Recenze: LETEM SVĚTEM S VÁŠOU (Marcela Kotová)

Zábavná a poučná publikace pro děti!  



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada


Chci zakoupit tento titul!



Česká spisovatelka a pedagožka vydala svá díla v posledních dvou letech. Jedná se kupříkladu o první čtení pro děti, pohádkové knihy či publikace, týkající se rozvoje řeči a čtení. Já jsem vám od autorky představovala tyto knihy a nyní se podíváme na nejnovější počin, který vyšel u nakladatelství Grada - Bambook a je skvělým čtením pro děti.



Vypravování se odehrává v er-formě, kdy se autorka věnuje nejen poučné stránce knihy, ale také zobrazuje dobrodružství rodiny Šachovských. Tatínek, maminka a dva synové Péťa a Pavlík totiž vyráží do světa, o kterém vás poutavě informují. Ve 14 kapitolách s nimi navštívíte kupříkladu Francii, Brazílii, Grónsko, Afriku, Antarktidu a další státy.


Každému státu se autorka věnuje a předkládá nejen mapu, ale také podstatné informace a zajímavosti, jež jsou vhodně doplněné o ilustrace. Autorka zmiňuje kupříkladu stavby, významné ikony či sochy. Samozřejmě nechybí ani mapa světa, či tabulka s barevným rozlišením lidí, zvířat, stromů a plodů. Vše je jednoduše podáno tak, aby to děti pochopily.


Co se týče všudypřítomných, zaoblených a pestrých ilustrací, tak na nich si dala záležet ilustrátorka Zuzana Dreadka Krutá. Její kresby se ke knize víc než hodí a skvěle dotváří atmosféru. Navíc se dětem líbí jejich osobitost a rozmanitost.


Po vábivém a naučném vypravování, které není zbytečně přecpané fakty a přesto se děti poučí, čeká na malé čtenáře kvíz formou otázek, které se týkají předchozí kapitoly. Poté následuje právě shrnutí základních informací o zemi. 


Jako bonus kniha obsahuje několik písní o daných zemí, které nepostrádají notové osnovy, takže umíte-li na hudební nástroj, můžete je dětem klidně zahrát. Samozřejmě mají text, který se mohou vaši malí zpěváčci naučit zpaměti a u knihy si tak i zazpívat.


Překvapilo mě, jakým způsobem je publikace uchopená a že skrývá nejen poučení, ale i líbivý příběh, který je čtivý a děti zaujme. Chcete-li, aby se vaše děti něco dozvěděli o světě, tak je tato kniha určitě skvělou formou nauky a zábavy. Rozhodně doporučuji. 



Jistě víte, že všichni lidé na světě nežijí a nevypadají úplně stejně jako my v České republice. Mají okolo sebe jinou přírodu a jsou zvyklí na odlišná zvířata než my.
Chtěli byste obletět svět a poznat život a zvyky lidí v jiných zemích? Vypravte se s letadélkem Vášou na cestu kolem světa a zažijte spoustu dobrodružství.
Tak nasedat a letíme!

Nakladatelství: Bambook
Rok vydání: 2020
Žánr: Populárně naučná, Pro děti
Počet stran: 104
Vazba: pevná

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.