Recenze: DUCHOVÉ NEKLEPOU NA DVEŘE (Eulália Canal)

Zábavná dětská pohádka


Za recenzní výtisk děkuji Euromedia


Chci zakoupit titul Knižním klubu



U Euromedia Group pod nakladatelstvím Pikola vyšla publikace pro malé i větší čtenáře, která naláká ke čtení celoplošnými barevnými ilustracemi a poutavým příběhem. Více v recenzi! 







Prostý a zábavný příběh sepsala španělská spisovatelka Eulàlia Canal, které v zahraničí vyšlo již několik krásných a dobře hodnocených publikací pro děti. Tentokrát českým čtenářům představuje dva nejlepší kamarády. Méďu a Sviště. Medvídek je přátelský, ale Svišť nemá nikoho jiného rád. A když má přijít na návštěvu Kačer, není nadšený. A zápletka je na světě. Jak Svišť zabrání, aby Kačer přišel na návštěvu? Zápletka je jednoduchou a veselou příhodou. Končí milým happyendem o třech přátelích. 



Co se týče ilustrací, tak ty má na svědomí Rocia Bonilla, která se rozhodla pro pastelové barvy a zakulacené tvary. Přátelsky vyhlížející zvířátka jsou anatomicky nepřesná, což se k tomuto dobrodružství víc než hodí. Jsou totiž zajímavá potrhlým způsobem, legrační a přesto snadno rozpoznatelná. 


Tento příběh bych doporučila mladším dětem, které pobaví a okouzlí. Čtenáři předškolního věku nebo na prvním stupni mohou snadno prožít příběh Méďi a Sviště. Pro čtenáře na prvním stupni je čtení jako dělané, protože písmena jsou veliká a textu není příliš. 


Nám se kniha líbila především díky krásným ilustracím, které působí poťouchlým, veselým dojmem a zaujmou na první pohled. Samotný příběh je jednoduchý, opravdu pro cílové čtenáře a snadno vtáhne do děje. 

 



Méďa a Svišť jsou nejlepší kamarádi a vždycky si hrají jenom spolu. Hledají poklady a tancují a zpívají jako velké hudební hvězdy. Jenže jednoho dne Méďa k jejich hrám přizve taky Kačera. To ale přece nejde! Svišť totiž Kačera nemá rád. Vlastně nejenom Kačera. Nemá rád nikoho, kdo by mohl narušit všechna ta odpoledne, kdy má Méďu jenom pro sebe. Svišť se rozhodne, že to tak nenechá! Co svými bláznivými nápady způsobí? A možná, že nakonec není tak zlé mít kamarádů víc? Kniha je určena dětem od 4 let.

Nakladatelství: Pikola
Rok vydání: 2020
Žánr: Pro děti a mládež, Pohádky
Počet stran: 48
Vazba: pevná



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.