Recenze: VELKÁ OBRAZOVÁ PŘÍRODOPEDIE

Pozoruhodná vizuální kniha nejen pro děti


U nakladatelství Slovart vyšla neobyčejná, naprosto nádherná a velmi detailní encyklopedie, zobrazující faunu a floru v naprosto úchvatném světle. Pokud jste chtěli své děti i sebe obohatit o publikaci, týkající se života na zemi, pak máte jedinečnou příležitost nahlédnout do světa prostřednictvím této okouzlující knižní novinky. 


 



Největší předností publikace jsou nádherné a doslova obří barevné fotografie, které se hrdě vystavují na všech stranách. Postačí knihu otevřít a máte průzor do džungle, ze kterého na vás kouká malá opice a v dáli letí papoušek. Velmi autentické fotografie se netýkají pouze celé anatomie zvířete či rostliny, ale také jednotlivých částí. V úvodu narazíte kupříkladu na slona, u něhož je vidět chobot a přední nohy. Takové detailní a originální náhledy vás také čekají v průběhu čtení.

 

Kniha se dělí na deset témat, jimž se obšírně věnuje. 
  • Základy života
  • Mikroorganismy a houby
  • Rostliny
  • Bezobratlí 
  • Ryby
  • Obojživelníci
  • Plazi
  • Ptáci
  • Savci
  • Habitaty

 

Život na Zemi začal před více než 3,7 miliardy let. Postupem času se první jednoduché organismy vyvinuly do neuvěřitelné rozmanitosti životních forem od mikroorganismů, hub a rostlin přes ryby, obojživelníky a savce. Všechny životní formy sdílí určité vlastnosti. Všechny jsou vybudované ze stavebních jednotek zvaných buňky, využívají energii uskladněnou v potravě a všechny plodí potomky během procesu zvaného rozmnožování. (Str. 8)
 

Jak vidíte podle ukázky, tak texty nejsou nijak zvlášť odborné. Ba naopak přibližují přírodu všem lidem snadno a jednoduše. Úderné, krátké texty sdělují kvalitní informace a zajímavosti. Kniha pracuje s množstvím pasáží, které jsou různých velikostí i fontů písma, avšak nepůsobí chaotickým dojmem. Ba naopak k sobě vše ladí. Samozřejmě se dočkáte také množství krátkých popisků přímo u barevných fotografií.

 

Kolektiv autorů, vytvářející tento přepychový náhled do říše zvířat a rostlin, neopomněl na nic. Věřím, že stejně jako já knize nic nevytknete, protože je dokonalá a získá si vás svou upřímností nejen ohledně faktů, ale také grafického zpracování.

 

Velká obrazová přírodopedie už na první pohled ukazuje, že po otevření na vás vyběhne množství zvířat a rostlin. Menší tvorové dokonce v nadživotních velikostech, takže vnímáte snadno každičký detail. Zobrazuje také náhledy pod mikroskopy nebo větší přiblížení. Zkrátka a dobře, pokud chcete vidět přírodu skutečně takovou, jaká se před vámi schovává, pak stačí jen číst a opájet se grafickou formou.

 

Publikaci doporučuji všem. Bez rozdílu. Malým i velkým, starým i mladým. Každý žijeme ve světě, kde nás obklopují zvířata a rostliny a je nutné o nic něco znát. Pokud vás příroda doteď nedokázala oslovit, tak s touto knihou si ji zamilujete. Jestli ji milujete už nyní, budete s tímto titulem nejspíš i usínat.

 

Co na Velkou obrazovou přírodopedii říká Chensie? U nás kniha patří na piedestal, protože ač moji synové ještě neumí číst, tak ty fotografie jim vždy zaručeně vezmou dech. A nejen jim, ale i my jako rodiče jsme naprosto uchvácení. Zbožňujeme přírodu v podání Slovartu! 

 




Anotace: 
Pozoruhodná vizuální kniha nejen pro děti, která zkoumá přírodní svět do nejmenších podrobností a umožňuje mladým čtenářům vidět přírodu tak, jak ji nikde jinde nepoznají, a to prostřednictvím úžasných detailů, průřezů, rozložených obrázků nebo rentgenových paprsků.

Tato mimořádná encyklopedie je ideální potravou pro zvědavou mysl.

Detailně ukazuje čtenářům, jaké zázraky se v přírodě kolem nás odehrávají, jak fungují a proč se dějí.

Nakladatelství: Slovart
Rok vydání: 2019
Žánr: Encyklopedie
Počet stran: 354
Vazba: pevná

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.