Recenze: SVĚT LESA (Robert Hunter)

Zvuky přírody



Znáte zvukové publikace? U Knihy Dobrovský vyšlo již několik knih, které jsou ozvučené a čtenáře okouzlí zvuky přírody. Postačí jen dotknout se označeného místa na stránce a příběhem se rozlehne volání jelena nebo naopak poplašené krákání vrány. Slyšíte šelest listů či kapky vody, dopadající na jezírko. Opravdu zážitek pro vaše uši! A samozřejmě nejen pro uši, ale i oči díky krásným ilustracím a bašta pro mysl díky podnětným informacím.



Já jsem si pořizovala titul V lese plném zvuků, který vypráví o dobrodružství malé světlušky. Zvuky přírody se v tomto případě týkají spíše hmyzu a přírody, než zvířat. Jednoduchý příběh s emotivním podtextem je plný krásných ilustrací a okouzlujících zvuků, které vás přenesou na místa plná půvabné fauny a flory.

 


Na savaně plné zvuků je druhá publikace, kterou jsme si se syny oblíbili. Tentokrát nás okouzlily především zvuky zvířat, která se volně pohybují po savaně. Nespoutanost a svoboda je z příběhu cítit, zatímco malý ptáček prožívá své neobyčejné dobrodružství. Opět jednoduché a emotivní, doplněné o krásné ilustrace a zvuky...

  


Třetí (a doufejme, že ne poslední) zvukovým titulem, který momentálně máme v knihovničce je Zvuky přírody: Svět lesa. Jedná se o novinku Knihy Dobrovský, která vyšla pod značkou Drobek.

Od předchozích knih je velmi odlišná právě tím, že se nejedná o příběh, ale spíše naprosto neuvěřitelnou encyklopedii, která vám odkrývá les se vším, co znáte i neznáte. Fauna, flora a spousty podstatných a zajímavých informací v doprovodu autentických zvuků lesa.


Zvukové publikace sice působí dojmem knihy, která má více než dvacet čtyři stran, ovšem prostory samozřejmě zabírá také zvukový mechanismus, který je důmyslně umístěný v zadní části. Není možné se k němu dostat, pokud se nerozhodnete knihu prostě zničit a plně rozbít. Nemusíte mít tedy obavy, že by se snad vaše děti nějakým způsobem k mechanismu dostali. Kniha je plně zabezpečená a tak si můžete vy i vaše ratolesti užívat krásný zážitek bez obav.


Na rozdíl od předchozích titulů mi tento příběh přijde více ozvučený. Předchozí knihy myslím obsahují méně možností zvuku, zatímco v tomto případě mě množství tlačítek opravdu překvapilo. Nejenže každá stránka obsahuje tlačítko na zapnutí zvuku, tak v samotném závěru je kapitola Co jsou lesy, kde je možností dokonce deset. Jedná se o zvuky jednotlivých lesů, ať už se je listnatý či deštný, atd. Nemusíte mít obavy, zvuky jsou každý jiný, snadno je od sebe odlišíte a jsou, věřím, zcela autentické.


Každá strana je věnována jinému lesu. Kupříkladu na té první se objevujete v jehličnatém lese v Německu. Potkáváte kupříkladu lišku obecnou, prase divoké, tetřeva a další zvířata, o kterých se dozvídáte fakta a zajímavosti. A k tomu všemu stačí stisknout označené místo a uslyšíte zvuky, které se z takového lesa linou. Možnost, přenést si několik druhů lesa přímo do bezpečí domova, je prostě neskutečná. Zamilujete si ji, protože takhle stačí zavřít oči a nechat se nést představivostí a skutečně jste v lese....


Stejně jako v předchozích mnou zmiňovaných titulech, tak i tato publikace je plná celoplošných ilustrací. Opravdu krásné kresby lesního prostředí, obohaceného o zvířata, skvěle doplňují tuto kreativní a unikátní encyklopedii.


My zvukové publikace zbožňujeme. Jsou naprosto úžasné. Nový rozměr čtení, který nás naprosto nadchl. Už z toho důvodu s radostí vítám a doporučuji novou publikaci, která je opravdu krásná. Dotříbená do detailu i posledního zvuku. Nechte se unést do kouzelného světa ozvučené přírody...


Anotace: 
Na každé stránce stiskni tlačítko s notou a cestou po deseti různých lesních prostředích naslouchej více než 60 rozličným zvukům divokých zvířat. Uslyšíš gorilí mručení v horách, křik papoušků v deštném pralese i ržání poníků uprostřed lesů. Přečti si fascinující informace o všech zvířatech, potom stiskni notičku a každé z nich si poslechni.

Nakladatelství: Drobek
Rok vydání: 2019
Žánr: Zvukové publikace
Počet stran: 24
Vazba: pevná

1 komentář:


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.