Recenze: LÁSKA A TETOVÁNÍ (J. D. Hawkins)

Žhavá láska a tetování



Za recenzní výtisk (a dárek v podobě tématického polštářku) děkuji nakladatelství Baronet.

Chci zakoupit tento titul.



Nedávno u nakladatelství Baronet vyšla novinka z neobvyklého prostředí s názvem Hvězdný šéf (recenze). Americký autor J. D. Hawkins tedy vstoupil na českou literární scénu poměrně velkolepě a získal si sympatie fanoušků. Nedočkavě jsme se těšili na Lásku a tetování...





Stejně jako v předchozím románu, i v tomto případě autor vhodně střídá dva pohledy v ich-formě. Pro snadnou orientaci jsou vždy kapitoly nadepsané jménem hrdiny, který vám právě předkládá svou část příběhu. Nedočkáte se tak pouze prosté romantiky, ale zabrousíte také do života Ash a Tea. 

Z počátku se odehrává až příliš náhod, což náročnější čtenářky nepotěší, ale jinak to při čtení neruší, pokud vám nevadí jistá účelovost. Ash a Teo jsou dávní přátelé a milenci. Jejich velká láska skončila před sedmi lety a od té doby se ti dva neviděli. Když se náhodou setkávají v tatto clubu, začíná být pěkně horko! Druhé setkání na sebe nenechá dlouho čekat a pak už se vezete na vlně vášně, horkosti a touhy, zatímco se hrdinové perou se svými běžnými starostmi v životě...

 

Příběh tedy v rámci možností působí reálně, ale naštěstí ho nadnáší nejen humor a příhodný taj, ale i správné jiskření a vášnivost, která dělá erotický román žhavější než slunce. Navíc Teo je prostě chlap, kterého budete zbožňovat, pokud máte tyto maccho typy v oblibě. Navíc nejen, že dobře vypadá, ale má i dobré srdce. No, zkrátka pohádkový týpek, kterého v reálu vážně nenajdete, ale o to sladší je si o něm číst a snít. 

Tea dáme k ledu, protože zchladnout mu určitě neuškodí a zaměříme se na Ash. Tahle holčina je bojovnice. Citlivá, ale cílevědomá. Od života schytala už nejednu ránu, ale pořád jde dál a bojuje za své místo na slunci. Teo je však její slabina... 

Na rozdíl od hot romance z luxusního prostředí restaurací a kuchyně se v tomto případě autor pro originálnější námět zrovna nerozhodl. Je to takové běžnější téma, což je na jednu škoda, protože tím může titul zapadnout, zatímco Hvězdného šéfa jen tak mezi běžné romány neodložíte.


Co se týče romantiky a lásky... Pořád si říkám, jak je možné, že muž dokáže tak působivě sepsat román pro ženy se všemi intimnostmi a přitom nás pořádně rozpálit. Zkrátka, na tohle má J. D. Hawkins rozhodně um a snadno mu podlehne nejedna čtenářka... 

Titul je rozkošnou erotickou pohádkou, takže asi tušíte, jak skončí. Řekla bych, že tohle téma autorovi nesedlo. Ačkoliv má náboj a myšlenku, vnímáme z něj ty správné emoce, tak Hvězdný šéf dokázal překvapit a v tomto případě se překvápko až tak nekoná, což je škoda... Láska a tetování se spíše řadí mezi typické romance, které potěší, ale asi nepřekvapí. 

Máte v oblibě hot erotické romány? J. D. Hawkins má sílu a šmrnc si vás získat. Doporučuju jako romantickou oddechovku, pokud nemáte rády odbočky v žánru a chcete stabilní příběh s dojemnou tečkou na závěr.


Co na Lásku a tetování říká Chensie? Tento román bohužel zůstává ve stínu Hvězdného šéfa. Autor si vybral prostředí, které se tolik neliší a nevyniká tak smyslnost, kterou do příběhu vkládá. Kniha má všechno od emocí přes myšlenky i taje, ale svým způsobem na mě působila utahaným a méně dynamickým dojmem. Ne proto, že by byla špatná, ale protože patří mezi typické erotické romány a neměla pro mě mnoho navíc. Nejedná se o špatné čtení, ale nápaditost dle mého pokulhává. Škoda, těšila jsem se na něco svěžejšího. 

Anotace: 
JSEM SVĚTOVĚ PROSLULÝ TATÉR
A NA TERMÍN SI U MĚ POČKÁTE ŠEST MĚSÍCŮ.

Každý chce své tělo ozdobit mým uměním. Jsem ten nejžádanější artikl v L. A. a do postele dostanu každou holku, tudíž poslední, co čekám, je, že do mého tetovacího studia zabloudí Ash Carterová.

Posledních sedm let jsem spal s polovinou žen na severní polokouli, ale žádná z nich se nevyrovnala té, kterou jsem opustil. Ash byla můj svět, jenže pro její vlastní dobro jsem se jí musel vzdát. Byla to největší chyba v mém životě a teď udělám cokoliv, abych Ash získal zpět.
Sedm let jsem se neúspěšně snažil zapomenout na její kůži, oči a neuvěřitelnou odvahu. Nezměnila se. Říká se, že byste měli odpustit a zapomenout, ale Ash nikdy nezapomene na to, co jsem jí provedl, a já si to nikdy neodpustím.

Ale pokud mě přijme zpět, dokážeme překonat minulost a jít společně vstříc budoucnosti?

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2019
Žánr: Erotické romány, romány pro ženy
Počet stran: 255
Vazba: pevná s přebalem


2 komentáře:

  1. Hvězdného šéfa jsem ještě nečetla, ale lásku a tetování ano. A mohu říct, že to tedy opravdu nebyl můj šálek kávy. viz mé hodnocení na GR:"Byla jsem naprosto alergická na hlavní postavy a jejich myšlenkové pochody. Rozuzlení mi bylo víceméně jasné už na začátku. A v jednom kuse klišé, nuda, nuda a totální předvídatelnost. O tom, že to bylo nereálné a pravděpodobné asi jako růžový prdy žirafy raději ani nemluvím.
    A přitom si myslím, že by se příběh dal uchopit daleko lépe. Existuje xy knih, které jsou předvídatelné, a klišoidní, ale jsou podané daleko lépe a čtivěji."

    Z toho důvodu se trochu zdráhám se do dalších děl od Hawkins pouštět.

    Měj se hezky
    …ARI
    Blog: ARI Drobná
    Facebook: @marianaaridrobna

    OdpovědětVymazat
  2. A mohla bych se prosím zeptat, jak moc se v této knize řeší tetování? Ať už nějaká jeho symbolika, či rady a následná péče o něj? Mě tetování velice zajímá a sama o něm hodně uvažuji, tak bych ráda získala nějaké dobré informace. Nerada bych, abych potom musela řešit třeba toto, tedy jeho odstranění. Proto mě zajímá vše dopředu, abych nenalětela někomu, kdo by mi to mohl třeba pokazit.

    OdpovědětVymazat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.