Recenze: PROKURÁTOR (Paulina Swist)

První díl vášnivé série od polské spisovatelky! 




Za recenzní výtisk děkuji eshopu Palmknihy
Palmknihy na FB


Chci zakoupit tento titul!


Polská spisovatelka Pauline Swist má v zahraničí vydané již dvě série, z nichž romanticko-erotická série plná napětí s názvem Prokurátor vychází u Naše nakladatelství - Knihy Dobrovský. Já jsem četla nejprve třetí díl Podezřelý (recenze) který jsem v tištěné formě dostala od nakladatelství, a tak vás budu informovat, jaké je čtení na přeskáčku. 

Stejně jako v dalších dílech, i v tomto se setkáváme s čtivým stylem psaní v ich-formě, ve kterém se střídají úhly pohledů ústředních postav a snadno vás vtáhnou do děje. Vypravování je jednoduché, nepostrádá emoce a atmosféru. 

Atraktivní advokátka Kinga nezažívá lehké období. Manžela přistihla při nevěře a na všechno je teď sama. Ke všemu se dostává k případu Šedivák, se kterým budete mít více, co dočinění až ve třetím díle série. A že to je pořádně žhavý a napínavý díl! Ale vraťme se k duchaplné Kinze, která je emancipovanou ženou a rozhodně se jen tak z ničeho neposadí na zadek. 

Pro mě se v této knize odehrálo první bližší setkání s Lucasem, kterého jsem potkala ve třetím díle jako bratra drzé a zábavné Marysky. Ano, když čtete od třetího dílu, ledacos vám bohužel unikne, ale v mém případě to bohužel jinak nešlo. 

Kinga a Lucas jsou pár, který je ostrý jako břitva, zábavný tím osobitým způsobem a pěkně žhavý. Navíc tito dva stojí prakticky na opačných stranách. Zatímco Lucas je prokurátor v případu, týkající se jejího bratra, tak Kinga se nemůže jen tak znvou vzdát někomu, kdo je sebejistý a dokáže plně uspokojit její potřeby... Nebo může? 

Stejně jako v díle Podezřelý jsou postavy zajímavé a čeká je pěkně peprné dobrodružství plné napětí, vášně a vzrušení! Nechybí vášeň, romantika a erotické scény, které jsou barvité a nepřehnané. Stejně tak i zabřednutí v případu Šedivák, který musí Kinga řešit a tak trochu riskuje. 

Nejspíš tušíte, jak to dopadne, ale to je úplně jedno, protože cesta plná napětí a jiskření. Mnohé z vás budou chtít na čtení navázat v pokračování Komisař a Podezřelý, není divu. Knihy jsou opravdu chytlavé. 

Prokurátor je prostším odpočinkovým čtením pro romantické čtenářky, které touží po vzrušujícím a vášnivém literárním zážitku s hrdiny, kteří jsou sympatičtí a dokážou zaujmout.  

Já si na prostší styl psaní zvykla u třetího dílu, ale když jsem tak brzy za sebou četla první díl, už se mi vypravování zajídalo. Bylo na mě až příliš jednoduché a výrazné, jakoby účelové v rámci erotické četby, kdy autorka hrála na emoce a vztah. Takže pokud takové romány běžně nečtete, možná je lepší číst je postupně než hned za sebou.


Třicetiletá a mimořádně atraktivní Kinga Błońská je šťastná žena. Tedy vlastně byla.

Dlouhá léta žila po boku jednoho muže a jako brilantní advokátka dosahovala řady úspěchů v soudní síni. Teď jí však štěstí přestalo být nakloněno. Nestačilo, že přistihla svého muže při nevěře, ale navíc se musela zhostit případu nebezpečného zločince zvaného Šedivák. A co hůř, tento zločinec je její nevlastní bratr, s nímž už hodně dlouho neměla – a nechtěla mít – vůbec nic společného.

Nešťastné události posledních týdnů se pokouší dostat z hlavy na diskotéce. Poprvé ve svém životě ji popadne chuť zachovat se nezodpovědně… a podaří se jí to snad až příliš. Skončí v bytě jistého Łukasze, kterého jen krátce předtím poznala na tanečním parketu. Po extatickém milostném dobrodružství se – uspokojená sexuálně, ale s morální kocovinou – nepozorovaně vytrácí domů.

O pouhých pár hodin později však zjišťuje, že smůla se jí na paty přilepila snad definitivně. Ten „milenec na jednu noc“ je totiž prokurátorem, který vede vyšetřování případu jejího nevlastního bratra. A aby toho nebylo málo, všechno nasvědčuje tomu, že mimopracovní styky Kingy a Łukasze nezůstanou jen u jednoho žhavého setkání.

Nakladatelství: Kontrast - Naše nakladatelství
Rok vydání: 2019
Žánr: Romány pro ženy
Ze série: Prokurátor 1. 
Počet stran: 304
Formát: Epub, Mobi, PDF

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.