Recenze: STROMY, JEJICH KOUZLO A TAJEMSTVÍ (Jen Green)

Publikace pro děti, která baví a vzdělává

Stromy nás obklopují všude, v hlubokých a hustých lesích i ve vesnici a městech. Se stromy se dělíme o náš svět. Žijeme vedle nich, ale často je přehlížíme. Začtěte se do stránek této knihy a objevujte tajemství života stromů. (úvodní stránka)



Za recenzní výtisk děkuji Euromedia


Chci zakoupit titul Knižním klubu


Anglická spisovatelka Jen Greenová má v České republice na kontě již sedm knih. Autorka se specializuje na populárně naučné a odborné publikace pro děti. V ČR poprvé vydala v roce 2007 a nyní v roce 2020 vychází její sedmý titul s názvem Stromy - Jejich kouzlo a tajemství. 





Publikace je psána pro děti a je to hezky vidět. Autorka hovoří mile a zajímavě, tak trochu zaobluje některá fakta a přesto její texty působí poutavě a obsahují správné faktické údaje. Kniha je určená pro děti od sedmi let, obsahuje velké písmo, které se dětem bude číst velmi dobře, ale také texty drobnějšího písma, které se jim mohou číst hůře. Navíc je báječné, že kniha nemá jen jeden font písma, ale několik, což působí kreativním dojmem a více navnadí, když se nejedná o strohou jednotvárnost. 


Hned v úvodu vás osloví obsah, který je shrnující a představuje vám, nač se můžete těšit. Vězte ale, že je toho mnohem víc. Autorka se nezajímá jen o stromy, přidává i faunu a floru, která je s nimi v úzkém spojení.
  • Co je to strom? 
  • Květy, plody a semena
  • Partnerství mezi stromy
  • Stanoviště stromů
  • Stromy a já


Ilustrace Claire McElfatrick jsou opravdu malebné. Celoplošné a vábivé na první pohled. Prakticky nenajdete volné místečko, všude ze stránek vyrůstají stromy, květiny, tráva či běhají zvířata. Jedná se o moderní styl, když ilustrátorka využívá fotografií a vlastních kreseb, které spojuje dohromady v originální džungli.


Publikace je opravdu krásným koktejlem života, který se v tomto případě točí kolem stromů. Tolik zajímavostí, poučných faktů a krásných ilustrací vás snadno poučí a nadchnou, ať už jste velcí či malí čtenáři. Jako dospělí samozřejmě budete žádat odbornější publikace pro svůj věk, ale budete-li si číst s dětmi, určitě se vám kniha také zalíbí a budete vědět, že se děti učí ze skvělé encyklopedie o stromech. 

Cíloví čtenáři jsou ti ze základních škol, ale jste-li starší a chcete se pobavit a ztratit v lese znalostí, pak si určitě přijdete na své. 


Co na titul říká Chensie? Moje děti jsou na tuhle encyklopedii ještě malé, i když starší už byl hodně zaujatý, poslouchal a téma ho zajímalo. Především byl nadšený zvířaty, jež jsou tu zobrazená. Takže už od šesti let si můžou vaše děti přijít na své! A těm mladším se určitě budou líbit ilustrace.


Anotace: 
Vydej se s námi do lesa a pronikni do tajuplného světa stromů! Dozvíš se, jaké druhy stromů existují, kde všude a jak rostou, jak se rozmnožují, čím se živí i proč jsou pro naši planetu tolik důležité. Představíme ti největšího staříka i obra stromové říše. Ale to není všechno! Věděl jsi, že stromy si pod zemí předávají zprávy a že některé druhy stromů o sebe navzájem pečují jako rodina? Stromy toho skrývají mnohem víc, než se může zdát! Kniha je určena dětem od 7 let.

Nakladatelství: Pikola
Rok vydání: 2020
Žánr: Encyklopedie, Zvířata, Příroda, Pro děti a mládež
Počet stran: 76
Vazba: pevná

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.