Recenze: PRAVDA O ZÁZRACÍCH (Atticus)

Emotivní a hlubokomyslná sbírka poezie



Za recenzní výtisk děkuji Euromedia Group
Chci zakoupit tento titul v Knižním klubu!



Kanadský spisovatel, vydávající pod pseudonymem Atticus, si získal široký okruh čtenářů svými originálními a kreativními poetickými sbírkami. Překladově jsou v České republice již tři autorova díla a všechna vyšla pod Euromedia Group u nakladatelství Yoli. Láskou ji nespoutáš (2018), Tma mezi hvězdami z minulého roku a letošní novinkou je právě Pravda o zázracích. ¨




Ačkoliv je tento titul již třetí v České republice, pro mě je to první setkání s tajemným autorem Atticem, který dokáže zapůsobit nejen skrze svůj instagram Atticus Poetry a poezii, ale také ve čtenářkách vzbuzuje pocit neznámého a touhu poznání. 


Kniha je vyšperkovaná do detailu a tak i po letmém prohlédnutí v knihkupectví pochopíte, že má vážně sílu vás vtáhnout do autorova světa. Dopomáhá k tomu nejen využití různých fontů a velikostí písma, ale také zarovnání. Tuto tvůrčí stránku publikace doplňují úžasné celoplošné ilustrace, dvojstranné či jednostranné, které hovoří k tématu a na mnohé dokáží hluboce zapůsobit stejně jako Atticova poezie. 


Co se týče poezie, která je samozřejmě tím nejpodstatnějším, tak nejspíš s ohledem na překlad je psaná volným veršem. Netuším, jak je to v originále, ale jelikož překlad zachoval myšlenku veršů, tak vás mnohdy dokáže opravdu nadchnout. Záleží na vás, jaké básně máte v oblibě, ale na mě působí emotivním a hlubokomyslným dojmem. Tedy ne všechny, některé si mě nezískaly, ale to je u básnických sbírek běžné, že se vám něco líbí více a naopak jiné verše zas méně. 


Publikace se dělí na několik kapitol, které jsou vždy obohacené o citát známé osobnosti. Kupříkladu Charlese Bukowskiho, Christophera Moora, Paula Coelba, Nory Roberts či Stephena Kinga. 
  • Zázraky mládí 
  • Zázraky lásky
  • Zázraky dobrodružství
  • Zázraky v ní
  • Zázraky ve slovech
  • Zázraky ve hvězdách



Máte v oblibě poetické sbírky? Pak si určitě najděte chvilku i na díla Atticuse, protože pokud jsou všechna jako tohle, tak v sobě skrývají ohromnou hloubku, přitažlivé tajemno  a spousty emocí. Jako milovnice poezie rozhodně doporučuju a mohu říct, že tahle kniha plná zázraků určitě bude mít své místo v mé knihovničce. Ráda bych se podívala i po předešlých dílech tohoto autora. :) 



Třetí sbírka romantické poezie od bestsellerového autora a instagramového fenoménu Atticuse. Texty o hledání smyslu ve věcech, které nás obklopují, i v nás samých, texty o obyčejných radostech života, o lásce i bolestivých rozchodech. Atticus píše citlivě a úsporně, s vtipem, laskavostí a sobě vlastním půvabem. Svou minimalistickou poezií nám připomíná, že zázraky jsou všude kolem nás – stačí se jen správně dívat.

Nakladatelství: Yoli
Rok vydání: 2020
Žánr: Poezie
Počet stran: 256
Vazba: pevná

1 komentář:

  1. Moderní poezie bohužel není nic pro mě. Kniha vypadá opravud krásně graficky zpracovaná, ale stejně si ji nebudu pořizovat. Jak jsem říkala, tohle jde úplně mimo mě. :-D

    OdpovědětVymazat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.