Recenze: SKOPIČNY KOCOURA SILVESTRA (Zuzana Pospíšilová)

Dobrodružství zvídavého kocoura



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada

Chci zakoupit tento titul!



Naše oblíbená česká spisovatelka Zuzana Pospíšilová vydala u nakladatelství Grada - Bambook svůj nový titul. Samozřejmě se jedná o knihu pro děti, na něž se autorka specializuje. Už jsem měla čest vám představit několik autorčiných publikací pro děti a mládež a tak jsem se velmi těšila, až si s dětmi počteme v její novince s názvem Skopičiny kocoura Silvestra.





Příběh v er-formě se rozkládá na sedmdesáti šesti stranách a celkem osmnácti kapitolách. Ústředním hrdinou je samotný kocour Silvestr, podle nějž se kniha jmenuje. Silvestr se totiž rozhodl zabrousit do zoo a představit tak cílovým čtenářům exotická zvířata.

 


Kapitoly neobsahují jen dynamické vyprávění a zážitky kocoura Silvestra, ale také se v nich děti dočtou básniček. Kupříkladu ta první je doplněná o obrázky a je zábavně popletená. Také nechybí ani hádanky a rébusy, které dětem zvířata přibližují. Třeba zdalipak je rychlejší lev nebo slon? 

Malí čtenáři se se zvířátky ze zoo, kupříkladu želvou, žirafou, lvem a dalšími, setkávají prostřednictvím zvídavého a vtipného, lenošivého kocoura Silvestra, který má zajímavý charakter a dokáže je vtáhnout do svého zábavného dobrodružství.


Knihu zpestřují krásné barevné kresby, které ilustrovala ilustrátorka Linh Dao. Pestré ilustrace jsou veselé, autentické a lehce zvláštní. Je vidět, že má ilustrátorka osobitý styl a snadno svými obrázky dětem představuje podstatné motivy.


Publikaci plnou zvířátek bych doporučila milovníkům zvířat, kteří ještě navštěvují základní školu. Silvestrovo dobrodružství určitě zaujme, jak kluky, tak i holčičky a šikovně jim představí zoologickou zahradu! 


Anotace: 
Zrzavý kocour Silvestr žije s babičkou v malém domku blízko zoo. Ačkoli má doma misku vždy plnou, zdá se mu jeho život příliš nudný. Trápí se tím, že jako kocour není ničím zajímavý. Podniká proto pravidelné výpravy do zoo a snaží se napodobovat exotická zvířata, která všichni návštěvníci obdivují. Přestrojí se za lva, páva, zebru i papouška, ale vždy sklidí jen posměch. Jak Silvestr svoje trápení nakonec vyřeší?

Krásně ilustrované pohádky plné zvířátek jsou doplněny množstvím veselých básniček a úkolů pro malé čtenáře.

Nakladatelství: Bambook
Rok vydání: 2020
Žánr: Pro děti a mládež
Počet stran: 56
Vazba: pevná

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.