Recenze: OCHRÁNCE (Jodi Ellen Malpas)

Jsi v dobrých rukách...



Anglická spisovatelka Jodi Ellen Malpas pro české čtenáři není neznámým pojmem. Od roku 2013 vychází její série Tento muž a od roku 2016 série Jedna noc. Nyní u nakladatelství Cosmopolis - Grada vyšla samostatná romance. Ochránce vyšel v roce 2016 v zahraničí, konečně si jej mohou přečíst i české čtenářky! Co nám nabízí? 




V ich-formě se odehrává žhavé a nebezpečné dobrodružství ze dvou úhlů pohledů. Styl psaní je rozepsanější a pozvolnější, takže pokud máte chuť na méně dynamickou odpočinkovou četbu, kápli jste na správný román. Nesmím opomenout ani humor, který je šikovně ztvárněn a hodně knihu osvěžuje. Snadno se začtete, jelikož příběh je peprný už od prvních stránek...

Setkáváte se s Jakem Sharpem, kdy autorka prostřednictvím snu naťukává jeho drsnou minulost. Postupně Jakea, stejně jako modelku a návrhářku Camille, poznáváte blíž. Začátek jejich spolupráce, z Camiiny strany nechtěné, je opravdu jiskrný. Cami dělá, co může, aby Sharpovi utekla. Aby ho nechala na holičkách a on neměl možnosti se o ni starat. Ten mužský jí prostě leze na nervy, protože je neuvěřitelně sexy a navíc profesionální. Vyplatí se počkat na chvíli, kdy ledy tají... Kdy se děj stáčí k temnější straně a Cami padne do promyšlené lsti. 

Jack Sharp má drsnou minulost, na kterou nemůže zapomenout. Jediná chyba stála životy a nyní se snaží žít znovu. Jenže to nejde snadno. Má jen svou práci, alkohol a povrchní sex na jednu noc. Vše se začne měnit, když získá vysoce cenněnou zakázku, která se neodmítá...

Camille Loganová má bohatého a mocného otce, kterého vidí takového, jaký je. Ví, jak dokáže být bezohledný. Cami chce mít svůj vlastní život a tentokrát se chce vydat tím správným směrem. Pryč od trapných momentů, kdy ji vyfotili opilou po boku přítele, jež byl závislí na drogách. Pryč od všeho, co z ní dělalo odstrašující případ. Chce se věnovat modelingu a spolu s kamarádkou založit svou vlastní značku oblečení. Plány jí maličko zkříží Jack Sharp, ale ona se ničeho nezalekne.


Dějová linie je jednoduchá. Jediné, co ji trochu komplikuje, je střídání úhlů pohledů Jacka a Cami. Vše jde jako po drátkách. Autorka se postupně věnuje, jak Camile tak i Jackovi a jeho minulosti. Snaží se z oddechovky vytvořit něco víc než jen romanci, vkládá do ní emoce i zajímavé charaktery. V rámci milostné linie samozřejmě neopomíná jiskrnost a erotické prvky, bez kterých by byl titul necelý. 

Živé charaktery svůj příběh prožijí na čtyři sta čtyřiceti čtyř stranách, přičemž by nebylo na škodu, kdyby autorka trochu textu ubrala. Některé scény jsou nadbytečné, i když se díky nim dotváří povahy postav. Na dramatický závěr, který vás překvapí i dojemnou třešničkou, si tak musíte chvíli počkat. 

Spisovatelka Jodi Ellen Malpas má svůj osobitý a upovídanější styl psaní, který neokouzlí každého. Ovšem chcete-li oddechovou četbu s jiskrnou atmosférou, žhavým románkem a zajímavými postavami, pak je Ochránce tím pravým pro vás. 

Co na titul říká Chensie? Ač je druhá polovina knihy zajímavější, já si spíše užívala tu první. Byla ryze oddechová a to mi vyhovovalo. Bavila mě hra na kočku a myš a Camilin postoj, zatímco Jack se mohl zbláznit. Bylo to zábavné. Nakonec mě styl psaní však udolal a posledních sto stránek, ač byly dramatické, už jsem si neužívala tolik. Pokud by se autorka rozhodla pro střídmější verzi Ochránce, zabodovala by u mě víc.


Anotace:
Lidé si myslí, že mají Camille Loganovou přečtenou: tatínkova holčička; krásná, rozmazlená mladá žena, které tatínek financuje její životní styl. Ale Camille je zvyklá mít život ve vlastních rukou. Jednou udělala chybu, která se jí krutě vymstila. Nyní se snaží být nezávislá, ovšem kvůli obchodním aktivitám svého otce je v ohrožení.

Jake Sharp také v minulosti udělal chybu a následky byly zničující – a to jak osobně, tak profesionálně. Přísahal, že už nikdy nedopustí, aby se to opakovalo. Proto přijme práci bodyguarda Camille Loganové. S její pověstí v tom nevidí žádný problém.

Ona je ale ve skutečnosti jiná. Je soucitná, vřelá a zábavná, a povinnost ji chránit se brzy začne prolínat s potěšením. Ale Jake ví, že ji nemůže mít…

Nakladatelství: Grada - Cosmopolis
Rok vydání: 2019
Žánr: Romány pro ženy
Počet stran: 448
Vazba: pevná s přebalem

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.