Recenze: ZBOUCHNUL JSEM SATANOVU DCERU (Carlton Mellick III.)

Bizarní paranormal romance



Za recenzní výtisk děkuji eshopu Palmknihy
Palmknihy na FB


Chci zakoupit tento titul!


U nakladatelství Carcosa, zaměřující se na horory, vyšla pološílená paranormal romance s kontroverzním názvem Zbouchnul jsem Satanovu dceru. Určitě se nejedná o horor, ale spíše neobvyklou romantickou pohádku, která je prostě trochu šílená. Je to čtení pro tebe? 


Vypravování v er-formě z úhlu pohledu Jonathana je jednoduché. Zhoršuje to ne vždy povedený překlad, který někdy vyznívá až kostrbatě. To má dopad na celý příběh, takže jeho kvalita mírně klesá, což je škoda. 

Jonathan je lůzr, alespoň tak na něj všichni nahlížejí, protože nemá práci. Nejspíš nesnese zodpovědnost. Chce si jen stavět z lega a být sám sebou. Ničím se nezabývat a žít tak, jak chce. Neplánuje ani rodinu, takže když mu na dveře zaklepe démonka - sukuba, která mu oznámí, že je s ním těhotná, není zrovna nadšený. No, všechno to samozřejmě vede mnohem hlouběji, až do samotného pekla... 

Jelikož je to komická oddechovka v rámci bizarního humoru, obsahující erotické i hororové prvky, tak je jasné, že titul prostě není nějak zvlášť promyšlený. Co překvapí je nahlížení na náš svět, na peklo i nebe. Autor to pojal poměrně originálním způsobem a tak tím dodává alespoň malou hodnotu svému krátkému vyprávění. 

Co se týče názvu, je trochu zavádějící. V knize se o Satanovi nehovoří, ačkoliv démončin otec je velké zvíře. Na démony jsou tvorové dost civilizovaní a milí, takže horor se v žádném případě nekoná naplno. Spíše jede na třetinový plyn a zvládne čtení i čtenář, který se hororovým žánrem ze strach nezabývá.

Jednoduché zpracování je dynamické a pěkně absurdní. Takové pološílenství je vábivé. Snadno se čte a nabízí toho dost v žánru, který očekáváte. Neřekla bych, že se jedná o bizarní kousek, alespoň na mě to tedy bylo poměrně "normální" a nijak scény nešokovaly. Humor je zábavný, ale určitě bych jej nepřirovnala k nějaké černé zábavě. Autor se zkrátka hodně drží zpátky a romance je tedy spíše zábavná v milém smyslu, než by vás děsila nebo se vám z ní dělalo na nic. Takže pokud jste přemýšleli, že vás láká a obáváte se, nebojte se a klidně si tenhle příběh s happyendem přečtěte a pobavte se! Carlton Mellick III. se totiž rozhodl, že vytvoří ujetost ve stylu Hollywoodských romantických trháků a to se mu v tomto směru určitě povedlo.

Máte chuť na něco zajímavého a atypického? Pak po krátkém příběhu sáhněte, protože vás pobaví, ale rozhodně nezmrzačí. 

Co na Zbouchnul jsem Satanovu dceru říká Chensie? Upřímně, čekala jsem něco víc drsného, zvráceného, opravdu bizarního. Něco, co mi hne žaludkem a přiměje mě zalapat po dechu. Tohle byla prostě romantická jednohubka, která by šokovala nejspíš tak desetileté čtenářky. Pro dospělého, který má rád něco tvrdšího a ostřejšího, to čtení rozhodně není. #Nevymekni Ale jako oddechovka, která je příhodně ujetá, pobaví.


Anotace: 
Přišla si pro jeho duši, ale odešla s jeho srdcem.
Román Carltona Mellicka III, autora s ohromující fantazií a nezaměnitelným stylem, je romantickou komedií, jaká tu ještě nebyla.

Obyčejný mladík Jonathan vede bezstarostnou existenci v domě z lega. Přes den z kostiček staví nové modely, po večerech chodí do baru popíjet s kamarádem Šódžim, zápasníkem sumó, nad nímž pravidelně vítězí démon alkoholu. Život se Jonathanovi zvrtne ve chvíli, kdy se u něj doma objeví démonka Veška s úsměvem na rtech a překvapením pod srdcem. Jonathan se s ohromením dozvídá, že Veška s ním před devíti měsíci otěhotněla… ačkoliv on sám dosud žil v domnění, že se žádnou ženou nikdy nic neměl.

Také si vždycky myslel, že stát se otcem a manželem bude peklo na zemi, ale opravdu neměl tušení, že takhle doslova…

Nakladatelství: Carcosa
Rok vydání: 2019
Žánr: Fantasy, Paranormal romance
Počet stran: 208
Formát: PDF, Mobi, Epub



1 komentář:

  1. Chápu, že tohle není zábavné čtení pro každého, ale pokud si čekala něco drsného a brutálního, tak se nedivím, že ses nebavila :). Ta kniha taková být ani nemá, má prostě jen pobavit absurdními situacemi zasazenými do masově populárního žánru. Já se u ní bavila moc :)

    OdpovědětVymazat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.