Recenze: WOODWALKER - NEBEZPEČNÉ PŘÁTELSTVÍ( Katja Brandis)

Roztomilé a kvalitní pokračování kouzelné série!  


Nadšené děti a dokonce i dospělí vítají horkou novinku nakladatelství Bookmedia! Rozkošné fantasy young adult série Woodwalker totiž v Čechách vyšlo druhé pokračování s názvem Nebezpečné přátelství! První díl s názvem Caragova proměna (recenze) byl naprosto úžasný, svěží a plný roztomilosti i rozmanitosti, co se zvířecí říše týče. Čím vás překvapí pokračování?



Pokud si dobře vzpomínáte, tak jednička Caragova proměna, hovoří o třináctiletém chlapci, který se dokáže přeměnit v pumu. Nejprve se v lidském světě cítí ztracený, ale pak objeví školu, do které chodí stejně neobvyklí studenti jako je on sám. Se svými zázračnými spolužáky si užíval spousty zábavy, začleňoval se a hledal sám sebe, avšak nadělal si i nepřátele... 

Nemusíte mít obavy, že by se druhý díl točil pouze kolem nebezpečí, které Caragovi a lidem ze strany Andrewa Millinga hrozí. Stejně jako v předchozím díle se rozehrává nová životní etapa přátelského a milého malého hrdiny, kterého si zamilujete. 

 

Caragovo dobrodružství pokračuje velmi zdárně. Německá autorka udržuje laťku a nás čeká návrat do rozkošného příběhu, ve kterém nenásilná fantazie hraje prim. Děti se proměňují v různá zvířata. Řeší svá přátelství. Školní úkoly a svůj vlastní život. I Carag si získává nové přátelé i nepřátelé, nové vědomosti i zkušenosti. 

Andrewovi se však nevyhne. Milling je nebezpečná šelma, která čeká a cení zuby. Nebezpečí a napětí je cítit mezi řádky, ale nadbytečně nezasahuje do běžného dění, které Carag prožívá. Navíc není natolik výrazné, aby zničilo onu roztomilou pohádkovost, jež v sobě příběh skrývá a pro kterou jsme si sérii Woodwalker zamilovali.

Stejně jako v prvním díle, i v tomto jsou jednoduché černobílé ilustrace, dotvářející příběh. Převážně se jedná o zobrazení pumy, ale také malí čtenáři mohou poznávat stopy zvířat. Jestli stejně jako já jste zkoumali tváře na titulních stranách románů, tak na první pohled se může zdát, že se jedná o Caraga. Na druhý poznáte, že obličeje se liší. Tváří prvního románu je rozhodně Carag, ale komu patří druhá tvář? Předpokládám, že se jedná o dívčí kukuč. Jsem nadšená, že se ilustrace série odvíjí ve stejném námětu, skvěle k sobě pasují a snadno zaujmou.

 

Nejtemnější část vás čeká v napínavém a dramatickém závěru. Jak všechno dopadne? Vyhrají dobří lidé nad těmi zlými se špatnými úmysly? Nuže, rozhodně se toho mnoho nevyřeší, protože nás naštěstí čeká další pokračování! A já se nemohu dočkat! V závěru knihy je totiž Caragovi čtrnáct a v knize se tak rozmáhá nejen silné a krásné přátelství, ale také první láska... Pro mladší čtenářky určitě báječná zpráva. 

Woodwalker je jedna z nejroztomilejších sérií, kterou jsem kdy měla možnost číst. Věřím, že se zalíbí nejen dětem, ale i dospělým díky své neodolatelnosti a kouzelnému námětu. Jako oddechovka je naprosto úžasná a věřte mi, nepustí vás, dokud román nedočtete!  
 


Co na titul říká Chensie? Carag je můj oblíbený knižní hrdina. Je to strašně milý hoch, který si nejen mě, ale i čtenáře získá svým výjimečným charakterem. Je upřímný, chybuje a je roztomile nevinný, jelikož lidský svět pro něj donedávna byl naprosto neznámý. Ač námět nejspíš není nejoriginálnější, jeho podání je doslova omračující. Katja Brandis vytvořila svět, na který máte pocit, že si můžete sáhnout. Jako by samotné desky knihy byly chundelaté, jako srst ústředního hrdiny. Zapůsobí naprosto rozkošnicky a i když nejsem cílová skupina, do této série jsem se zamilovala a snadno ji prožívám. Mohu jen doporučit! 


Anotace:
Ve škole pro woodwalkery začíná další školní rok a s ním i další dobrodružství. Carag spolu se svými spolužáky absolvuje speciální expedice, na kterých si vyzkouší praktické znalosti z prvního ročníku. Má ale zvláštní pocit, že jej někdo sleduje. Z Andrewa Millinga si totiž udělal velmi mocného nepřítele, který mu nyní dost ošklivě kříží cestu. Něco důležitého ale Carag také získá, a to velice překvapivého spojence a přítele - Tikaani, převtělenkyni bílé vlčice. Může ale přátelství mezi pumou a vlkem vůbec existovat?

Nakladatelství: Bookmedia
Rok vydání: 2019
Žánr: Young adult, Fantasy
Ze série: Woodwalker 2. 
Počet stran: 272
Vazba: pevná

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.