustrace, působící příjemným dojmem. Štěně se nachází v mnoha místech, tudíž se prostředí příhodně mění a dítko poznává různé aspekty života malého pejska. 


Knížka se hodí pro malé i větší čtenáře. Dokážu si představit, že zabaví i prvňáčka, který si bude prohlížet ilustrace, číst krátké texty a vnímat knihu dotekem. Nejmenší čtenáře zaujme především objevování a děti školního věku ocení obojí, tedy ilustrace i možnost pohlazení, zatímco jim budete předčítat.


Co na titul říká maminka Chensie? Publikaci jsem četla už několikrát svým synům. Můj pětiletý zvídavý chlapeček hladil, poslouchal a sledoval štěně, sám mi k příběhu dodával své postřehy a byl velmi spokojený. Nejvíc ho nadchla možnost si knihu doslova pohladit. Můj sedmnácti měsíční syn na prohlížení ještě moc není, ale za to s pečlivostí objevoval a zkoumal každou stránku, kde se mohl něčeho dotknout. Všímal si přechodů na pevné listy a zas zpět na materiál ke hlazení. Jako maminka hodnotím knihu velmi dobře. Moji chlapečci ji rozhodně využívají plně a velmi rádi.


Anotace: 
Víte, co má štěně nejradší? Tato knížka vám jeho záliby představí nejen prostřednictvím roztomilých obrázků, ale také pomocí důležitého smyslu - hmatu. 

V edici dále vychází: Co má kotě nejradši? 

Nakladatelství: Rebo
Rok vydání: 2019
Žánr: Pro děti
Počet stran: 4
Vazba: pevná

1 komentář:

  1. Tyhlety knížky si vždycky ráda prohlížím, i když to není můj žánr. :D

    OdpovědětVymazat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.