Recenze: SLONÍK MUMBA A DOBRODRUŽNÁ VÝPRAVA (Monika Nikodemová)

Zábavné dobrodružství se sloníkem Mumbou! 


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada
Chci zakoupit tento titul!


Česká autorka Monika Nikodemová ve spolupráci s ilustrátorkou Veronikou Balcarovou vytvořily zábavnou a milou publikaci se zvířátky. Publikace plná dobrodružství je vhodná pro děti od sedmi let. Vyšla u nakladatelství Grada - Bambook a určitě vaše malé čtenáře zaujme a potěší.

 



Styl psaní není prostý, ale ani nadbytečně složitý. Cílové čtenáře pobaví i potěší. V er-formě autorka Monika Nikodemová zobrazuje nejen veselé příhody, napínavé dobrodružství, ale také do textu vpašovala naučné informace o zvířatech. Děti se poučí, počtou si o zajímavostech nenásilnou formou a užijí si krásné pohádkové příběhy.


Ústředním hrdinou, v tomto případě ústředním zvířátkem, je roztomilý, zábavný a přátelský sloník Mumba. Malého Mumbu děti poznávají už od jeho narození. Hned druhá kapitola s názvem Narodil se Mumba vám totiž tohoto veselého hrdinu zobrazuje a od těch chvil jsou čtenáři jeho nejlepšími přáteli, toulají se po Africké savaně a zažívají s tímto neposedou různorodá dobrodružství. Ač jsou hlavními hrdiny sloni, potkávají různá zvířátka a jiné tvory - dokonce skřítky a draky. Setkají se kupříkladu s žirafami, nosorožci, hrochy, lvi... zkrátka spoustou zábavných kamarádů! Cesta Mumbu táhne do královského paláce, kde na Mumbu i čtenáře čeká překvapení, a pak je čas na návrat domů... 

Ilustrátorka Veronica Balcarová si na svých kresbách opravdu vyhrála. Jsou krásně pestré, zobrazují autenticky a přitom pohádkově různorodá zvířata a rozhodně přilákají oko čtenáře.


 

Na své dobrodružné výpravě sloník Mumba zažívá nejedno dobrodružství. Jsou příhodně napínavá, zajímavá a přitom nenásilná. Dá se z nich vyčíst také určitá poselství, kterými autorka Monika Nikodemová svůj příběh okořenila. Publikace v sobě emoce a sympatické hrdiny, které si děti zamilují.

Pro malé čtenáře se jedná o kvalitní a zábavný titul. Pokud mají v oblibě námět zvířat, tak je kniha rozhodně rozveselí a potěší. Knihu bych doporučila dětem na základní škole, ale i mladší čtenáři budou při předčítání zaujatí.

 

Co na Sloníka Mumbu říká Chensie?
Se synem jsme si užívali jednoduchá a svěží dobrodružství, která sloník zažíval. Je to velici milý a zábavný hrdina, takových vřelých postav však kniha skrývá víc. Můj syn si našel své oblíbené hrdiny a držel jim pěsti při jejich zábavě. Sám se do příběhu velmi snadno a rychle vžil a rozhodně si jej užil. 


Anotace: 
Sloník Mumba žije se svou rodinou na velké travnaté pláni blízko rozvodněné řeky. Je to veselý, čilý a neposedný sloní kluk. Jednoho dne se rozhodne, že půjde do světa a najde tam to nejkrásnější místo. Cestou překoná ohnivé jezero, písečnou poušť, vysoký vodopád a najde si spoustu kamarádů, kteří mu vždy rádi pomohou. V královském paláci sloního krále čeká na Mumbu hned několik překvapení!

Nakladatelství: Bambook
Rok vydání: 2019
Žánr: Pohádky, Pro děti a mládež
Počet stran: 96
Vazba: pevná

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.