Recenze: POSILOVÁNÍ MENTÁLNÍ KONDICE (Jana Bílková)

Bavte se a posilujte svou mentální kondici! 



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Portál

Chci zakoupit tento titul



Jana Bílková, spisovatelka, psycholožka, překladatelka a tlumočnice vydala v roce 2019 u nakladatelství Portál Cvičení mentální kondice - 365 úkolů na celý rok (recenze). Co se týče debutu, byl naprosto perfektním posilováním mentality a jsem velmi ráda, že po jeho úspěchu přichází na trh nová publikace Posilování mentální kondice. Tento titul z roku 2020 je prakticky pokračováním tréninků mentální kondice na každý den.




Stejně jako u předchozího dílu nechybí krátký úvod, ve kterém vás autorka informuje, co je kniha zač a co všechno vám nabízí, jak jsou vám prospěšné a co všechno potrénují ve vašem mozku. 

Z oblíbených typů cvičení zde najdete skrývačky, přesmyčky, pyramidy na tvoření slov z písmen, spojovačky dvojic písmen, vynechané samohlásky v citátech, cvičení zaměřená na produkci slov, různé typy doplňování písmen do tabulek, jako doplňování prostřední společné trojice písmen a doplňování společného písmena tvořícího konec jednoho a začátek druhého slova, ale i logické hádanky. (Úvod)

Na sto devatenácti stranách váš tedy čeká 365 úkolů na každý den jeden. Nemusíte se obávat, že byste poté tápaly, jelikož od strany sto dvacet je samozřejmě k dispozici kapitola s názvem Řešení. Tato kapitola nechyběla ani v předchozí publikaci, v případě, že byste si ji chtěli pořídit, protože ačkoliv jsou si obě velmi podobné, nabízí novou energii a možnosti tvoření. 

Mezi úlohami naleznete: 
  • Přesmyčky 
  • Tabulkové přesmyčky
  • Vyškrtávací doplňovačky
  • Skrývačky
  • Klasické tvoření ze slov
  • Doplňovačky a další...

I v tomto případě není potřeba mít nějak moc času, abyste se mohli věnovat logickým a kreativním úlohám. Postačí chvíle času, papír a tužka, jelikož do knihy by se vám psalo špatně a navíc v ní u samostatných úloh není tolik prostoru.


Chcete si lámat hlavu nad různorodými a kreativními jazykovými úkoly? Toužíte zapojit mozkové závity a dát jim trochu zabrat? Určitě si pořiďte nejen tuto publikaci, ale i předchozí díl, protože obě dvě nabízí spousty variancí, jak nezakrnět. Určitě doporučuji i pokud chcete knihy jako zábavu, protože jsou super. Já takové úlohy zbožňuju, takže víc než cvičení mě láká prostě jen fakt, že se skutečně pobavím nad něčím, co mě láká a dává mi možnost rozvoje. :)


Anotace: 
Pokračování úspěšných tréninků mentální kondice na každý den v roce přináší opět osvědčená, a přesto neotřelá cvičení, při nichž si bez jakýchkoli pomůcek může každý potrénovat mozkové závity.

Nakladatelství: Portál 
Rok vydání: 2020
Žánr: Osobní rozvoj
Ze série: Mentální kondice 2. 
Počet stran: 144
Vazba: brožovaná

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.